Het toevoegen van kleur en warmte in huis

Het meubileren en decoreren van je huis is een van de leukste dingen die er zijn. In je interieur kan je al je creativiteit kwijt. Uiteindelijk wil je dat je stijl en je persoonlijkheid zo goed mogelijk naar voren komt. Het moet smaakvol en modern blijven, maar wat kleur en warmte in huis kan ook geen kwaad.

Dit is waar het lastig kan worden. Veel mensen weten zich namelijk geen raad met kleur in hun huis. Kleuren kunnen immers ook zorgen voor een rommelig uiterlijk en minder coherentie. Wil je samenhang in je interieur, dan dien je tactisch met kleuren te werken. Kleuren kan je weglaten, maar dat beetje kleur zorgt wel voor wat extra diepte en levendigheid. Gelukkig volgt nu een uitstekende methode waardoor werken met kleur een stuk gemakkelijker wordt.

 

De 60-30-10-regel

Een welbekende methode om je kleuren in balans te houden is de 60-30-10-regel. Deze regel houdt in dat je zestig procent van je interieur in de dominante kleur kiest, dertig procent in de secundaire kleur en de laatste tien procent in de accentkleur. De dominante en de secundaire kleur zijn vaak neutralen kleuren. Dit kunnen bijvoorbeeld tinten wit, zwart, grijs of bruin zijn. Wil je de avontuurlijke kant op met je interieur, dan kan dit ook een subtiele tint van een andere kleur zijn. Met de accentkleuren kan je creatiever zijn. Kies simpelweg de kleur die je het liefst terug wilt zien in je interieur. Je hoeft niet bang te zijn dat deze kleur er teveel uitspringt, want slechts kleine details zullen deze kleur krijgen.

 

En nu jij

De 60-30-10-regel klinkt misschien geschikt, maar hoe breng je hem in de praktijk? Vaak valt wel in te schatten welke onderdelen van het interieur binnen welk percentage vallen. Natuurlijk gelden hier ook geen strikte regels voor. De muren en de meubels vallen vaak onder de zestig en dertig procent. Houd je deze nog vrij neutraal, dan heb je alle ruimte om los te gaan met je accenten. Je kunt gaan voor kobaltblauwe of poederroze details, maar je kunt ook kiezen voor mosterdgeel of mintgroen als je wat meer pit wilt.

Kleur en warmte in huis met een haard

Wat vaak echt mist in vooral de moderne woningen is een haard. Een haard zorgt er voor dat het knus in huis wordt, en minder kil. Vooral als je een heel strak modern interieur hebt. Een haard zorgt dan echt voor die missing touch. Een Dimplex elektrische haard geeft bijvoorbeeld door middel van ledlampen, waterdamp en speciale houtblokken een heel realistisch effect. Je hebt hiervoor dus geen schoorsteen nodig. Je kunt ze laten inbouwen, maar ook heel makkelijk zelf neerzetten. Super smaakvol en dus echt meteen een upgrade van je woning.

Je kunt zelfs een elektrische haard echt als accessoire gebruiken. Door middel van een paar planken op elkaar bijvoorbeeld.

Hoe cool is dat dan? Is toch iets heel anders dan de ouderwetse open haard die we eigenlijk gewend zijn. Maar wel met hetzelfde gewenste effect.

Wat gebruik jij om kleur en warmte in huis te geven?

foto van de kleur in de kamer is van Shutterstock

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Fleur

  Wij zijn ook op zoek naar wat meer kleur in huis. De muur achter de eettafel is nu donkerbruin en willen we wat lichter maken. De regel is goed om rekening mee te houden.
  De open haard zo aan de muur vind ik ook erg leuk. Kun je hem mooi op kinderhoogte hangen 😉

 2. Xenia

  Wij zijn op het moment bezig met de woonkamer, wilde ook meer kleur in huis. Ook hebben wij een prachtige haard laten plaatsen. Heerlijk als deze in de winter aan kan..

 3. Amanda

  Ik ben dol op warmte in huis. Zelf zou ik graag een echte openhaard willen, maar dat past helaas niet. Een mens mag er wel van dromen, toch? Daarom gebruik ik graag veel leuke waxinelichthouders voor de warme touch en veel bloemen voor extra kleur 🙂

 4. Mariëlle | Me-licious

  Die haard dat vind ik echt een goed idee! We hebben er al eerder naar gekeken, maar wij vonden ze toch nog best wel prijzig. Wij hebben nu rose koper als accent met wat licht roze kussen en kaarsen houders hier en daar.

 5. Tania

  Bij ons is het ook voornamelijk wit met wat grijs. Met bloemen breng ik wat kleur in huis. oh en het speelgoed van ons zoontje in de living brengt ook veel kleur in huis hahaha

 6. Jamey

  Oeh die laatste foto! Zon haard zou ik ook wel willen zeg!!

 7. MamaPlaneet

  Je artikel komt als geroepen. Ik heb echt inspiratie nodig voor het nieuwe huis 🙂 Bedankt voor je prachtige tips en ideeen.

 8. nicole orriens

  Die regel kende ik nog niet, maar erg handig! Volgens mij doe ik het nu niet goed, het is meer van alle kleuren 10 procent….

%d bloggers liken dit: