Close
nette keuken

Zo heb je altijd een nette keuken

De keuken is een enorm belangrijk onderdeel van het huis. Voor sommige families is dit zelfs het hart van het huis. Het is de plek waar je samen kookt en vaak samen eet. Eten brengt mensen samen. Daarom is het fijn om een mooie, gezellige keuken te hebben.

Toch is het niet gemakkelijk om deze leuk in te richten en te decoreren. Keukens zitten vaak overvol met keukengerij, servies en allerlei apparaten. Hierdoor kan je het overzicht wat verliezen en kan het totaalplaatje rommelig worden. Door enkele ingrepen in je keuken wordt het geheel overzichtelijker en gemakkelijker te decoreren.

 

Minimalisme in de keuken

De eerste stap is het verwijderen van alle overtollige voorwerpen en apparaten. Veel mensen hebben allerlei spullen in hun keuken rondslingeren die nauwelijks eens in de maand gebruikt worden. Deze spullen kunnen bijvoorbeeld in een kelder, op een zolder of op een andere opbergplek bewaard worden. Doorzoek ook geregeld je keuken naar spullen die weggegooid mogen worden.

 

Behoud de samenhang

Zorg ervoor dat de spullen die zich in de keuken bevinden bij elkaar passen. Kies voor een bepaald kleurenschema en een bepaalde stijl. Je kunt gaan voor een Boheemse stijl, een wat robuustere look of juist een strakke, moderne uitstraling.

Heb je een plaatje in je hoofd, dan kan je de keuken inrichten aan de hand van dit plaatje. Je kunt hierbij denken aan het kiezen van de juiste keukenkastjes en een mooi aanrechtblad, maar een keuken heeft nog veel meer aspecten: de kleur en vorm van de apparaten, het uiterlijk van je pannenset en servies, andere meubels die zich in de keuken bevinden, wanddecoratie et cetera.

 

Let op de details

Kleine details kunnen een hoop doen voor een keuken. Je kunt één kleur herhaaldelijk voor laten komen in de keuken voor een samenhangend geheel. Kleine decoraties die weinig ruimte innemen maken vaak het verschil. Deze decoraties kunnen bestaan uit keukenaccessoires die er visueel goed uitzien. Hierdoor nemen onnodige objecten niet de ruimte in beslag.

Zoek bijvoorbeeld eens naar een mooi, houten snijplankje, een modern kookboek, een mooi rekje om groente of fruit in te bewaren of een bijzondere theepot. Dit lijken misschien kleine dingen, maar ze maken het verschil tussen een saaie keuken of een bijzondere, smaakvolle keuken.

zo heb je altijd een nette keuken

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “Zo heb je altijd een nette keuken

  1. Onze keuken word een leefkeuken. Wel zo minimalistisch mogelijk om het goed overzichtelijk te houden, maar ook erg gezellig. Met een grote leeftafel zodat er gezellige geklets kan worden in de keuken als ik aan het koken ben.

  2. Voor mij is de keuken inderdaad best wel het hart van het huis. Ik probeer zo min mogelijk apparatuur te hebben om hem netjes en opgeruimd te houden.

  3. Minimalistisch / opgeruimd vind ik al heel fijn in een keuken. Opleuken met details heb ik nog nooit gedaan. Misschien ooit, als peuter niet meer op het aanrecht zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang