Close
Kamperen in de herfst doe je met deze geniale tips

Kamperen in de herfst doe je met deze 7 tips!

Hou je van kamperen? Dan kan het best wel eens zo zijn dat kamperen in de herfst. De herfstdagen in Nederland en omgeving zijn echter niet verzekerd van goed weer, maar met wat goede voorbereiding kun je ook in de herfst heerlijk gaan kamperen. Wat je allemaal nodig hebt? Wij geven je wat praktische tips!

Musthaves bij kamperen in de herfst

Call me crazy maar ik ga heel goed op alle filmpjes over hiking in de regen. Met alle miljoenen views ben ik ook duidelijk niet de enige. Met het vooruitzicht op een hele natte herfst en een niet al te koude winter is kamperen in de herfst niet eens zo een gek idee. De geur van het natte bos, lekker warme chocomelk drinken in je tentje en natuurlijk super goed voorbereid met deze tips. Ik zie het in elk geval al helemaal zitten!

Waterdichte tent

Een goede waterdichte tent is uiterst belangrijk als je gaat kamperen in de herfst. Overigens geldt dat altijd wel, maar beter kun je hem nog eens extra testen voordat je op reis gaat. De kans op regen is nu immers groot. Koop ook meteen een paar goede haringen en stormbanden waarmee je jouw tent goed kunt vastzetten, want een herfststorm kan zomaar op de loer liggen.

Regenlaarzen

Heb je al een stel goede regenlaarzen? Zeker wanneer je in de herfst gaat kamperen is dit van belang. De kans is groot dat je in drassig gebied terecht komt en ook al heeft het niet geregend…de dauw zorgt er elke ochtend voor dat de grond en het gras vochtig is. Natte schoenen en natte voeten is niet fijn, dus een paar goede regelaarzen zijn zeker een must.

Een echt goede regenjas is onmisbaar

Buiten kan het koud en vochtig zijn, dus ook een regenjas is een must. Deze kun je goed bij je regenlaarzen combineren of natuurlijk gewoon zo dragen. Op die manier hoef je niet altijd in je tent te blijven zitten wanneer het regent, maar kun je er ook op uit gaan zonder kliedernat te worden. Denk bijvoorbeeld eens aan de regenjassen van Happy Rainy Days. Ze zijn praktisch top en zien er ook nog eens mooi uit.

Elektrische kachel

Het klinkt misschien wat gek wanneer je met een tent in de herfst gaat kamperen, maar een elektrische kachel kan heel fijn zijn. Ook in je tent. Het kan de temperatuur net wat aangenamer maken en dat zorgt ervoor dat je beter slaapt. Heb je het echt even heel erg koud, zet dan even het kacheltje aan en je kunt er weer even tegenaan. Let wel op: zet deze kachels nooit zonder toezicht aan, maar zorg ervoor dat er altijd iemand bij is. Brandgevaar ligt namelijk op de loer.

Kamperen in de herfst doe je met deze 7 tips

Lekker warme geitenwollensokken

Je hebt er iets mee of niet, maar geitenwollensokken zijn heerlijk! Ze houden je voeten lekker warm en je weet…wanneer je voeten warm zijn blijf jij over het algemeen ook beter op temperatuur. Trek ze aan in je regenlaarzen, maar ook wanneer je je slaapzak instapt. Zo warm je snel op voor een heerlijke nachtrust.

Dubbelzijdige thermo cup

Een warm drankje koelt buiten vrij snel af en juist met kamperen is dat zonde. Je wilt op je gemakje genieten van jouw koffie of thee. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van een thermo cup met een dubbelzijdige wand. Dit zorgt ervoor dat je drankje lekker lang warm blijft. Handig voordeel is dat je ook niet meer je vingers brand aan de buitenkant!

Mummy slaapzak

Ken je de mummy slaapzak al? Deze slaapzakken maak je helemaal rondom je hoofd dicht zodat je er letterlijk als een mummy bij ligt. Dat ziet er natuurlijk wat gek uit, maar geloof ons…tijdens de koudere herfstdagen is dit heerlijk warm!

Veel plezier met kamperen in de herfst!

About Jolanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang