Close

Zo creëer je de beste keukeninrichting voor een gezin

Wat is nou de ideale keukeninrichting voor een groot gezin? Hoe kun je in de keuken zoveel mogelijk ruimte creëren? En hoe kun je ervoor zorgen dat de keuken naast praktisch ook modern en stijlvol is?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoeveel mensen er tegelijkertijd in de keuken moeten zijn. Misschien hebben jouw partner en sommige van jouw kinderen wel een hekel aan koken, dan hoeft er ook geen mega groot aanrechtblad te komen. Maar het is wel belangrijk dat er genoeg loopruimte is. Kookeilanden doen jouw keuken optisch groter lijken.

Multifunctionele keuken

Je kunt het ook helemaal anders doen en geen traditionele scheiding meer maken tussen de keuken en de rest van het huis. Dit is helemaal modern. De keuken kan tegelijkertijd een plek zijn om te relaxen of te studeren. Zo creëer je een multifunctioneel huis met meer ruimte om te benutten. Ook kan er beter op de kinderen gelet worden als je aan het koken bent of wanneer je juist even tijd voor jezelf neemt op de bank. Een architect kan je er ook bij helpen om de keuken zo veilig en overzichtelijk mogelijk in te richten.

Grote vaatwasser

Met een groot gezin wordt de keuken intensief gebruikt, het spreekt dus ook voor zich dat deze van duurzaam materiaal moet zijn gemaakt. Bezoek eens meerdere keukenzaken en laat je informeren maar ga niet direct voor de goedkoopste optie, want dat kan uiteindelijk duurkoop zijn als het niet lang meegaat. Een afwasmachine is bij een grote familie zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, een extra grote is aan te bevelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de oven en de koelkast en vriezer. Een aparte koelkast en vriezer en magnetron en oven zijn dan een betere keuze dan een combinatie.

Opbergkast keuken

De opbergruimte is ook niet iets om over het hoofd te zien. Je wilt de grote voorraad netjes weg kunnen werken. Helemaal voor een groot gezin kan het heel gezellig zijn om bij elkaar te komen in de keuken. Maak deze dan ook gezellig. Bijvoorbeeld met een krijtbord of een krijtmuur waar iedereen afspraken of spelletjes op kwijt kan of een whiteboard. Zo kan niemand meer iets vergeten. Wanneer je gezellige barkrukken of loungestoelen bij de eettafel neerzet zullen jouw gezinsleden ook sneller bij elkaar aan tafel gaan zitten. Maak van een ongemak een voordeel.

Hoe ziet jou keukeninrichting er uit?

Foto van de keuken is van Shutterstock

De perfecte keukeninrichting voor een gezin

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Zo creëer je de beste keukeninrichting voor een gezin

  1. Ik woon in een sociale huurwoning. Helaas heb ik dus niks te kiezen wat betreft indeling van de keuken. En hij is ook zo ontzettend klein! Ik kom altijd ruimte te kort.

  2. Onze keuken is aan vervanging toe dus met deze tips ga ik binnenkort zeker rekening houden!

  3. Een grote vaatwasser is inderdaad geen luxe. Ik heb recent ontdekt dat het erg helpt als je zo’n lade hebt voor het bestek in plaats van een bestekbakje. Dat scheelt enorm in de ruimte!

  4. Heel leuk om te lezen. Ik woon nu als een student, maar in mijn uiteindelijke huis zou ik graag een keuken met een soort keukeneiland of hogere bar willen! Super leuk artikel!

  5. Een groot aanrecht met stoelen lijkt me ook wel fijn. Kunnen de kinderen spelen of hun huiswerk maken terwijl je aan het koken bent.

  6. Wat een leuke blogpost! Ik vind vooral kastruimte zoooo belangrijk! Ik heb nu een keuken met weinig kastruimte en dat words na verloop van tijd toch wel merkbaar.. x

  7. Onze keuken mag wel een opknapbeurt gebruiken. We hoeven niet zo een hele grote met z’n drieën thuis.

  8. Mijn keuken is niet zo heel groot, maar dat kan omdat ik een kelder heb. Verder is hij vooral ingericht dat hij handig is en praktisch. Met een nostalgische look want daar houd ik van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang