Hoe betrek je kinderen bij het huwelijk?

In 2017/2018 gaan wij trouwen. Ik krijg vaak de vraag wat ik dan “doe” met de kinderen. Ik wil ze overal bij hebben, en hoe dat leuk te houden (hopelijk) vertel ik hier. Op foto’s zie je vaak hele lieve kindjes, die netjes de bloemen alleen op het pad strooien, of die de ringen niet kwijtgeraakt zijn, of nog mooier, die als kleine engeltjes lief in een hoekje spelen. In real life staat er 9 van de 10x op de uitnodiging dat kinderen na een bepaald tijdstip, of bij de ceremonie niet welkom zijn. Nou snap ik dat goed hoor als het in de avond is bijvoorbeeld, maar zelf wil ik de meiden er echt bij hebben.

De voorbereiding

De hele bruiloft begint bij mij al bij de voorbereiding. Kleine Miya kan ik er nog niet echt bij betrekken, behalve dat ze het heerlijk vind door bruidsmagazines te bladeren en lekker kan wegdromen bij al die mooie prinsessen jurken. Ook Keira vind dat echt prachtig, al kijkt die vooral naar wat ze wil dat ik aan zou trekken, en wat zij dan aan zou mogen. We vinden het gezellig om naar taarten te kijken, en ik zal ook zeker de smaken met ze gaan testen. We praten regelmatig over locaties, houden we het klein of gaan we groot, wat zullen we eten, etc etc.

De bruidsjurk

De bruidsjurk is natuurlijk super belangrijk! En een geweldig moment om de meiden bij te betrekken. Samen browsen op het internet, of in bladen zoals ik al eerder aangaf. Maar wat dacht je van jurken passen? Dat is echt zo ontzettend leuk! En hoe schattig de jurkjes voor hun.

De ceremonie

Bij de meeste recepties is het natuurlijk verwacht dat iedereen stil is en dat gaat ook voor de kinderen. Maar laten we eerlijk zijn, wij hebben een peuter, en zo zijn er wel meer kleine kinderen in de kring die uitgenodigd zijn. Die kinderen samen zijn goud waard, en dus onze eregasten. Ze mogen lekker vooraan zitten zodat ze wat kunnen zien, desnoods op lekkere zitzakken. Maar de receptie mag ook niet te lang duren. Dat is saai voor iedereen. En eerlijk is eerlijk, ik kan zelf minder lang stil zitten en luisteren dan de gemiddelde kleuter, dus dat is ook een beetje voor mezelf.

De receptie

Wij houden allemaal van dansen en lekker eten, dus die kinderen vermaken zich vast prima. Omdat kleine kinderen wel snel moe zijn, is het fijn om ergens een ruimte te hebben (met oppas natuurlijk) waar ze even tot rust kunnen komen, waar ze misschien kunnen slapen of rustig een spelletje kunnen doen. Als ik nou een hele grote bruiloft heb dan wil ik echt wel zo een service van nanny’s die de kinderen vermaken. Gewoon zodat alle volwassenen rustig kunnen eten zonder waarschuwen of op te moeten letten dat je kind niets sloopt. 

De huwelijksreis

Raar maar waar, de meiden gaan mee! We willen lekker lang op vakantie naar ergens waar het heel warm is, en waar ze lekkere cocktails schenken. Geen hip hotel waar je alles zelf uit moet zoeken, maar een full service hotel. Zo één waar een kinderentertainment team is, een lopend buffet, de hele dag ijs en drankjes beschikbaar, en waar ze avond oppas hebben. Zo kunnen we privé momentjes goed afwisselen met gezellig met zijn vieren. En aangezien ik met Keira al een paar keer in zo een hotel ben geweest, weet ik 100% zeker dat het voor ons allen echt genieten word! Niet heel avontuurlijk, maar joh, die avonturen bewaren we wel voor als we zonder kleine kinderen zijn die na 10 minuten weer naar het zwembad willen en alles vies vinden, of een puber die op zoek is naar WiFi.

Wat vind jij, kinderen bij het huwelijk betrekken of niet?

 

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

2 gedachten over “Hoe betrek je kinderen bij het huwelijk?”

  1. Absoluut betrekken als ik zou trouwen terwijl ik kinderen heb.
    Wij zijn voor die tijd getrouwd… maar als het anders was geweest, juist super leuk om het als gezin te beleven lijkt me!

  2. Ik ben al getrouwd, maar anders zou ik mijn kinderen er ook zeker bij betrekken en ook absoluut meenemen op huwelijksreis!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: