Dit moet je regelen zodra je kind 18 word

Eindelijk! Je kind wordt 18! Maar bij volwassen worden komt best wel een hele hoop kijken. Het is handig om dat nu vast te uit te zoeken, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Na een heftige pubertijd kun je soms best wel blij zijn als ze eindelijk de volwassen leeftijd hebben bereikt. Een hele mijlpaal, je kleintje is opeens volwassen! Ze willen dan natuurlijk wel van alles, maar ze moeten ook nog eens heel veel.Wat te doen als je kind 18 word

Het rijbewijs!

Meestal zijn ze hier al vanaf hun 17de mee bezig. Maar met 18 mogen ze opeens zelf rijden. Ondanks dat ze volwassen zijn is dit natuurlijk best heel spannend voor beide!

Het belangrijkste is dan wel een hele goede autoverzekering check zodat je echt de allerbeste verzekering hebt voor je kind.

De zorgverzekering

Tot nu toe zijn ze gratis via jou verzekerd. Op het moment dat ze 18 worden hebben ze een eigen zorgverzekering nodig. Wat vind hij/jij belangrijk, en wil je nog steeds bij dezelfde blijven, of kies je voor een ander.

Dag kinderbijslag en toeslagen!

Helaas, deze tijd is ook voorbij. Zodra het kind 18 wordt stopt de kinderbijslag en bijvoorbeeld de ouder toeslag. Sterker nog, als zij werken kun jij op verdere toeslagen worden gekort. Zijn salaris telt dan even hard mee voor het gezinsinkomen. Het is dan aan jou of je wilt dat ze kostgeld gaan betalen, of dat je zelf de extra kosten voor rekening neemt.

Ze kunnen wel een tegemoetkoming voor scholieren aanvragen zolang ze nog op de middelbare school zitten. Dit kan een stukje zorg weg nemen.

Houd er rekening mee dat jij tot zijn 21ste verantwoordelijk bent voor zijn financiële zaken. Als hij dus in aanmerking komt voor een zorgtoeslag en jij zijn verzekering betaald, dan is die toeslag natuurlijk voor jou.

Inschrijven voor een woning

Waarschijnlijk wil hij nog lang niet het huis uit. Op jezelf wonen is echt peperduur. Toch kun je kijken of ze misschien ingeschreven kunnen worden bij de woningbouw. Dit is wel voor sociaal wonen dus niet iedereen komt in aanmerking. Maar elk jaar telt. En er is een flinke woningschaarste. Je kunt hier dus niet te vroeg bij zijn.

Ze mogen stemmen

De jeugd van nu is een stuk mondiger dan wij dat waarschijnlijk waren. Ze zijn echte wereldverbeteraars en weten wat ze wel en niet willen. Stemmen is vanaf nu ook mogelijk.

Abonnementen afsluiten

Pas op, ze mogen nu ook zelf abonnementen afsluiten. Hallo nieuwste iPhone en meteen daarbij eerste schuld. Praat hier goed over of zij die kosten wel kunnen dragen als jij dat niet meer wilt betalen.

Sowieso is het altijd handig met hun samen eventuele potjes te maken van hun salaris zodat ze niet meteen in de problemen komen en altijd iets hebben om op terug te vallen.

Succes!

Kind wordt 18

 

 

 

 


ageology banner Je kind wordt 18: dit kun je vast regelen!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo