Koop een koe!

Koop een koe! Koop een wat? Een koe dus. Je hebt er vast wel iets over gezien op de reclame of zo, de vrolijke koeien in de wei. 

koopeenkoe1Leven en niet verspillen

We worden steeds minder makkelijk en kieskeuriger in wat wij wel en niet op ons bord willen hebben. Er zijn meer veganisten en vegetariërs dan ook. Met name door dat de dieren zo enorm slecht behandeld worden. Dat gaat gelukkig al steeds beter, maar ze zijn er nog lang niet.

Nou kun je mensen natuurlijk niet verbieden om nog steeds plofkippen of goedkoop vlees te halen, maar zouden zij dat niet doen, dan word ook het goede vlees goedkoper weer. Maar helaas denken er nog steeds mensen dat je echt wat hebt aan een stukje plofkip. Daar zit namelijk niets in behalve antibiotica en toegevoegde vitamines. Laatst zag ik bij de supermarkt een kip voor op het spit. Gemaakt van kippevlees stond er op. Ik ga dan liever naar de boer voor een echte kip. Voor net alsof kippevlees of waterig en taai rundvlees, eet ik wel een tofu versie. Of een frikadel. Als we toch troep gaan eten, mag het ook wel lekker zijn.

koopeenkoeKijk ik ben geen vegetariër,  maar ik vind het wel belangrijk dat ik als ik vlees eet, dat het gewoon goed is. Bij koopeenkoe.nl hebben ze dat heel goed begrepen. De koe loopt heerlijk in de wei met de kalfjes. Ze eten gras en kruiden, zonder gebruik van kunstmest. Antibiotica word niet preventief gebruikt, maar alleen als het echt nodig is.

Een koe word pas geslacht als alle delen van de koe verkocht zijn, dit om verspilling te voorkomen. Het vlees voor de consument, de huid voor leer en de botten voor lijm bijvoorbeeld. Dit klinkt hard natuurlijk, want dieren moeten leven, maar ze krijgen ook een mooi leven op deze manier, en in ieder geval een stuk beter als de koeien in de fabriek.

De smaak

Je proeft duidelijk verschil tussen scharrel en nepvlees. De smaak is gewoon anders, je hebt minder kruiden nodig om er wat van te maken, en als je kauwt is het vlees en geen kauwgom. Dat is toch wel belangrijk. Als je toch vlees eet, laat het dan in ieder geval wel echt smaken.

Ik kreeg een proefpakket met daarin

Entrecote/ribeye: die heb ik opgebakken met zout/peper, roomboter, champignons, ui, en knoflook. Samen met brood gegeten.

Tartaar: Ook deze heel simpel snel een beetje opgebakken met zout en peper, en een spiegeleitje uiteraard. Helemaal rauw vind ik gewoon echt niet zo lekker als het ingevroren is geweest.

Gehakt: Wat kun je toch veel met gehakt doen!! Wij hebben er een lekkere chili con carne van gemaakt met tomaat, bonen, paprika, koriander, knoflook en ui. Ook een spaghetti soort van bolognese, met tomaat, tomatensaus, champignons, courgette, olijven, knoflook, dragon, tijm, rozemarijn en zout.

garlic photo
Knoflook.. zoals je ziet in bijna elk gerecht wel! Maar het is super gezond, en zo lekker!

Runderworst: Deze heb ik op de grill gelegd. De meiden zijn dol op choripan. Dat is een net ander soort worstje, maar lijkt wel een beetje qua smaak. Wij hebben lekker verse puntjes gehaald die opengesneden, en zo lekker op brood gegeten als een soort van choripan. Uiteraard met een zelfgemaakte chimichuri voor de volwassenen (knoflook, peterselie, paprika poeder, olijfolie, citroensap, een rode peper, zout, zwarte peper en rode wijn azijn)

Hamburgers: Ook deze gingen op de grill. De hamburgers waren vrij groot dus we hebben ze op een Italiaanse bol gedaan, voor man met veel sausjes, sla, tomaat, ui en kaas, voor mij en de kleintjes zonder verder iets.

Hachee: Hier heb ik geen hachee van gemaakt want dat vind ik echt mega smerig. Ik heb het in een stoofpotje gebruikt met aardappels, wortels, zoete aardappel, rode wijn, rode wijnazijn, ui, knoflook en kruiden.

We hebben nog steak en stooflappen, maar die zijn voor dit weekend. Heel eerlijk hebben we er echt van genoten. Tussendoor hadden we toevallig nog wat ander vlees en daar waren we gewoon minder enthousiast over.

Ons volgende project word dan denk ik koopeenvarken?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

2 thoughts on “Koop een koe!

Comments are closed.