Met deze tips heb je snel een ideaal kantoor aan huis

kantoor aan huis

Wij als zelfstandig ondernemers weten inmiddels wel hoe fijn het kan zijn om van huis te werken. Maar een thuiskantoor maken heeft wel wat uitdagingen.

Denk bijvoorbeeld aan:
-Waar zal ik mijn kantoor maken?
-Hoe maak ik een comfortabel maar functioneel kantoor aan huis?
-Moet ik het persoonlijk of heel zakelijk houden?

Licht in de ruimte

Wanneer je een kantoor aan huis maakt moet je als eerste zoeken naar de lichtste plek mogelijk in huis. Heb je die niet zet dan zeker wat extra lampen neer. Het geeft extra energie en je bent veel productiever. Richt hem in met lichte kleuren en eventueel een spiegel om de ruimte wat groter te laten lijken. Dan maakt het verder niet uit of je in een eigen kamer zit, of op zolder naast de wasmachine.

Comfort is heel belangrijk

Maak eerst een plan hoe jij je ruimte het beste kan indelen. Doe dit voor je van alles koopt, anders past of staat het misschien net niet. Als je veel aan een bureau zit is het natuurlijk ideaal als je een lekker ruime tafel neer kan zetten waar je laptop/computer op staat en dat je ruimte hebt voor papieren en eventueel een stukje om bijvoorbeeld mooie flat lays te maken voor foto’s.

Een elektrisch verstelbaar bureau is ook echt ideaal. Zo kun je zitten en staan aan je bureau. We weten allemaal dat te lang zitten niet goed voor je is. Staand pomp je meer bloed door je lichaam en dit houd je scherper en heb je meer energie. Je zit al zoveel op een dag, en dit is echt slecht voor de doorbloeding. Mensen die de hele dag zitten hebben ook meer kans op een buikje en rugklachten.

Afwisselen is daarom heel goed voor de gezondheid.

De stoel waar je op zit is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt niet met pijn aan je rug zitten einde van de dag. Zorg dat je in ieder geval je rug recht kunt houden. Ik werk zelf meestal vanaf de bank en dat merk ik echt wel in mijn rug. Vandaar dat ik de laatste tijd afwissel met de keukentafel, of mijn laptop hoog zet zodat ik erbij kan staan.
Als je plek hebt dan is een lekkere bank of stoel ook erg prettig, voor als je research moet doen of een middagdutje (die zijn ook nodig af en toe!).

Geef je eigen touch aan het kantoor aan huis

Heb je bepaalde brand kleuren, gebruik die dan ook. Dit is helemaal mooi als je eventueel klanten aan huis krijgt. Planten geven ook die mooie persoonlijke touch en houden de ruimte gezond.
Zet niet te veel persoonlijke dingen in de ruimte. Dan ben je te snel afgeleid en voelt het minder zakelijk. Je kunt eventueel gebruik maken vaan een kamerscherm om je echt af te kunnen zonderen van de rest van het huis.

Ik hoop dat je deze tips over thuiswerken handig vond, je kunt ook de blogs hieronder lezen voor meer informatie.

Handige tips voor een kantoor aan huis
Handige tips voor een kantoor aan huis


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like