Close
Kind het huis uit-Dit moet je weten

Kind het huis uit? Dit moet je weten!

Yes het is eindelijk zover; je kind het huis uit! Dit is een stap waar je misschien al een hele tijd naar uitkijkt.. Of juist enorm tegenop ziet. Hoe dank ook: Wanneer ze het huis uit gaan, is het wel belangrijk dat ze ook de juiste spullen bij zich hebben en er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Hier zijn de belangrijkste dingen die je nodig hebt en waar je aan moet denken als de kinderen het huis uit gaan.

Het belangrijkste: goede verbinding!

Voor iedereen in een nieuw of ander huis is het belangrijk dat je een goede verbinding hebt. Helemaal voor de jongeren die nog studeren is het grote ellende als ze niet thuis aan het werk kunnen. En wat dacht je van Netflix? Dat wordt vrij prijzig op een 5g verbinding. Wij wonen bijvoorbeeld in een wijk waar de WiFi best oke is, maar ik kan niet wachten tot de glasvezel overal is aangelegd. Glasvezel is gewoon zoveel sneller. Geen haperingen meer en zoeken naar een goed signaal. Je kunt de check – Heb ik glasvezel – online doen. Dan weet je meteen of er een goede verbinding is, wel zo handig.

Zorg voor de juiste spullen

Als ze zelf in een kamer of appartement gaat wonen, wil ze natuurlijk wel ook de juiste spullen hebben. Je kan het beste al een paar jaar van tevoren beginnen met het verzamelen van deze spullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wasmachine of een koelkast bijvoorbeeld. Ook zou bestek en borden bijvoorbeeld wel heel handig zijn om bij je te hebben in de nieuwe woning 😉 Jij kunt het nu waarschijnlijk nog opslaan ergens, en als je wat nieuws koopt, het oude niet op marktplaats knallen maar even bewaren als het nog een ronde mee kan.

Stel een budget op voor je kind het huis uit gaat

Op jezelf gaan wonen is ontzettend leuk natuurlijk, maar het is wel ook belangrijk dat ze voldoende geld heeft hiervoor. Vaak helpt het hierbij om een budget vast te stellen voor je kind het huis uit gaat. Maak dus een begroting met je kind en schrijf hier alles op van kosten die ze zal hebben bij het alleen wonen. Denk hierbij aan de wekelijkse boodschappen, de huur, vervoer en andere huishoudelijke artikelen. Door een begroting te maken en een budget op te stellen, weet je precies hoeveel je nodig hebt voor alle belangrijke dingen en zo ook wat ze nog kan uitgeven. Probeer wel ook te sparen, zodat ze altijd wat heeft om op terug te vallen.

Kind het huis uit? Dit moet je weten!

Bekijk je huurcontract goed

Bij het huren van een appartement krijg je ook te maken met een huurcontract. Je hoeft natuurlijk niet woord voor woord te weten wat erin staat, maar het is wel belangrijk dat je bepaalde zaken weet. Bijvoorbeeld wat er allemaal bij de huur is inbegrepen, want dit zou kunnen schelen in de kosten van bijvoorbeeld het internet, de stroom of het water. Daarbij is het ook handig om te kijken hoe lang het contract geldig is en wat de opzegtermijn ervan is. Op deze manier ben je altijd goed voorbereid.

Maak afspraken met de huisgenoot

Dit klinkt misschien niet als het leukste wat er is, maar het is toch belangrijk om goede afspraken te maken met een huisgenoot (als ze deze heeft). Je kan bijvoorbeeld bepaalde kosten delen, wat voor allebei heel handig is natuurlijk. Denk hierbij aan het koken samen. Zo hoeft zij niet iedere dag zelf te koken en het scheelt ook in de boodschappen! Spreek verder goed af wie wat doet en wanneer, zodat er zo min mogelijk problemen kunnen ontstaan in de toekomst. Let op: wanneer je kind het huis uit gaat kan dat heel leeg voelen. Maar denk eraan, ze zijn waarschijnlijk niet ver, en je hebt nu wat meer tijd voor jezelf.


Lees ook: Het belangrijkste bij verhuizen: dit moet op je checklist!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang