Close
koffer

Ik ga op vakantie en neem mee..

Ik ben dol op reizen, ik ga het liefst zo veel en zo ver mogelijk. Door het vele reizen ben ik wel een stuk selectiever geworden met inpakken. Ik lees soms dingen dat ik mij serieus afvraag of ze naar een derde wereld land gaan? Wat moet er wel en niet in de koffer zodat je zonder overgewicht reist?

Laten we beginnen met de koffer!

De koffer is het begin. De meeste mensen kopen de allergrootste koffer, en het liefst in een neutrale kleur. Die wordt volgepropt met van alles en nog wat, en de naam komt netjes in het verborgen etiketje. Dan sta je op de plek van bestemming en RAMP! Iedereen dacht namelijk hetzelfde. En zo sta je uren te vergelijken welke koffer nou van jou was, met ruilacties of verkeerde koffer mee als gevolg. Reis dus met bijvoorbeeld een leuke American Tourister koffer die altijd en overal opvalt.

Anekdote..

Zo had een meneer bijvoorbeeld mijn last minute koffer – te veel geshopt nog op weg naar het vliegveld en daar moest nog snel een koffertje omheen – meegenomen in zijn haast. Ik wilde mij na een lange vlucht en een nog veel langere overstap op Gatwick even omkleden. Ik zag al snel dat dit niet mijn koffer was, en bracht hem boos naar de balie. Dit was mijn koffer met mijn mooie nieuwe kleding niet! De meneer werd omgeroepen maar was al weg, Uit veiligheid wordt de koffer dan opengemaakt bij de douane. Mij zouden ze bellen als de persoon nog zou komen, of mijn koffer doorsturen.

Die meneer was al snel weer op het vliegveld en werd netjes gearresteerd. Hij had namelijk ook mijn koffer al snel opengemaakt, en vond in plaats van al het geld die hij had gesmokkeld, mijn kleding. Voornamelijk van Victoria’s Secret ook nog. Een wijze les om nooit een saaie koffer te nemen! Voor mij en voor hem, want man had ik kunnen shoppen met dat geld!

Wat pak je in je koffer?

Laten wij er even vanuit gaan dat je naar een zomerse plek gaat voor een week, ga je langer dan zou ik nog hetzelfde meenemen, en daar wassen. Er zijn vooral in Spanje bijvoorbeeld overal wel wasserettes, je kunt je was afgeven en weer ophalen. Simpel. Zijn er geen wasserettes koop dan een flesje wasmiddel en doe het even op de hand.

 • Ondergoed voor 7 dagen. Dus alles x7
 • 2x zwemkleding
 • Voor 7 dagen outfits, het liefst zo makkelijk mogelijk. Dus jurkjes, rokjes, korte broeken en tshirts. Ben je van plan om ook uit te gaan, dan zijn zwarte jurkjes ideaal. Een mooie ketting erom heen en je bent klaar. Voor de dag en avondfeestjes.
 • Slippers neem ik altijd 2 paar mee. Witte voor overdag en zwarte voor in de avond. Een mooi enkelbandje en je hebt een upgrade van de slippers. Je kunt natuurlijk ook je hoge hakken meenemen, maar op de gemiddelde vakantieplek hebben ze van die kleine ronde stenen die gewoon niet ideaal zijn voor hakken. En nog wat, op de strandfeestjes draag je geen hakken. Gewoon niet doen.
 • Een borstel, een tandenborstel, tandpasta en make up. Over de make up kan ik nog zeggen dat less is more. Make up die van je gezicht af zweet is geen mooie look, echt niet. Die gezonde glans van de dag met mooi aangezette ogen en knal lippen staan het allermooist.
 • Je paspoort/ID kaart in je handbagage! Niet vergeten. heel vervelend om bij het vliegveld zonder aan te komen. Heel duur ook die nieuwe tickets.
 • Oplader voor de telefoon, en je telefoon voor de foto’s, dit moet ook in de handbagage

  Neem je goede humeur mee, en laat vooral de zorgen even thuis!

 • Je zou handdoeken mee kunnen nemen, maar die dingen nemen ontzettend veel ruimte in en wegen ook nog eens lood. Ik neem zelf altijd een paar pareo’s mee, en haal er nog een paar op de plaats van bestemming. Ze wegen niets en nemen ook totaal geen ruimte in. Ook zijn ze zo droog en makkelijk even uit te spoelen. Denk geen zware tassen meer mee naar het strand.
 • Voor de kinderen koop echt op de vakantie bestemming het emmertje en schepje en luchtbedje. Ze gaan er daar evengoed om zeuren, en je eigen spullen liggen meestal nog in de koffer ongebruikt. Voor niets gesjouwt.
 • Medicijnen moeten uiteraard in je handbagage. Denk eraan dat je voor methylfenidaat (ADHD) een doktersverklaring nodig hebt. Anders kun je voor heel onaangename verrassingen komen te staan.
 • Zonnebrand, aftersun, en een zonnebril kunnen niet missen.
 • Iets tegen muggen als prikweg zou ik zeker mee nemen.
 • Douche items in kleine verpakkingen.

Nog wat laatste tips wat niet in je koffer hoeft

Denk eraan dat je vrijwel alles wel gewoon kunt kopen op plaats van bestemming. Tenzij je dus naar een niet westers land gaat. Dan zou ik even heel goed checken met bijv allergieën, medicatie, speciale voeding etc. Maar ook daar geld dat je geen 6 pakken Pampers mee hoeft te nemen. Vaak hebben ze daar een eigen merk, en helemaal op reis nam ik Pampers mee voor in het vliegtuig, en de rest van de trip lekker wasbare luiers. Ze zijn binnen 5 minuten droog in de zon. Nemen geen ruimte in, en wegen niets.

Eten hebben ze ook! Ik noem geen namen maar een goede vriendin van mij nam ooit eens brood en pindakaas mee op reis. Tuurlijk was het smullen zo op de hotelkamer, maar in principe hebben ze dat ook wel overal.

Ga je naar een ver land als Vietnam dan kun je een visum Vietnam aanvragen via Evisumservice.be en dan sta je niet voor een dichte grens.

Een hele fijne vakantie gewenst en oh ja, vergeet vooral je geld niet!

 

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

7 thoughts on “Ik ga op vakantie en neem mee..

 1. Haha, dat verhaal van die koffer! Wat balen dat je er niet toch even in hebt gekeken…. maar je tips zijn handig. Ik neem ook altijd zo min mogelijk mee. Zoals Hamamdoeken, mini’s en wasmiddel.

 2. Goede tips zeg! Ik probeer altijd heel licht te pakken, zodat ik ook niet veel hoef te sjouwen en mijn koffer niet in hoef te checken. De meeste kleding kun je toch wel kopen in het buitenland als je naar een goedkope bestemming gaat.

 3. Handig overzicht! Als ik op vakantie ging, zou ik het zeker gebruiken. Het valt me op dat de kleding in de koffer is gelegd. Ik hoor vaak dat rollen nog beter werkt i.v.m. kreuken?

 4. Leuke blog en ik denk best wel interessant voor mensen die ook zo reizen als jou. Ik ben meer van het rondtrekken per fiets of met de rugzak. Dus echt wel back to basics dan. Tip voor de rondtrekkers: neem een bokaal met deksel en een klein beetje wasproduct mee. Onderbroek van de dag voordien er in met wat water en zeep en in de rugzak. Werkt als een wasmachine. Uitspoelen kan in de eerste beek of het eerste dorpje dat je tegen komt (indien je een beek wilt wel biologisch afbreekbaar product gebruiken natuurlijk). En dan ‘s avonds op de stormkoorden van je tentje hangen en je hebt een propere onderbroek de volgende dag (idem met sokken).

 5. Ben net aan het inpakken voor onze reis, dus lekker herkenbaar en een paar goede tips. En wat heb ik gelachen om het koffertje-verhaal. Sorry, zag helemaal het gezicht van de man voor mi met al die lingerie ipv zijn geld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang