Kneuterige bordspelletjes

spelletjes - Kneuterige bordspelletjes

Als kind moest ik niets weten van die kneuterige bordspelletjes. Ik vond ze vreselijk. Die zijn voor de burgerlijke gezinnen, en altijd als mijn moeder of broer dan een spelletje wilde doen, verdachte ik ze er van dat ze stiekem ook burgerlijk wilden zijn, en als wij iets niet waren..

Kneuterige bordspelletjes

Maar mijn broer vond het geweldig, die kon uren Monopoly, backgammon of hoe heet dat oorlog schepen spelletje ook al weer? Ik wilde dansen, Madonna zijn of met de Barbie’s. Dat was ook je enige keuze als je bij mij kwam spelen. Vriendinnetjes wilden wel eens kwartetten of een ander spelletje doen. Dat konden ze ook thuis.

kneuterigespelletjes 3 600x466 - Kneuterige bordspelletjesNu komt natuurlijk mijn karma om de hoek kijken, want kleine Keira is DOL op spelletjes. Die wil dat de hele dag wel doen. Op de tablet, telefoon, Playstation of het liefst dus een echt spelletje. Zo kwam de dag dat ze wilde kwartetten, ik heb het echt jaren afgewimpeld, maar nu had ze het zelf gekocht. Want ZO leuk. En toen moest ik wel. Ik heb onder het mom van “even een mail afmaken” stiekem even de spelregels bekeken. Want de laatste keer kwartetten was verplicht op school, en was ik altijd de eerste die af was.

Stiekem vind ik het nu toch wel leuk om met haar dan te kwartetten. Voor de andere spelletjes heeft ze haar vader die de spelregels wel kent. Met hem en een vriendinnetje spelen ze dus Monopoly (we hebben junior en Nijmegen), of Ganzenbord bijvoorbeeld.
Ze heeft ook een spel dat heet de Betoverende Toren, dat is erg leuk als ze met wat jongere vriendinnetjes speelt.

Nou kreeg zij pas 3 nieuwe spellen. My Little Pony, Levensweg Junior en Cluedo Junior.

De eerste verdween in de kleine handjes van Miya, die speelt er werkelijk elke dag mee. Is ook niet echt een spelletje voor een meisje van 9.

Levensweg Juniorkneuterigespelletjes 4 600x571 - Kneuterige bordspelletjes

Een grote favoriet, je zou bijna denken dat ze even echt de dierentuin in mocht, of naar het strand gaat. Hilarische momenten als er wat moet worden uitgebeeld. Dat is waarschijnlijk nog het leukste van het spelletje. Maar ze waren ook echt flink competitief. Het spel duurt niet te lang, en er is snel actie. Ik denk voor kinderen met een lage aandachtsgrens, dat het een ideaal spel is.

kneuterigespelletjes 1 600x400 - Kneuterige bordspelletjesPRODUCTBESCHRIJVING:

Kies je eigen avontuur in het spel Levensweg Junior! Dit grappige, snelle spel werkt net als de versie voor volwassenen, maar met veel coolere autootjes en attracties! Kies uit de Blauwe Wieler, de Roze Cabrio, de Gele Racer of de Groene Rijder en start je eigen leven! Geniet van je tijd aan het strand of in de dierentuin – jij kiest! Verzamel sterren en kijk hoe de actiekaarten en de attracties (zoals het Pretpark of de Chocoladefabriek) je lot kunnen veranderen. Als jij als eerste 10 sterren hebt win je! Je hebt iedere keer een heleboel plezier en een fantastische dag als je Levensweg Junior speelt!

kneuterigespelletjes 2 - Kneuterige bordspelletjesCluedo Junior

Er staat bij dat het vanaf 5 jaar is, maar dat is wel met een begeleider erbij. Ik ben echt een nitwit met spelletje, en snap spelregels slecht, dus aan mij hadden ze niets. De meiden hebben het wel geprobeerd, maar het werd al snel een beetje saai als niemand het snapt. Voor iemand die zich snel verveeld was dit niet heel boeiend.

Op haar verjaardag waren er wel een paar kinderen die het spel oppakten en zelf thuis hadden. Zij hadden echt de grootste lol, en vinden het weer een vreselijk leuk spel. Het word ook steeds als eerste uit de kast getrokken door vriendinnetjes, dus man zou het deze week eens rustig lezen, en het met Keira spelen.

PRODUCTBESCHRIJVING:

Los het raadsel van het gestolen stuk chocoladetaart op en je wint Cluedo Junior! Wie pikte vóór het eten een stuk van de taart? Kun jij uitvinden wie het heeft gedaan, hoe laat het was en wat hij of zij erbij gedronken heeft? Het is een verrukkelijk raadsel en het is aan jou om het op te lossen! Zoek de aanwijzingen onder de witte en gele standaards. Noteer alles wat je ontdekt op je detectiveblaadje. Was het Kolonel van Geelen om 2 uur met een glas melk? Zorg dat niemand ziet wat je opschrijft, want elke aanwijzing brengt je dichter bij de oplossing. Als je het weet, beschuldig je iemand – en als je het goed hebt, win je het spel!
Inhoud: speelbord, 6 pionnen, 6 meubelstukken, 7 witte standaards, 7 gele standaards, blocnote met detectiveblaadjes, dobbelsteen, stickervel en handleiding.
• Cluedo Junior is detectivepret voor kids
• Los het raadsel op: wie pikte het stuk chocoladetaart?
• Onder de witte en gele standaards zitten aanwijzingen
• Op de detectiveblaadjes houdt je bij wat je ontdekt
Leeftijd: vanaf 5 jaar. Voor 2 tot 6 spelers

Hoe ben jij met spelletjes?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

5 comments on “Kneuterige bordspelletjes

  1. Ik ben er dol op. Mijn vader wilde het vroeger nooit spelen. Ik ben blij dat ik nu een man heb, die het ook leuk vindt.

  2. Wat leuk dat je spelletjes met je kleine doet! Ik ben echt wel een spelletjes fanaat, ik kan niet wachten tot mn kleine groot genoeg is om bordspelletjes mee te doen. (Hij/zij zit nu nog in mn buik haha dus dat word nog even wachten). Cluedo vond ik als kind echt fantastisch, en erg spannend ook. Deze Cluedo jr ziet er ook leuk uit, en lijkt erg op het origineel.

  3. Ik hou van spellen en ik kan echt niet wachten om bovenstaande spellen met mijn kleuter te spelen!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: