Close

Mijn kerstdiner kleding, en 5 tips om de buik te verbergen

Ben jij al bezig met jouw kerstdiner kleding? Ik wel! Ik wil eindelijk een keer iets aan waarin ik er niet meteen uit zie alsof ik hoogzwanger ben na 1 hap eten. Met PCOS en PDS zit alles al heel gauw te strak of niet lekker. Met deze tips heb je er geen of minder last van! 

PCOS, PDS en een dikke buik

Na het eten zit bij de meeste mensen de broek wel strak. Maar als je een hormoonstoornis als PCOS en/of een prikkelbare darm bijvoorbeeld, dan is het nog een ander verhaal. Uit eten, of ergens gaan eten is vaak al een opgave op zich omdat je niet weet wat nu weer de trigger zal zijn. Omdat mensen denken dat dat kleine beetje ui heus geen probleem zal zijn bijvoorbeeld.

Vaak zijn wij dus al net iets langer hiermee bezig, omdat je al moet nadenken over eventuele fysieke klachten. En dan komen dus ook de uiterlijke dingen erbij. Ja, ja, ik ken het verhaal accepteer jezelf zoals je bent. Maar het is gewoon klote als mensen je feliciteren met je opgezwollen darmen. Of dat je niet meer goed kan zitten omdat je kleding klemt.

5 Tips om de buik minder aanwezig te laten zijn tijdens kerst

  • Had je mijn blog over nette broeken die zitten als een jogging broek al gelezen? Die broeken zijn ideaal met het elastiek aan de bovenkant. Ze zijn er zelfs met glitters, met een mooi streepje, en in allerlei materialen.
  • A lijn jurkjes staan iedereen wel. Een wat rechter model kleed mooi af. Let op dat als je met een band of een elastiek koopt, dat die echt op je taille zit en het rokje van zwaar materiaal, anders gaat het echt bol staan. Dat wil je niet. Ook een jurkje waar de band net onder je borsten zit is een dikke NO GO! Dat maakt je echt zwanger. Leuk als je zwanger bent, anders niet.
  • Een los vallend bloesje. Je hebt nu overal van die wijde blouses die lekker over je broek of rok vallen. Je kunt ze in het begin van de avond bijvoorbeeld nog met een puntje in je broek steken. Maar gaat het niet meer, dan lekker los laten hangen.
  • Een zwart strak jurkje en een vest erover staat feestelijk. Door dat vesten vaak lekker los vallen kun je daar lekker mee spelen. Zo kun je begin van de avond je figuurtje showen, en na het eten de boel wat bedekken met het vest.
  • Printjes! Je zou denken dat 1 kleur beter afkleed. Maar een printje of blokken kleuren leiden af van eventueel rollen of een opgezwollen buik.

Mijn kerstdiner outfit

Ik heb een tijdje terug al mijn kerstdiner outfit besteld. Dit omdat ik niet zeker wist hoe de blouse zou zitten einde van de dag. In plaats van gympen zal ik wel hakken aan doen (nee, ik klets maar wat, ik draag haast nooit hakken, ook niet met kerst. Dat is niet fijn rennen als ik naar een wc moet of zo in eens).

Eigenlijk wilde ik een rood of zwarte blouse, maar vond dit zo een leuke, en best heel winters op de een of andere manier. Wat vind jij? Wat draag jij met kerst?

Outfit of the day

 

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Mijn kerstdiner kleding, en 5 tips om de buik te verbergen

  1. Ik vind deze outfit echt geslaagd. De kleur en de print staan je erg goed. En handige tips.

  2. Ik ben zeker al bezig met mijn kerstoutfit, leuk altijd omhein al over na te denken. Hier ook vaak en jurkje met ventje, zit wel zo prettig en net als je zegt verbergt het na het vele eten iets als dat nodig is.

  3. Draag je echt nooit hoge hakken? Maar je hebt ze wel of..? Je outfit is leuk. Niet erg kerstig maar he, smaken verschillen. Ik heb trouwens nog geen kerstoutfit. Nog niet over nagedacht ook. Komt nog denk ik.

  4. Je hebt echt helemaal gelijk. Misschien moet ik dan toch meer printjes kopen om mijn gevulde buik op te doeken haha 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang