Maak een ritje naar de leukste kerstmarkten van NL

De drukke kerstperiode komt er aan en de kerstvakantie voor de kinderen ook. Wat zijn jouw plannen? Denk eens na over een bezoek aan een kerstmarkt als de verveling toeslaat. Een leuk uitstapje dat zowel zonder als met de kinderen een geslaagd uitje kan zijn! Bovendien kun je het uitstapje zo duur maken als je zelf wilt! Wist je dat de meeste markten vanaf negen uur ‘s morgens geopend zijn? Perfect als je kinderen vroege vogels zijn! Red je het niet voor de kerst te door alle kerstvoorbereidingen? De meeste kerstmarkten gaan ook na de kerst nog even door.

kerstmarkt5Naar de kerstmarkt met de kinderen

Voor kinderen is een kerstmarkt op zich al een hele belevenis met alles wat er te zien is. Langs de kraampjes lopen, houden de jongsten het vaak niet zo lang vol. Ze krijgen niet veel mee van wat er in de voor hen hoge kraampjes te zien is. Zoek daarom attracties uit die kinderen niet snel zullen vergeten, zoals het reuzenrad of de ijsbaan. Kinderen houden in het algemeen niet van lang onderweg zijn. Kies daarom voor een kerstmarkt in eigen land.

kerstmarkt1Voor kinderen is de markt in Valkenburg een echte attractie, omdat het plaatsvindt in de grotten. Ga op een woensdag of zaterdag de ondergrondse kerstwereld in en sluit de dag af met de Christmas Parade die dan door het centrum van Valkenburg trekt. Lijkt dit je wat? Zorg dan dat je voor de kerst gaat, daarna is deze markt voorbij! De toegang voor kinderen onder de 5 jaar is gratis. Kinderen tot 12 jaar is € 3 en volwassenen € 6 entree.

kerstmarkt6Een andere kerstmarkt die afwijkt van de gewone kerstmarkten buiten op straat, is de tropische kerstmarkt in Burgers’ Zoo Arnhem. In deze overdekte jungle kun je met de kids in de week vóór en de week na kerst genieten van de Pasar Malam en authentieke Indische gerechten. De kerstmarkt stands gaan vanaf 12:00 uur open. Ga je na 15:00 uur? Dan profiteer je van een speciaal actietarief van € 10 (bijna 50% korting). Tot 20:00 uur kun je dan genieten van de markt. Ook andere gedeeltes van het park zoals het restaurant en de overdekte speeltuin blijven open.

kerstmarkt2Exclusieve kerstmarkt

Lekkernijen zijn er volop op de kerstmarkten, maar op een gegeven moment ken je dat wel. Wil je iets anders? Ga voor een kerstfair! In Slot Assumburg in Heemskerk bijvoorbeeld, kun je genieten van exclusieve wijnen, een oesterbar en er is ook nog eens een oppasservice! Zo kun jij, terwijl je kinderen vermaakt worden, van een hapje en een drankje genieten. Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang, tot en met 14 jaar betalen € 4 (aan de deur € 5) en volwassenen betalen € 7,50 (aan de deur € 10). Parkeerkaarten zijn € 4.
Een andere kerstfair is Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Kinderen kunnen genieten van een ritje in een arrenslee met echte paarden, een speurtocht doen en knutselen, terwijl jij geniet van de fair. Maak gebruik van de handige tassenbewaarplaats zodat je de inkopen niet de hele tijd met je mee hoeft te slepen. Ook hier wordt een entreeprijs gevraagd. Na 17:00 uur is het € 8 per persoon, daarvoor € 10. Kinderen van 13 t/m 17 jaar betalen € 7,50. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Rijd je ondanks de voorzieningen van kerstfairs toch liever naar een gratis kerstmarkt? Bekijk dan de 10 kerstmarkten die het beste met de auto bereikbaar zijn. Check bij de buitenlandse markten van tevoren wel even of er een milieuzone is ingesteld. Dan moet je je bijvoorbeeld aanmelden of een vignet aanschaffen. Zo is voor veel Duitse kerstmarktsteden een milieusticker verplicht. Veel plezier!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   
Je bent nooit te oud om te leren rolschaatsen! Lekker dansen en fit worden op Just Dance 2021