Close

Kijk jij weleens naar make-up tutorials?

Ze zijn bijna niet meer te missen in onze huidige wereld: make-up tutorials op YouTube. Met onze eigen NikkieTutorials voorop, staat het internet vol met vrouwen en mannen die ons precies vertellen hoe we met onze make-upproducten aan de slag moeten gaan. Die de meest waanzinnige looks weten te creëren, die ons laten zien wat je met make-up allemaal kunt bereiken. Ben jij een vaste kijken naar dit soort kanalen, of heb je werkelijk nog nooit een tutorial gezien, en is dit de eerste keer dat je over dit fenomeen hoort?

 

Stap voor stap aan de slag

De reden waarom make-up tutorials zo populair zijn, is omdat ze zo lekker stap voor stap te werk gaan. De YouTuber in kwestie verschijnt niet zelden met een compleet naakt gezicht, zo eentje die jou ook iedere ochtend in de spiegel aanstaart, in beeld. Een kwartier tot half uur later zie je echter een tot in de puntjes verzorgd persoon, met een make-up waarvan je zou verwachten dat alleen visagisten het voor elkaar kunnen krijgen.

 

Hier volgt direct de eerste waarschuwing. Niet zelden zijn deze mensen ook visagist. Hebben zij een opleiding gevolgd die hen heeft geleerd hoe make-up op de beste manier gebruikt kan worden, of hebben ze vele jaren ervaring opgedaan waardoor ze er bijzonder handig mee zijn geworden. En alhoewel ze het meestal stap voor stap voordoen, kun je van jezelf niet verwachten dat je direct dezelfde resultaten zal behalen, zeker niet als het om een vrij uitbundige look gaat. Houd je verwachtingen dus een beetje laag, wees lief voor jezelf, en geef jezelf de tijd om wat meer ervaring op te doen als het om make-up gaat. Je zal zien dat het je steeds beter en makkelijker afgaat.

Make-up tutorials

 

Haal eruit wat je bevalt

 

Als je regelmatig tutorials bekijkt, zal je opvallen dat het meestal om stevige make-up gaat. Geen enkel stapje wordt overgeslagen. Er wordt naast foundation vrijwel altijd een concealer gebruikt om de teint extra egaal te maken. En de ogen, die worden doorgaans een stuk steviger opgemaakt dan jij voor de wildste avond uit zal doen.

 

Dat betekent niet dat je dit allemaal na hoeft te doen. Het mag wel, uiteraard, maar het is voor iedere dag misschien een beetje veel van het goede. Dus laat die nepwimpers die er altijd bij worden gepakt rustig zitten, en ook andere zaken mag je best op je eigen manier doen. Het staat namelijk als een paal boven water dat iedereen zo zijn eigen stijl heeft, als het om make-up gaat. Wat de tutorials je wel goed kunnen leren, is hoe je verschillende producten het best kunt gebruiken, en met elkaar kunt combineren. Bovendien geven ze je volop inspiratie voor als je eens wat anders wilt dan wat je al jaren doet, en dat is altijd mooi meegenomen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang