een keuken gezellig maken

Zo maak je de keuken gezellig!

De keuken is één van de plaatsen waar je veel tijd spendeert in je huis; je kookt er, vele mensen eten er, en het is voor vele mensen ook een ontmoetingsplaats voor het hele gezin. Daarom willen we ook vaak de keuken gezellig maken, in dit artikel bespreken we daarom hoe je van je keuken een knusse, gezellige en aangename plek kan maken.

 

Hoe maak je je keuken gezellig?

Nu we allemaal wat vaker in de keuken te vinden zijn (hello extra kilo’s) is het wel zo leuk om niet alleen een praktische keuken te hebben maar ook een gezellige keuken. Lees hieronder de tips!

de keuken gezellig maken

Gebruik veel kleuren

Met kleuren breng je je keuken helemaal tot leven. Wil je het licht houden kies dan voor zachte pastelkleuren naast het wit. Je kunt ook echt voor de bonte keuken gaan met veel rood, terracotta en geel, dat geeft een Zuid Amerikaans tintje. Je kunt ook details gebruiken. Wij hebben bijvoorbeeld een vrij witte keuken, maar met een houten tafel en bruin rode stoelen. Een oude beetje muntkleurige fabriekslamp en altijd bloemen op tafel. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn. 

Rolgordijnen 

Met rolgordijnen regel je zelf de privacy en de lichtinval in je keuken; zo kan je meer licht binnenlaten wanneer je kookt, maar je kan de ruimte ook verduisteren voor een romantisch etentje.

Met rolgordijnen pas je de ruimte aan aan je stemming.

Kruidenrekjes

Ook kruidenrekjes zorgen voor een leuke sfeer in de keuken, zo hoef je je kruiden niet te verstoppen in een kast; ze zorgen namelijk voor kleur in je keuken. Natuurlijk kun je ook leuke planten neerzetten, ook goed voor de sfeer in de keuken!

Gezellige tafel

Omdat de keuken een plek is waar vele mensen veel van hun tijd spenderen en er vaak diverse activiteiten plaatsvinden is een gezellige tafel heel fijn; zo kan je bijvoorbeeld spelen met je kinderen, kletsen met een vriendin en natuurlijk ook eten. Vaak zijn ze best wel rommelig en dit mag ook gewoon, het geeft het idee dat er lekker wordt geleefd in een keuken. Maar misschien zeg ik dat wel omdat wij gewoon nooit een strakke tafel hebben. Nee, toch niet, ik vind het gewoon meer sfeer hebben als wat meer dingen op tafel staan en je niet het idee hebt dat je niet mag knoeien of onderuit mag zakken. 

Opruimen

Opruimen; bijna niemand doet het graag maar een opgeruimde keuken is veel aangenamer dan een niet opgeruimde. Zorg er dus voor dat je je keuken af en toe opruimt; overdrijf wel niet, de mensen moeten zich comfortabel kunnen voelen in je keuken, en mogen niet (te) bang zijn om een kruimeltje achter te laten.

Het gaat erom dat er geleefd mag worden in de keuken. Gezellig samen koken, bakken, huiswerk maken. Een keer rustig alleen een kop koffie drinken met een tijdschrift. Geef jezelf die optie. 

de keuken gezellig maken


Lees ook:Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥