Close
kickboksen

Kickboksen kicks ass bij onzekerheid en je krijgt een strak lijf!

De één houdt ervan, de ander gruwelt ervan; de sport kickboksen. In de ring staan gaat mij dan nét een stapje te ver, maar het is heerlijk om met een tegenstander met handen en voeten tegen het kussentje te slaan (padsen), of de bokszak te gebruiken. Niet alleen is het mentaal goed voor je, het is ook direct een top workout voor het hele lichaam! Hieronder lees je 10 punten over waarom kickboksen goed voor je is. 

10 x waarom kickboksen goed voor je is

1: verbranden van calorieën.

Wist je, dat je tijdens een uur kickboksen, gemiddeld rond de 600 calorieën verbrandt? Eigenlijk al reden genoeg om een kickboks workout te ondergaan!

2: conditie opbouwen.

Ikzelf had een behoorlijk slechte conditie. Na een tijdje kickboksen, merkte ik dat mijn conditie steeds beter werd. Om te kickboksen heb je veel uithoudingsvermogen nodig, waardoor je automatisch aan een goede conditie werkt.

3: je krijgt meer kracht.

Bij kickboksen train je alle spieren in je lichaam. Naast dat je calorieën verbrandt en een betere conditie opbouwt, krijg je ook meer kracht en dus een strakker lichaam.

4: je bouwt meer spieren op.

Je bouwt meer spieren op tijdens het kickboksen, doordat je dus iedere spier in je lichaam gebruikt. Vooral je buikspieren gebruik je veel door het draaien en het continu aanspannen. Door het opbouwen van meer spieren verbrandt je uiteindelijk ook weer meer vet en calorieën, dus het is zeker een win-win situatie!

5: kickboksen helpt tegen stress.

Door goed te bewegen komen er verschillende hormonen vrij. Denk hierbij aan endorfine, dopamine en serotonine. Dit zijn de “gelukkige stofjes”, waar je je vrolijker door gaat voelen. Je agressie even wegstoten kan ook geen kwaad.

6: je hersenen functioneren beter.

Tijdens het kickboksen verscherp je je eigen denkkracht, verbeter je je concentratie en is het gemakkelijker je te focussen op dingen. Dit is ook te merken in het dagelijkse leven, wat erg voordelig is.

7: je slaapt beter.

Door te trainen (waarbij er intensieve en korte acties plaatsvinden), reguleer je een beter slaappatroon. Niet alleen val je sneller in slaap, ook slaap je dieper. Het beste kun je in de ochtend of middag kickboksen, zodat je na de training je energie gedurende dag kwijt kunt en in de avond heerlijk en voldaan slaapt.

8: je raakt je frustraties gemakkelijker kwijt.

Hoe heerlijk is het, om al je frustraties letterlijk eruit te schoppen en slaan? Gooi die negatieve gevoelens eruit, terwijl je er niemand kwaad of pijn mee doet.

9: kickboksen verbetert je zelfvertrouwen.

Heb je een wat lager zelfvertrouwen, wat bijvoorbeeld kan voortkomen uit stress of een depressie? Dan is het zeker een aanrader om te gaan kickboksen. Door het kickboksen krijg je over het gevoel alsof je controle hebt over je eigen lichaam, eigen kunnen en leven. Je durft sneller en gemakkelijker beslissingen te nemen en het geeft een goed gevoel dat je jezelf indien nodig kunt verdedigen. Uiteraard wordt je lichaam er fitter en sterker van, wat ook kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld.

10: door te kickboksen, leer je te ontspannen.

Persoonlijk vond ik het voor ik begon met kickboksen erg lastig om te ontspannen. Dat is nu wel anders! Ondanks de vermoeidheid kun je het beste alsnog gaan bewegen. Hier krijg je weer meer energie van. Door een goede kickboks workout krijgen je lichaam en geest meer energie en raken ze meer ontspannen.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel voordelen die komen kijken bij de ontzettend stoere en gave sport kickboksen. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal word je er sterker van. Hoe fijn is dat?! Ikzelf kan in ieder geval niet meer zonder!

Lees ook over krachttraining voor vrouwen!

Hoe denk jij over kickboksen? Heb ik je mening veranderd?

 

Kickboksen voor een strak lichaam en tegen stress of onzekerheid

About Betty

2 thoughts on “Kickboksen kicks ass bij onzekerheid en je krijgt een strak lijf!

  1. Dit klinkt heel interessant. Het lijkt me best stoer om te doen ook. Als ik mezelf ooit naar de sportschool weet te slepen wil ik dit best eens proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang