Close
nieuw behang in huis

Hoe kleur in huis de stemming drastisch kan veranderen

Kunst en kleur is altijd een grote bron van inspiratie geweest. Niet alleen voor de mode, maar ook zeker in huis. Het gebruik van stijl en kleur in huis is zeker nu we gewoon veel meer thuis zijn, heel erg bepalend.

Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd is dat ons huis echt onze veilige haven is. We spenderen zoveel meer tijd in huis door het thuiswerken en thuis school, en de balans werk/leven was gewoon erg lastig. Het is zo belangrijk om je lekker te voelen in huis. Niet hoe een ander het wilt, maar ergens waar jij je prettig en veilig voelt.

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn echt wel wat simpele manieren om een huis een heel andere sfeer te geven. Kleur in huis toevoegen kan je humeur zo een boost geven, en het zelfs een Pinterest waardig plekje van kan maken. Of denk aan een stukje kunst op de muur, droogbloemen, wat extra planten. Al die kleine dingen samen doen meer dan je denkt.

kleur in huis

Maar waar moet je nou beginnen?

Een lastige is echt wel opruimen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk spullen in lades, kasten, uit het zicht hebt. Uiteraard pas nadat je een volledige Marie Kondo met het huis hebt gedaan. Wordt je gelukkig van bepaalde items? Nee? Dan weg ermee: naar het goede doel, de prullenbak, of in een lade, achter een deur als je het niet weg kunt doen.

Ga voor de groene kleur in huis

Groen in huis geeft zoveel sfeer. Niet alleen door het gebruik van planten en bloemen. Maar wat dacht je van Groen behang? Niet iedereen heeft namelijk groene vingers. Een groene muur in huis (en dat kan dus ook in de vorm van planten behang) geeft dezelfde serene sfeer als echte planten. Behangcirkels zijn ook een prachtig alternatief. Je kunt hiermee kleur, natuur, van alles naar binnen halen. Het is een nieuwe vorm van kunst aan de muur.

behang in huis

Wat wordt jouw kleur in huis?

Natuurlijk is wit op wit prachtig. Van die neutrale tonen, en alles heel licht en wit. Luxe behang in het wit, en zo heb je een heel serene kamer die zo uit een magazine komt.
Ik heb 2 kinderen, een hond en een man die heel graag echt leven in huis. Met andere woorden het zijn flinke rommelmakers en er gaan vaker glazen om dan dat mij lief is. Wit is geen optie. We hebben mooie beige banken gekocht, en ook daar liggen dekens op want ik kon wel huilen van het schoonmaken de hele dag.
De tip die ik kreeg was om mij heen te kijken naar wat mijn kleuren zijn. Waar wordt je blij van, welke kleuren liggen er in je kast? Wat voor gevoel geven die kleuren je? De kleuren waar je blij en gelukkig van wordt, dat zijn de kleuren die je moet gebruiken. Je hoeft echt niet meteen al je muren zwart te verven, of de hele keuken knalroze. Maar gebruik wat elementen. Wat dacht je van KEK Amsterdam op de muren. Hun behang zijn ware kunstwerken en hebben veel kleur en tonen, zodat er altijd wel iets is wat bij je past zonder dat het er meteen heel druk uitziet of dat een eenhoorn over je muur heeft gespuugd. Het is een hele chique make over van de muren.

Voel je sexy en zeker in huis

Denk aan kleuren die jou complimenteren. Staat geel jou absoluut niet, doe het dan ook niet in huis. Je draagt je huis dan wel niet, maar onbewust voel je dat toch. Het is fijn om in huis te komen waarvan je denkt “Dit staat mij”, en dat het gewoon helemaal bij jou past. Natuurlijk moet je ook rekening houden met de rest van het gezin. Maar jij bent de hoofdpersoon 😉


Lees hier onze suggesties voor nog meer kleur in huis

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Hoe kleur in huis de stemming drastisch kan veranderen

  1. Ik word ook zo blij van groen! Het geeft zoveel rust en past bij mijn planten en groene velvet stoelen. Ik denk dat donkergroen ook iedereen staat.

    Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang