kachel2 Het toevoegen van kleur en warmte in huis

Het meubileren en decoreren van je huis is een van de leukste dingen die er zijn. In je interieur kan je al je creativiteit kwijt. Uiteindelijk wil je dat je stijl en je persoonlijkheid zo goed mogelijk naar voren komt. Het moet smaakvol en modern blijven, maar wat kleur en warmte in huis kan ook geen kwaad.

Dit is waar het lastig kan worden. Veel mensen weten zich namelijk geen raad met kleur in hun huis. Kleuren kunnen immers ook zorgen voor een rommelig uiterlijk en minder coherentie. Wil je samenhang in je interieur, dan dien je tactisch met kleuren te werken. Kleuren kan je weglaten, maar dat beetje kleur zorgt wel voor wat extra diepte en levendigheid. Gelukkig volgt nu een uitstekende methode waardoor werken met kleur een stuk gemakkelijker wordt.

 

De 60-30-10-regel

Een welbekende methode om je kleuren in balans te houden is de 60-30-10-regel. Deze regel houdt in dat je zestig procent van je interieur in de dominante kleur kiest, dertig procent in de secundaire kleur en de laatste tien procent in de accentkleur. De dominante en de secundaire kleur zijn vaak neutralen kleuren. Dit kunnen bijvoorbeeld tinten wit, zwart, grijs of bruin zijn. Wil je de avontuurlijke kant op met je interieur, dan kan dit ook een subtiele tint van een andere kleur zijn. Met de accentkleuren kan je creatiever zijn. Kies simpelweg de kleur die je het liefst terug wilt zien in je interieur. Je hoeft niet bang te zijn dat deze kleur er teveel uitspringt, want slechts kleine details zullen deze kleur krijgen.

 kachel1 Het toevoegen van kleur en warmte in huis

En nu jij

De 60-30-10-regel klinkt misschien geschikt, maar hoe breng je hem in de praktijk? Vaak valt wel in te schatten welke onderdelen van het interieur binnen welk percentage vallen. Natuurlijk gelden hier ook geen strikte regels voor. De muren en de meubels vallen vaak onder de zestig en dertig procent. Houd je deze nog vrij neutraal, dan heb je alle ruimte om los te gaan met je accenten. Je kunt gaan voor kobaltblauwe of poederroze details, maar je kunt ook kiezen voor mosterdgeel of mintgroen als je wat meer pit wilt.

Kleur en warmte in huis met een haard

Wat vaak echt mist in vooral de moderne woningen is een haard. Een haard zorgt er voor dat het knus in huis wordt, en minder kil. Vooral als je een heel strak modern interieur hebt. Een haard zorgt dan echt voor die missing touch. Een Dimplex elektrische haard geeft bijvoorbeeld door middel van ledlampen, waterdamp en speciale houtblokken een heel realistisch effect. Je hebt hiervoor dus geen schoorsteen nodig. Je kunt ze laten inbouwen, maar ook heel makkelijk zelf neerzetten. Super smaakvol en dus echt meteen een upgrade van je woning.kachel Het toevoegen van kleur en warmte in huis

Je kunt zelfs een elektrische haard echt als accessoire gebruiken. Door middel van een paar planken op elkaar bijvoorbeeld.

Hoe cool is dat dan? Is toch iets heel anders dan de ouderwetse open haard die we eigenlijk gewend zijn. Maar wel met hetzelfde gewenste effect.

Wat gebruik jij om kleur en warmte in huis te geven?

foto van de kleur in de kamer is van Shutterstock

 


ageology banner Het toevoegen van kleur en warmte in huis

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo