Close
De stylish midsize 40+ vrouw

Kleding en styling tips voor de midsize vrouw

In sommige opzichten is de ‘echte vrouw’ nog nooit zo gevierd als nu, met veel merken als Isabel Bernard  die de schoonheidsvorm doorbreken met echte campagnes en beleid. Voor de onafhankelijke en de midsize vrouw.

Uitdagende maat nul-normen en democratisering van maat en vorm betekent dat echte vrouwen – inclusief de korte en ronde vormen, de lange maar niet modelachtige en de ronde en trotse – zich comfortabeler, geaccepteerd en minder onder druk voelen. Maar als perfectie niet langer gelijk staat aan mager zijn, heeft de midsize vrouw -de vrouw met de middel maten 40 tot 44- nog steeds te maken met echte problemen als het gaat om kleding. Ze willen er nog steeds slanker, stoerder en eleganter uitzien. Dit vergt enige duidelijke knowhow en ervaring met styling. 

Door hiernaar te zoeken ontdekte ik verschillende kledingtips voor vrouwen met rondingen, ongeacht hun maten en lengte.

Hier zijn enkele tips voor de midsize vrouw.

 1. Zorg voor de juiste balans tussen passend en te strak.
  “Er is een verschil tussen opgeknepen worden in een jurk en een jurk die mooi bij je lichaam past”. Je zou geen lijnen van onderkleding door de jurk moeten zien – dan weet je dat het te strak is!
 2. Kleed je naar je lichaamsvorm.
  De manier waarop kleding bij je past, is de cruciale factor. Zoek naar kleding die je lichaam vormt en contouren geeft. Leg de nadruk op je vermogen en verberg de onvolkomenheden.
 3. Iedereen zou een shapewear-arsenaal moeten hebben.
  “Dit is universeel!” Elke vrouw heeft soms een beetje cinching, gladheid en ondersteuning nodig. Over het algemeen kan het gladstrijken van de buik en heupen ervoor zorgen dat we er verfijnder en gepolijst uitzien in onze kleding.
  Een geweldige stijl hebben heeft niets te maken met je maat. Koop fantastische items die nu passen. Eventueel kun je het dan verfijnen met shapewear.

  Stylish voor de dag met deze tips

 4. Pak bij twijfel een kokerrok.
  “Tot aan de knie is de meest flatterende zoomlijn voor iedereen”, het verlengt je rondingen en geeft je lichaam een goede balans.
 5. Accessorize!
  Je maakt of breekt er hele outfits mee. Goede accessoires. Een mooie tas,
  sieraden… Ze kunnen je er chique en onafhankelijk uit laten zien, of vrij en modebewust. Je kunt er zoveel mee uitdragen.

Op het moment ben ik de ban van Isabel Bernard. Een jonge vrouw opgegroeid in Parijs. Haar sieraden collecties zijn gebaseerd op haar favoriete plekken in Parijs.  Parijs staat weer bekend om zijn mooie straatjes, moderne winkels, klassiek, prestigieus, zacht en toch weer eenvoudig. De mode en creativiteit spat van de straten. 

Haar collecties zijn dan ook echt precies dat. Klassiek maar modern, zacht en toch krachtig. Ik ben zelden een merk tegengekomen waarbij ik alles mooi vind. Haar echt kalfsleren tassen wil je allemaal, stuk voor stuk hebben. Het kleurgebruik is precies wat bij elke gelegenheid past. Ik heb een klein model besteld die vind ik handig voor als we gaan eten ergens of als ik geen grote tas mee wil sjouwen. Het is zo super zacht en mooi afgewerkt.

Haar sieraden kun je ook makkelijk mixen en matchen want ze zijn niet heel uitbundig. Maar samen of alleen maken ze wel een statement dat je weet wat je wilt. Heel mooi bij iedere vrouw!

Midsize: voor altijd stylish

Lekker in je vel

Verder kan ik je natuurlijk heel veel vertellen over wat je zou moeten dragen, maar het allerbelangrijkste is hoe cliché ook, hoe jij je voelt in je outfit. Ben jij totaal niet gelukkig met wat je draagt dan zie je dat. Dan staat het ook gewoon niet. 

Voel jij je heerlijk in een trainingspak? Zorg dan voor een gaaf model, of draag een leuk shirtje erop. Een paar kleine oorbelletjes en bijvoorbeeld een enkellange jas, een vette tas en goede gympen, veranderen de hele look. Het is maar net wat je er van maakt. Gebruik de kledingstukken die je wel lekker vind zitten en ga er mee spelen. Je zult zien dat je dan tot best originele en leuke combinaties komt. 

Accessoires om altijd stylish te zijn

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang