Close
7x Waarom je zou kiezen voor pvc vloeren

7x Waarom je zou kiezen voor pvc vloeren

Het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis is nooit een eenvoudig proces. Met zoveel opties op de markt, is het gemakkelijk om in de war te raken bij het kiezen van de beste vloeroplossing voor in huis.

Meubilair en inrichting in huis kunnen in de loop van de tijd veranderen, maar de vloer blijft lang staan ​​en daarom wil je de eerste keer de juiste keuze maken. 

Als het gaat om het beslissen over de vloer, zullen huiseigenaren pvc vloeren vaak negeren en zich concentreren op vloeren die als luxer worden ervaren, zoals hardhout of steen en keramische tegels. 

Veel huiseigenaren zullen ook een beslissing nemen op basis van de impact op hun banksaldo en kiezen voor goedkope linoleum-, vinyl- of laminaat vloeren. De sleutel tot het kiezen van de perfecte vloer voor jouw huis is het vinden van die perfecte balans tussen luxe en prijs. Deze balans is te vinden in drie eenvoudige letters – PVC.

7x Waarom je zou kiezen voor pvc vloeren

Dus wat maakt PVC-vloeren een uitstekende keuze voor jouw huis?

PVC-vloeren kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt, inclusief de garage, sportschool of zelfs het thuiskantoor. De belangrijkste voordelen van het kiezen van PVC-vloeren voor in huis zijn de volgende:

Makkelijk te installeren:

Het mooie van PVC-tegels is hun installatiegemak. PVC-tegels hebben een eenvoudig te monteren in elkaar grijpende structuur, wat betekent dat je elke tegel eenvoudig op zijn plaats klikt om te installeren. Dit maakt PVC-tegels een uitstekende keuze voor alle doe-het-zelvers. Ze vereisen weinig voorbereiding en met een simpele tik van een rubberen hamer heb je binnen de kortste keren je droomvloer. PVC-tegels zijn ook gemakkelijk te vervangen als je besluit ze in de toekomst te verwijderen.

Makkelijk te onderhouden:

Een schone vloer maakt altijd een geweldige eerste indruk bij bezoekers en voor die huishoudens met huisdieren of jonge kinderen is het schoon en netjes houden van je vloer vaak een uitdagende klus. PVC-tegels kunnen helpen om een ​​deel van de stress bij het schoonmaken van de vloer weg te nemen, omdat ze gemakkelijk schoon te vegen zijn. 

Als je op zoek bent naar een vloer die niet snel vlekt, dan zijn PVC-tegels wellicht precies wat je zoekt. Sommige gemorste vloeistoffen kunnen vlekken of beschadigingen op de vloer veroorzaken, maar PVC-tegels zijn gemakkelijk schoon te vegen, wat betekent dat ze er lang nadat ze zijn geïnstalleerd er als nieuw uitzien en aanvoelen.

Bestendig:

PVC-tegels zijn een zeer veerkrachtig product. We hebben allemaal in het verleden problemen gehad met vloeren, of het nu gaat om het scheuren of vlekken van het tapijt; houten vloeren die kromtrekken wanneer ze in contact komen met water of stenen en keramische tegels die afbrokkelen of barsten wanneer er iets zwaars op valt. 

Doordat PVC-tegels bestand zijn tegen water en andere chemicaliën, worden ze niet beschadigd door morsen. Gemorste vloeistoffen zijn ook gemakkelijk op te ruimen, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over die rode wijn- of markeerstiften die hun weg naar de vloer weten te vinden. De zachte afwerking van PVC-vloertegels betekent ook dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het beschadigen van de vloer als er iets zwaars op valt.

7x Waarom je zou kiezen voor pvc vloeren

Duurzaam:

Als het gaat om het kiezen van de juiste vloer voor in huis, wil je een vloer die lang meegaat en bestand is tegen de algemene slijtage die een vloer dagelijks moet doorstaan. Door het chloor dat wordt gebruikt bij de productie van PVC-vloertegels, zijn ze zeer goed bestand tegen oxidatie, waardoor ze hun prestaties gedurende een lange periode behouden. 

PVC-tegels kunnen ook in de garage worden gebruikt als een uitstekende keuze voor vloeren. Ze zijn bestand tegen het zware gewicht van voertuigen en dankzij het onderhoudsgemak kunnen gemorste olie of brandstof gemakkelijk worden opgeruimd, waardoor het risico op vlekken op de garage vloer wordt verminderd.

Comfort:

Iets dat we vaak vergeten bij het kiezen van een vloer voor ons huis, is hoe comfortabel het zal zijn om op te lopen. Je kunt vaak meer worden afgeleid door hoe het eruit ziet dan door na te denken over hoe praktisch en comfortabel het is. 

PVC-tegels bieden een geweldige bron van comfort bij het kiezen van een vloer, omdat ze zacht en warm zijn onder de voeten, waardoor je nog meer kunt genieten van het gevoel van op blote voeten door huis lopen. PVC-tegels hebben ook een antislip afwerking met noppen of textuur die extra bescherming bieden tegen morsen. Dit maakt PVC-tegels een ideale vloerkeuze voor een badkamer, doucheruimte of bijkeuken.

Kleur 

Ten slotte zijn PVC-tegels verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, zodat je een kleur krijgt die bij elke kamer in huis past. Kies een kleur die bij de armaturen, meubels en omringende muren past. Een gekleurde vloer kan ook de kamers tot leven brengen en een echt statement maken.

De vloer maakt een groot deel uit van je huis, dus neem de tijd en bedenk wat je van je vloer nodig hebt en hoe PVC-vloertegels kunnen helpen om aan deze eisen te voldoen.


Lees ook:

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang