Close

Kickboksen tegen een depressie en voor een strak lijf

We kunnen er niet meer om heen: kickboksen tegen een depressie is fantastisch! Niet alleen voor een strak lichaam en een goede conditie maar ook voor je hoofd. Tegen opgebouwde agressie en depressie bijvoorbeeld. Kom maar op met die gelukshormonen!

Kickboksen tegen een depressie is een van de beste workouts

Kickboksen tegen een depressie combineert cardio met kracht. Het is geen wonder dat veel supermodellen dit aan hun workout hebben toegevoegd. Het is namelijk niet alleen effectief, maar het werkt ook nog eens erg snel. En wie houd er nou niet van een snel resultaat? Daar komt bij dat het ook gewoon leuk is om te doen.

Het is de perfecte cardio omdat je jezelf constant aan het pushen bent. Ik doe het op de sportschool en de trainer maar ook de andere mensen die meedoen willen altijd een stapje verder. Je wilt niet achterblijven en dus ga je er in mee. En geloof mij nou, er zitten echt niet alleen maar strakke wijfies van 20 op de les. Mensen met zwaar overgewicht, ouderen, sportmensen.. alles kom je tegen. Ik voel mij dan ook totaal niet bezwaart met mijn extra kilo’s en pittige mama kapsel.

Trek je lichaam strak

Of je nu je armen, je benen of juist je buik wilt trainen er blijft geen spier over zonder spierpijn de volgende dag. Dus daar kun je al vast blij mee zijn. Net als zwemmen is dit een complete body workout. Buiten dat je dus je spieren sterker maakt, wordt je ook fitter en sneller door de oefeningen. Je bent zo een 3 kwartier tot een uur intensief bezig. Met het slaan vergroot je jouw kracht, maar door de bewegen ook zeker je cardio. Na de les ben je serieus buiten adem.

Leer zelfverdediging

Kickboksen is niet alleen een fantastische workout, je leert ook zelfverdediging. Je mag buiten de sportschool niet zomaar op iemand losslaan. Maar als je aangevallen wordt kun je jezelf wel verdedigen. En dit is echt heel wat waard voor je zenuwen. Vooral als je bijvoorbeeld tot laat moet werken. Je dochter die best ver moet fietsen naar school. Of wat dacht je van vrouwen die thuis mishandeld worden. Het is natuurlijk geen full proof beveiliging, maar in dit geval is iets zeker beter dan niets.

Calorieën verbranden

Kickboksen is een high-intensity, high-impact workout waarbij je continue in beweging bent. Je hartslag blijft vrijwel continue hoog, wat betekent dat je meer calorieën verbrand. Een goede sessie van een uur verbrand zo een 750 calorieën. Dat is veel meer dan op de loopband. Buiten dat het dus goed is voor je kracht, kun je er ook zeker een conditie mee opbouwen en afvallen.

Sla de stress en depressie eruit

Met sporten maak je dopamine aan, dit zorgt ervoor dat je vaak beter voelt. Als je boos of verdrietig bent is er soms niets fijner dan ergens op los te rammen en schoppen, al is het maar een boksbal. Maar doordat je constant in beweging bent is dit ook echt een goede tegen een angststoornis, depressie en woede. Tijdens een flinke sessie is er ook geen moment om even na te denken. Daarom kan je hoofd ook echt even ontspannen, ook al ben je zo druk bezig. Bij kickboksen tegen een depressie vecht je dus letterlijk om een goed stofje aan te maken in het hoofd.

Vergoot je uithoudingsvermogen

Goede cardio workouts zijn je ticket naar een goed uithoudingsvermogen. De conditie van je spieren verbeteren, maar ook je longen varen er wel bij. Tijdens kickboksen tegen een depressie leer je goed ademen, deze techniek kun je weer bij andere sporten gebruiken, maar ook als je een paniekaanval hebt kun je dit inzetten.

Wat heb je nodig bij kickboksen

Het is zeker aan te raden om speciale kleding voor kickboksen te dragen als je wat vaker gaat, maar in het begin kun je ook gewoon een legging met t-shirt aan. Wel is het slim om eigen bokshandschoenen te dragen. Je handen kunnen flink zweten en dat is best gewoon goor als je leenhandschoenen draagt. Voor de eerste paar keer zou ik dit nog niet doen, net als bijvoorbeeld de boksschoenen. Kijk eerst of het wat voor jou is. Maar daarna zul je zien dat het allemaal makkelijker maakt met de juiste gear.

kickboksen depressie

Ik ben benieuwd wat jij nu van kickboksen vind?
Lees hier meer over krachttraining voor vrouwen of Thubble start campagne voor vergroten mentale gezondheid 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang