Close

Een healthy lifestyle begint in de keuken | interieur inspiratie

Als je met het interieur bezig bent is de woonkamer eigenlijk altijd de kamer waar de meeste focus op ligt. Ook de ruimte die het vaakst wordt veranderd. De keuken wordt eigenlijk zelden veranderd. Toch als je een gezondere kant op wilt, is de keuken de beste plek om te beginnen!

4 Punten om de keuken te verbeteren voor een gezondere lifestyle

Waar moet je beginnen en hoe kun je daar makkelijk verandering in brengen?

Go Green met planten

Planten kunnen een dubbele functie hebben in de keuken. Niet staan ze alleen erg leuk en gezellig, ze kunnen ook nog eens heerlijk ruiken. Ga vooral voor de lekkere verse kruiden. Die geuren nog meer, en kun je in het eten gebruiken. Verse kruiden geven elk gerecht zoveel geur en smaak, veel lekkerder dan de gedroogde versie. Het geeft ook dat frisse gevoel in een keuken. Het aanzicht van groen doet al sneller gezonder eten is ergens ooit bewezen.

Organiseer de kastjes

Waar ik mij toch wel het meeste aan stoor in onze keuken is het gebrek aan kasten. Wij hebben alleen de keukenkastjes en van die open rekken. Ik vind dat echt vreselijk. Ik houd van een mooi kruiden rekje, maar eigenlijk wil ik nog een mooie grote kast met flinke lades bijvoorbeeld. Een rommelige keuken geeft al snel een rommelig gevoel, en dit werkt averechts op een dieet. Raar maar waar. Ook als alles open en bloot ligt pak je natuurlijk sneller even die reep dan als die boven in een kastje ligt.

Een rommelig keukenblad nodigt ook niet echt uit om rustig groentes te snijden en lekker eten zo voor te bereiden. Dit werkt ook gewoon fijner op een mooi keukenblad. Ik houd zelf echt van een composieten keukenblad zoals je die ziet als je op de link klikt. Dit ziet er zo schoon en strak uit. Wij hebben nu zo 1 die ook al is hij schoon toch lijkt het rommelig, zo een ouderwets ding. Vreselijk.

Tupperware met een eigen leven.

Dit is echt DRAMA hier. Serieus dat die dingen niet te stapelen zijn. Altijd deksels kwijt en die kast is een heel ander niveau rommel. Dit gaat eigenlijk ook op voor kopjes met een stukje eruit, oude bekers met het plaatje er half af, en pannen die je ooit nog een keer gaat gebruiken. Alles weg doen is echt geen schande.

Die bekers kosten vrijwel niets bij de Action, en dan koop je een paar nieuwe die matchen. Ook kopjes kun je nu heel goedkoop nieuwe kopen die bij elkaar passen. Dit geeft een heel rustige aanblik als je dan de kasten in kijkt. Kijk naar je messen en gooi alle botte messen weg, het werkt echt fijner met goede scherpe messen. Good bye frustratie eten haha.

Zeg het met bloemen

Heb je de eettafel in de keuken zet dan wat mooie bloemen neer. Deze geven de nodige kleur aan een keuken die vaak in heel rustige kleuren is. Alhoewel onze keuken was brandweerwagen rood toen wij hier kwamen! Dat heb ik snel lichtgrijs geverfd, ik raakte echt gestrest van dat knal rood. Om de keuken niet helemaal saai te maken hebben we nu geruite gordijnen hangen. Dat geeft een beetje dat boerenkeuken gevoel. Alhoewel het wel roze, grijs, wit en blauw is.

Wat echt super staat in de keuken, is een grote fruitschaal. Dit geeft kleur en nodigt uit om lekker een stuk fruit te pakken in plaats van een zak chips! Mijn tip is wel om echt de keuken in neutrale tinten te houden, gemixt met de planten en fruit staat dit heel fris en schoon.

Dank je wel voor het lezen! Ik hoop dat je de tips over hoe je keuken zo in t richten voor een gezonde levensstijl leuk vond? Hou houd jij een gezonde levensstijl vol? Deel je antwoord in de comments ❤

Judith xo

4 Punten om de keuken te verbeteren voor een gezondere lifestyle

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang