Wat is nou de ideale keukeninrichting voor een groot gezin? Hoe kun je in de keuken zoveel mogelijk ruimte creëren? En hoe kun je ervoor zorgen dat de keuken naast praktisch ook modern en stijlvol is?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoeveel mensen er tegelijkertijd in de keuken moeten zijn. Misschien hebben jouw partner en sommige van jouw kinderen wel een hekel aan koken, dan hoeft er ook geen mega groot aanrechtblad te komen. Maar het is wel belangrijk dat er genoeg loopruimte is. Kookeilanden doen jouw keuken optisch groter lijken.

Multifunctionele keuken

Je kunt het ook helemaal anders doen en geen traditionele scheiding meer maken tussen de keuken en de rest van het huis. Dit is helemaal modern. De keuken kan tegelijkertijd een plek zijn om te relaxen of te studeren. Zo creëer je een multifunctioneel huis met meer ruimte om te benutten. Ook kan er beter op de kinderen gelet worden als je aan het koken bent of wanneer je juist even tijd voor jezelf neemt op de bank. Een architect kan je er ook bij helpen om de keuken zo veilig en overzichtelijk mogelijk in te richten.

Grote vaatwasser

Met een groot gezin wordt de keuken intensief gebruikt, het spreekt dus ook voor zich dat deze van duurzaam materiaal moet zijn gemaakt. Bezoek eens meerdere keukenzaken en laat je informeren maar ga niet direct voor de goedkoopste optie, want dat kan uiteindelijk duurkoop zijn als het niet lang meegaat. Een afwasmachine is bij een grote familie zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, een extra grote is aan te bevelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de oven en de koelkast en vriezer. Een aparte koelkast en vriezer en magnetron en oven zijn dan een betere keuze dan een combinatie.

Opbergkast keuken

De opbergruimte is ook niet iets om over het hoofd te zien. Je wilt de grote voorraad netjes weg kunnen werken. Helemaal voor een groot gezin kan het heel gezellig zijn om bij elkaar te komen in de keuken. Maak deze dan ook gezellig. Bijvoorbeeld met een krijtbord of een krijtmuur waar iedereen afspraken of spelletjes op kwijt kan of een whiteboard. Zo kan niemand meer iets vergeten. Wanneer je gezellige barkrukken of loungestoelen bij de eettafel neerzet zullen jouw gezinsleden ook sneller bij elkaar aan tafel gaan zitten. Maak van een ongemak een voordeel.

Hoe ziet jou keukeninrichting er uit?

Foto van de keuken is van Shutterstock

keukenperfect - Zo creëer je de beste keukeninrichting voor een gezin
De perfecte keukeninrichting voor een gezin

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love