Close
kinderkamer

De kinderkamer wishlist musthaves

De kinderkamer moet dringend aangepast worden. Miya en Keira willen graag samen een kamer delen, en de kamer van Miya is een kantoor/speelkamer geworden. Nu moeten we dus de kamer nog leuk opdelen, en aanpassen naar iets wat geschikt is voor beide.

Van tienerkamer naar kinderkamer

De tienerkamer hing vol met posters van vloggers en musical.ly sterren als Jacob Sartorius, Beautynezz en Meisje Djamilla. Nu heeft ze bij Beautynezz gezien hoe mooi een strakke witte kamer met wat accessoires is, en dus zijn de posters er inmiddels af. Tijd ook om de kamer om te toveren naar een kinderkamer.

Veranderingen in de kinderkamer

Aangezien het er  op lijkt dat we voorlopig toch niet gaan verhuizen, moet de kamer echt een leuke kinderkamer worden. De meiden kwamen zelf met de volgende suggesties:

Verven

Doordat de poster netjes met lijm op de muur waren geplakt, was het behang behoorlijk aangetast bij het eraf halen. De muren zijn nu ook roze, en dat is te zoet voor Keira. Ze wil graag witte muren. Zelf vind ik dat ook het mooist. Aan de kant van Miya kunnen we de mooie dierentekeningen hangen uit het boek De Boomhut van Marije Tolman. Zo word het niet te druk, maar is het wel iets vrolijker. 

Gordijnen

Beide meiden slapen graag in een lichte kamer. Het ganglicht blijft ook altijd aan. Het probleem alleen nu is dat het tot zeker 22.00 licht is in de kamer. De zon gaat onder in hun kamer. Niet heel handig dus. Buiten het feit dat het bloedheet is, slapen ze natuurlijk niet. Ik moet dus iets van warmte werende niet te donkere gordijnen vinden.

Een vriendin van mij heeft 2 rolgordijnen naast elkaar opgehangen. Zij heeft de rolgordijnen van VELUX omdat die verschillende soorten hebben die niet totaal donker maken, en in allemaal leuke kleuren te krijgen zijn. Dat is natuurlijk ook nog een idee. Het staat echt heel netjes.

De vloer

Dit is echt een ramp. Make up, verf, nagellak en stift zijn er op een gegeven moment niet meer uit te krijgen. Mijn idee was dus om van die tapijttegels te halen. Die kun je er dan ook weer makkelijk uithalen als er iets op valt. Afspoelen of eventueel 1 tegel vervangen en klaar. Nu ziet het er echt vreselijk uit.

Zeil vind ik misschien ook wel een fijn idee, maar ik zie daar al weer scharen in gaan of een gluegun die er doorheen brand… kinderkamer

Kledingkast

Bij het beste vriendinnetje van Keira slapen de zusjes ook samen. Om het toch een beetje af te scheiden staan er 2 kasten in het midden, Beide een andere kant, met ieder een bureautje en een open kast kant. Super leuk gedaan vind ik. Dan ga je echt efficiënt met een ruimte om. Dan heb je toch nog een soort van privacy, maar je slaapt ook weer niet alleen.

Een bed!

Miya is uit haar peuter bed gegroeid en Keira stapt niet meer uit het bedje die eigenlijk voor Miya was. We moeten dus nog iets nieuws verzinnen. Ik vind die bedden van Little Dreamers bijvoorbeeld ook echt heel mooi. Of misschien moet ik gewoon een zelfde bed halen als die van Keira. Ik ben er nog niet over uit. Wat denk jij?

Heb jij nog handige tips voor de kinderkamer?

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

9 thoughts on “De kinderkamer wishlist musthaves

  1. Ik mocht vroeger ook vaak meekiezen, dat vond ik zo leuk! Ik ging vaak voor neutrale en basic kleurtjes, zodat ik er nog leuke accessoires bij kon doen!

  2. Leuk om alles zo in te richten. Ik sliep ook altijd met mijn zusje op een kamer. Alleen hadden we toen niet genoeg ruimte om een ‘aparte’ ruimte te creëren. Wel heel leuk dat idee! Ik hou verder ook van wit en neutrale kleuren. Dat straalt toch meer rust uit.

  3. Kleur neutraal en dan variëren met accessoires zou ik zeggen. Dan kan je wat makkelijker meegaan met wisselende smaak.

  4. Dit is zo leuk om te doen! Ik mocht toen ik oud genoeg was, alles zelf meebeslissen. Ik wilde een luchtblauwe kamer zodat ik me in de wolken kon wanen. Haha.. 😉

  5. Ik heb maar 1 tip en dat is probeer de kleuren neutraal te houden haha. Mijn dochter heeft een knal roze kamer, en dat vind ze momenteel verschrikkelijk…alleen moet ze nog sowieso een jaar wachten tot we weer gaan verbouwen/klussen 🙂

  6. Tapijttegels zijn daarvoor wel de ideale oplossing. Alleen snap ik je zeker van die schaar of een glue gun… Het is soms moeilijk om keuze te maken… Dus veel succes toegewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang