Close

Zo heb je heel voordelig een goede kinderfiets op de groei!

Hoe snel groeien die kinderen wel niet? Die nieuwe kinderfiets is alweer te klein voor je het slot open hebt. Wij hadden een fiets op de groei gekocht, zo kon ze op haar oude fietsje tot de nieuwe goed paste. Het was even rotweer en toen ze op de nieuwe fiets ging was hij eigenlijk al iets te laag. Kinderfietsen zijn ook geen goedkoop geintje, dus toen ik hoorde van Bikeflip was ik meteen om.

Een kinderfiets van Bikeflip

Wat is Bikeflip nou weer? Nou je kent toch de telefoonswap en bijvoorbeeld de laptops die je huurt op de middelbare school? Dat je dus een telefoon of een laptop huurt, en maandelijks betaald. Je bent goed verzekerd en als er wat mee is kun je hem meteen inruilen voor een andere. Dit scheelt je onwijs veel kosten.

Zo is er nu dus Bikeflip. Je kunt hier een kinderfiets huren. In plaats van dat je elke keer een nieuwe fiets koopt, ruil je de fiets gewoon in voor een groter model. Als je in of rondom Utrecht woont komen ze hem zelfs halen en brengen voor je. Is de fiets stuk, dan worst het ook gewoon ingeruild. Toen ik erover hoorde dacht ik meteen dat dit dus een geniaal idee is!

Wij wonen niet in Utrecht en dus reden we naar Bikeflip en zochten we samen een fiets uit. Miya werd eerst even opgemeten, en toen zochten we uit 1 van de vele fietsen een fijne fiets uit. Haar eerste keuze was helaas net iets te hoog en kon niet lager gezet worden, maar haar tweede keuze was perfect en fietste ze lekker op weg. Hiervoor had ze ook een heel fijn fietsje, maar heel eerlijk heeft ze er misschien net 6 maanden op gefietst. Ze had een andere fiets daarvoor en toen kreeg ze ondertussen een nieuwe. Die was eerst iets te hoog, en toen dat andere fietsje echt niet meer kon, was deze eigenlijk ook al te klein. Zo snel gaat het soms helaas.

Kinderen groeien, fietsen niet. Weinig is zo tijdelijk als een kinderfiets; elke anderhalf tot twee jaar moet er een nieuwe fiets komen, en staat de te kleine fiets in de weg. Daarom hebben wij van BikeFlip een simpel, maar innovatief concept: een abonnement op een circulaire tweedehands (kinder)fiets met omruil- en reparatieservice aan huis.

Het werkt als volgt: je kiest een fiets uit op de website. Wanneer de fiets te klein is geworden kies je een nieuwe uit op de website en wisselen ze hem in voor de oude fiets, waar vervolgens weer een ander kind op kan fietsen. Zo combineren ze circulariteit met Product-as-a-Service!

BikeFlip is een snelgroeiende start-up uit Utrecht en is ontstaan tijdens de master van één van de founders. Hij zag potentie in de miljoenen fietsen die aan het wegroesten zijn in schuren en gemeentedepots. Door nieuw leven te blazen in deze reststroom in combinatie met een unieke service, maken wij weer de volgende stap op weg naar een circulaire economie.

 

Kinderfiets

 

Buiten het opmeten zijn er nog een paar andere dingen waar je op kunt letten bij het huren of kopen van een kinderfiets.

Als je denkt aan het kopen/huren van een kinderfiets, dan is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. In de eerste plaats moet de fiets geschikt zijn voor de leeftijd en het lichaamsgewicht van je kind. Een fiets die te groot of te zwaar is, kan moeilijk hanteerbaar zijn en kan daardoor onveilig zijn.

Let er ook op dat een kinderfiets in goede staat is en dat de banden goed opgepompt zijn. Als je kind nog niet zelfstandig kan fietsen, overweeg dan een fiets met zijwieltjes. Zijwieltjes kunnen een groot verschil maken in hoe snel je kind leert fietsen.

Als je kind leert fietsen, is het belangrijk om een aantal veiligheidsregels in acht te nemen. Laat je kind altijd een helm dragen, zorg ervoor dat de fiets in goede staat is en leer je kind hoe je veilig moet rijden. Het is ook een goed idee om een paar oefenritjes te maken voordat je kind gaat fietsen in het verkeer. Op die manier kan je kind wennen aan het idee van het rijden in het verkeer en leert het hoe het moet reageren in verschillende situaties. Als je kind eenmaal zelfstandig kan fietsen, is het belangrijk om het te blijven oefenen. Het is nooit te vroeg om te leren hoe je veilig moet fietsen. Een kinderhelm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Gaat de groei bij jouw kinderen ook zo snel? Heb je er wel eens over nagedacht om een fiets te huren?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang