Kinderzwerfboek leest de zomer door!

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in AVI-niveau 1 Ă  2 niveaus terugvallen. Dit wordt de Zomer-Lees-Dip genoemd. Jammer van alle inspanningen van kinderen, ouders en leerkrachten gedurende het hele schooljaar. Met het kinderzwerfboek komt daar verandering in.

Kinderen die juist veel lezen hebben na de vakantie vaak een hoger leesniveau. Om de zomerdip te voorkomen moet ieder kind de mogelijkheid hebben om leuke boeken te lezen. Kinderzwerfboek, initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, pakt daarom dit jaar de Zomer-Lees-Dip aan. Veel voorlezen bijvoorbeeld helpt ook bij een peuter die niet praat.

Leesactiviteiten bij Kinderzwerfboek-stations

Kinderzwerfboek kent inmiddels meer dan 1100 stations. Dit zijn plekken waar kinderen boeken kunnen halen om te lezen en gelezen boeken om kunnen toveren tot een kinderzwerfboek. De Stations zetten daarom de schouders onder de Zomer-Lees-Dip en roepen kinderen op om een kinderboek te komen uitzoeken of te komen brengen. Daarnaast worden er bij zo’n 100 Stations leuke en aantrekkelijke lees- en taalactiviteiten georganiseerd. Dit is uniek en nog niet eerder gebeurd. Een Kinderzwerfboek Station verbreedt hiermee zijn waarde en wordt zo een nog waardevollere plek voor kinderen.

Pop-Up Kinderzwerfboek Stations

Naast 1100 vaste Stations worden er deze zomer op een tal van plaatsen in Nederland pop-up Kinderzwerfboek Stations gestart. Dit zijn tijdelijke Stations, bedoeld om het lezen deze zomer te stimuleren. De pop-up Stations komen op zo’n 45 zomerscholen en vakantiekampen te staan.

Ambassadeurs in actie!

“Trots en tevreden zijn we als leerlingen in hun AVI-niveau omhoog gaan. Maar dan is het zomervakantie en komt de zomerleesdip om de hoek kijken. Kinderen vergeten vaak te lezen in de vakantie en ook ouders zijn nog niet allemaal bekend met het begrip zomerleesdip. Het gevolg is dat de leerlingen vaak weer een AVI-niveau zakken en weer opnieuw veel moeten oefenen. Je investeert als school enorm veel in het lezen en het is zo zonde dat al het werk weinig effect heeft gehad”, aldus Rolieke Krikken. Zij is één van de 60 Ambassadeurs én leerkracht op een basisschool. Ambassadeurs zijn vrijwilligers die lokaal en regionaal promoten. Ook de Ambassadeurs trekken deze zomer hun dorp, regio of stad in om kinderboeken te laten zwerven op kinderrijke plekken, tijdens evenementen of bij het zwembad.

Duik in je boekenkast

Iedereen kan meedoen! Kijk in je boekenkast en laat kinderboeken die je niet meer leest zwerven! Bij Kinderzwerfboek kunnen gratis zwerfstickers worden opgevraagd. Je kan het kinderzwerfboek achterlaten bij het zwembad, een pretpark in de trein, de wachtkamer, de kinderboerderij of, een Kinderzwerfboek Station.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. 60 Tips om de zomervakantie door te komen met grote en kleine kinderen

    […] Kinderen zakken gemiddeld 2 avi’s in de zomer. Lees dus samen de borden onderweg of laat ze jou voorlezen uit jouw favoriete boek. […]

%d bloggers liken dit: