Close
De 2020 Kerstfilm top 10

Lekker over de top: De kerstfilm!

Wat is het leukste van een kerstfilm? Een cheesy verhaal, het komt altijd goed, en je kunt lekker even 1.5 uur ontspannen met kerstbellen.

Waar ik vroeger echt de anti kerst vrouw was en het liefst horrors keek en ging werken, kan het mij nu niet over de top genoeg zijn. Ik kruip het liefst onder de dekens met warme chocomel en Baileys, en zet zo een heerlijk slechte b film op. Je voelt altijd beter daarna, of je moet janken. Een potje selfcare of me-time waar je u tegen zegt. Er zijn vast betere, of leukere films maar dit is mijn kerstfilm top 10 op het moment.

Kerstfilms-heerlijk zwijmelen

Even tijd voor jezelf met een kerstfilm

De kerstfilm top 10:

Last Christmas

Deze kerstfilm op Last Christmas“>Amazon Prime is echt een must see. Ik hou zo van de muziek van George Michael, en dat is tevens de soundtrack van deze kerstfilm! Het is een klassiek kerstverhaal van jongen leert meisje kennen, zij wordt verliefd maar hij komt vaak niet opdagen. Wel zorgt hij met zijn andere kijk op de wereld dat zij een beter mens wordt. Met een verrassende twist die ik niet aan zag komen, waardoor de hele film eigenlijk nog leuker is. Houd je zakdoekjes gereed.

The Christmas Chronicles

Kurt Russell als Santa? Doe maar! Met het bekende verhaal dat 2 kinderen samen kerst moeten redden is het een redelijk voorspelbare film. Maar dat maakt het niet minder leuk. Er is goede muziek, redelijk wat actie en het is super mega feel good. Mrs Claus en de vele knipogen naar het echte leven zijn ook top. Leuk voor volwassenen en nog steeds geschikt voor kinderen.

Oh en er komt dit jaar nog een The Christmas Chronicles deel 2! Check the trailer, volgens mij wordt het weer zo een lekker spannende film!

Christmas Inheritance

Arrogant stadsmeisje wordt met beide beentje op de grond gezet als voor het bedrijf van haar vader naar een dorpje moet. Ze leert daar de mensen kennen en al snel is ze 1 van hun zonder dat ze weten wie zij eigenlijk is… Nu wil ik ook in zo een dorpje wonen.

Operation Christmas drop

Bijna hetzelfde verhaal als hierboven over normen en waarden, strakke zakelijke tante smelt door knappe goede officier (ken je Bjorn van Vikings nog?) en zijn passie om het juiste te doen. Deze kerstfilm is net nieuw op Netflix trouwens! Leuk weetje is dat de Christmas drop echt bestaat sinds 1952. Het is een grote humanitaire actie waar jaarlijks veel mensen heel veel profijt en plezier van hebben. Dat maakt deze film eigenlijk een stuk leuker en geeft het wel die kerstboodschap mee.

Office Christmas party

Ah de goede oude tijd van een feestje! Bij gebrek aan het echte leven, is dit wel een vermakelijke kerstfilm om naar te kijken. Denk aan veel drank, drugs, hoeren en een goed verbouwde Jennifer Anniston.

The Holiday

Een heerlijk romantische kerstfilm met Kate Winslet en Cameron Diaz. Twee vrouwen gebroken in de liefde besluiten van huis en land te wisselen voor de feestdagen. Uiteraard worden ze allebei verliefd!

Holiday in the wild

Een kerstfilm in Afrika? Ja het kan gewoon. Met Kristin Davis en Rob Lowe. Zij wordt in de steek gelaten door haar man, een dag voordat ze op hun tweede huwelijksreis zouden gaan. Ze gaat dus maar alleen en ontmoet daar een knappe piloot die haar de andere kant van de safari laat zien. Ze wordt verliefd op de mensen, de olifanten en natuurlijk op Rob Lowe (how could she not). Niet de typische kerstfilm, maar evengoed lekker om naar te kijken.

Extra tip: Dolly Parton’s Christmas on the square

Dolly Parton als kerstengel en Christine Baranski als Scrooge. Eigenlijk moet dit al voldoende te zijn om gewoon te willen kijken naar deze musical. Met de muziek van Dolly Parton, een goede cast en het oude Scrooge verhaal kun je deze film rustig vaker opzetten. Al is het om de stemming in huis te halen.

Holidate

Weet je nog die tijd dat mensen zeuren als je alleen bent op een kerstfeestje of bij een familie diner? Die zielige alleenstaande moeder, of de eeuwige vrijgezel? Hier komen ze met de holidate. Een date voor alle feestdagen zonder enige verbinding. Gewoon zodat je iemand hebt om mee te namen naar al die ongemakkelijke events. Uiteraard als je zoveel lol hebt met 1 persoon kan dat maar 1 ding betekenen…Een leuke bekende cast trouwens!

Klaus

Deze kerstfilm van Netflix zelf heeft Miya vorig jaar wel 10x gezien, en ook dit jaar was ze er vroeg bij. Het is dan ook een prachtige tekenfilm. Door het kleurgebruik en de illustraties lijkt het net wat minder gelikt en druk ofzo. Wij vinden het in ieder geval een mooie kerstfilm. De postbode en de speelgoedmaker (Santa) brengen samen cadeautjes naar de ongelukkigste plaats in de wereld. Dat kan alleen maar goed ontvangen worden toch? Of niet?

Harley Quinn – Birds of Prey

Oke, het is geen kerstfilm. Maar na al dat zoete spul heb je soms zin in grof geweld. Wraak, sterke vrouwen, liefdesverdriet en nieuwe vriendschappen. En dat is ook mooi toch. Op Amazon Prime!

Alle films staan op Netflix tenzij anders vermeld.

Merry Christmas!

De allerfijnste kerstfilms van 2020

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang