Tijd voor kneuterige bordspelletjes

Als kind moest ik niets weten van die kneuterige bordspelletjes. Ik vond ze vreselijk. Die zijn voor de burgerlijke gezinnen, en altijd als mijn moeder of broer dan een spelletje wilde doen, verdachte ik ze er van dat ze stiekem ook burgerlijk wilden zijn, en als wij iets niet waren..

Kneuterige bordspelletjes

Maar mijn broer vond het geweldig, die kon uren Monopoly, backgammon of hoe heet dat oorlog schepen spelletje ook al weer? Ik wilde dansen, Madonna zijn of met de Barbie’s. Dat was ook je enige keuze als je bij mij kwam spelen. Vriendinnetjes wilden wel eens kwartetten of een ander spelletje doen. Dat konden ze ook thuis.

kneuterigespelletjes (3)Nu komt natuurlijk mijn karma om de hoek kijken, want Keira en Miya zijn DOL op spelletjes. Die willen dat de hele dag wel doen. Op de tablet, telefoon, Playstation of het liefst dus een echt spelletje.

Zo kwam de dag dat er 1 wilde kwartetten, ik heb het echt jaren afgewimpeld, maar nu had ze het zelf gekocht. Want ZO leuk. En toen moest ik wel. Ik heb onder het mom van “even een mail afmaken” stiekem even de spelregels bekeken. Want de laatste keer kwartetten was verplicht op school, en was ik altijd de eerste die af was.

Stiekem vind ik het nu toch wel leuk om met haar dan te kwartetten. Voor de andere spelletjes heeft ze haar vader die de spelregels wel kent. Samen spelen ze dus Monopoly of Ganzenbord bijvoorbeeld.
Ze hebben ook een spel dat heet de Betoverende Toren, dat is erg leuk vooral voor Miya

Levensweg Juniorkneuterigespelletjes (4)

Levensweg is een grote favoriet, je zou bijna denken dat ze even echt de dierentuin in mocht, of naar het strand gaat. Hilarische momenten als er wat moet worden uitgebeeld. Dat is waarschijnlijk nog het leukste van het spelletje. Maar ze waren ook echt flink competitief. Het spel duurt niet te lang, en er is snel actie. Ik denk voor kinderen met een lage aandachtsgrens, dat het een ideaal spel is.

kneuterigespelletjes (1)PRODUCTBESCHRIJVING:

Kies je eigen avontuur in het spel Levensweg Junior! Dit grappige, snelle spel werkt net als de versie voor volwassenen, maar met veel coolere autootjes en attracties! Kies uit de Blauwe Wieler, de Roze Cabrio, de Gele Racer of de Groene Rijder en start je eigen leven! Geniet van je tijd aan het strand of in de dierentuin – jij kiest! Verzamel sterren en kijk hoe de actiekaarten en de attracties (zoals het Pretpark of de Chocoladefabriek) je lot kunnen veranderen. Als jij als eerste 10 sterren hebt win je! Je hebt iedere keer een heleboel plezier en een fantastische dag als je Levensweg Junior speelt!

kneuterigespelletjes (2)Cluedo Junior

Er staat bij dat Cluedo Junior vanaf 5 jaar is, maar dat is wel met een begeleider erbij. Ik ben echt een nitwit met spelletje, en snap spelregels slecht, dus aan mij hadden ze niets. De meiden hebben het wel geprobeerd, maar het werd al snel een beetje saai als niemand het snapt. Voor iemand die zich snel verveeld was dit niet heel boeiend.

PRODUCTBESCHRIJVING:

Los het raadsel van het gestolen stuk chocoladetaart op en je wint Cluedo Junior! Wie pikte vóór het eten een stuk van de taart? Kun jij uitvinden wie het heeft gedaan, hoe laat het was en wat hij of zij erbij gedronken heeft? Het is een verrukkelijk raadsel en het is aan jou om het op te lossen! Zoek de aanwijzingen onder de witte en gele standaards. Noteer alles wat je ontdekt op je detectiveblaadje. Was het Kolonel van Geelen om 2 uur met een glas melk? Zorg dat niemand ziet wat je opschrijft, want elke aanwijzing brengt je dichter bij de oplossing. Als je het weet, beschuldig je iemand – en als je het goed hebt, win je het spel!

Wie is het?

Wie is het?” blijft natuurlijk een leuk spelletje, vooral met de wat kleinere kinderen.

Elke speler kiest een geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is. Als je denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag je raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel! De spelers kunnen ook een aantal keren tegen elkaar spelen in een toernooi: de eerste speler die 5 keer wint is de Wie is het? kampioen.

De betoverende toren

De Betoverde Toren is een grappig geheugenspel.

De tovenaar heeft de prinses in de toren opgesloten. Jullie proberen haar te bevrijden. Een van jullie is de tovenaar, de anderen spelen gezamenlijk met Robin. Ga allemaal zo snel mogelijk op zoek naar de door de tovenaar verstopte sleutel. De tovenaar heeft een achterstand omdat hij weet waar de sleutel ligt. Omdat de pionnen magnetisch zijn, klikt de sleutel eraan zodra een pion erboven staat. Heb je de sleutel gevonden, dan probeer je daarna de toren te openen in één van de 6 sleutelgaten. Vind je de goede, dan springt de prinses met een mooie boog uit de toren.

Zo niet, dan beginnen jullie opnieuw, maar weten jullie wel welk sleutelgat het niet is! De betoverde toren is zeer eenvoudig, maar de verschillende geheugen- en behendigheidselementen zorgen toch voor uitdaging!

 

Hoe ben jij met spelletjes?

Lekker kneuterig samen spelletjes doen

Lees ook:

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

5 gedachten over “Tijd voor kneuterige bordspelletjes”

  1. Ik ben er dol op. Mijn vader wilde het vroeger nooit spelen. Ik ben blij dat ik nu een man heb, die het ook leuk vindt.

  2. Neelke | The Dutch Chronicles

    Wat leuk dat je spelletjes met je kleine doet! Ik ben echt wel een spelletjes fanaat, ik kan niet wachten tot mn kleine groot genoeg is om bordspelletjes mee te doen. (Hij/zij zit nu nog in mn buik haha dus dat word nog even wachten). Cluedo vond ik als kind echt fantastisch, en erg spannend ook. Deze Cluedo jr ziet er ook leuk uit, en lijkt erg op het origineel.

  3. Ik hou van spellen en ik kan echt niet wachten om bovenstaande spellen met mijn kleuter te spelen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven