Close

Koopgids: Hoe selecteer je het ideale fitnessapparaat om af te vallen.

Waarom zou je een fitnessapparaat om af te vallen willen hebben? Nou er zijn natuurlijk meerdere redenen om te willen afvallen, maar op nummer staat toch zeker de gezondheid. 

What about body positivity? 

Natuurlijk is body positivity heel belangrijk. Dat je wilt afvallen is niet perse een synoniem aan een hekel aan dik zijn. Vooral als je voor je gezondheid bezig bent. Dan wil je zo gezond mogelijk afvallen. Niet omdat je jezelf lelijk vindt, maar omdat je graag lekkerder in je vel zit. Omdat je graag gezonder wilt voelen. Fitter. 

Afvallen voor de gezondheid

9 van de 10 x dat je bij de dokter komt met klachten, en je hebt wat overgewicht, dan stelt de dokter voor om wat af te vallen. Ook bij diabetes, gewricht problemen, fibromyalgie, hormoonhuishouding en bijvoorbeeld astma wordt voorgesteld om af te vallen. Dit is niet om te treiteren of omdat de arts dikkere mensen niet mooi vindt. Dit is puur omdat de kans groot is dat jouw lichaam het gewicht niet aan kan.

Dat is vaak vervelend om te horen, en je bent liever boos op een arts dan op jezelf. Maar je kunt het ook zien als mogelijkheid om nu dan toch wat fitter te worden. Niemand vraagt waarschijnlijk om op een streng dieet te gaan, maar wel om beter te kijken naar wat je eet en vooral hoeveel je beweegt.

Koopgids: Hoe selecteer je het ideale fitnessapparaat om af te vallen.

Een fitnessapparaat om af te vallen

Koop online een fitnessapparaat en begin je nieuwe project. Het is een fijne optie als je niet naar de sportschool wilt gaan of buiten wilt hardlopen. Je kunt dan rustig in je eigen tijd lekker sporten. Een fijn muziekje aan, en niemand die je lastig valt. 

Welk fitnessapparaat je kiest, ligt aan je doelen. Wil je meer krachttraining doen omdat je wat sterkere spieren wilt en sneller wilt afvallen, dan is een fitnessapparaat waar je krachttraining op kunt doen zeker aan te raden. Je kunt dan ook weer kiezen voor een compacte die makkelijk weg te bergen is of 1 die blijft staan maar vaak wel wat uitgebreider is.

Wil je meer aan je cardio werken en vindt je het fijn om met je conditie bezig te zijn dan is een crossfit apparaat of een loopband erg fijn. Ook hier heb je opties voor compact of een apparaat wat blijft staan. Ook hierbij kun je natuurlijk afvallen, en in een goede conditie komen. 

Let wel op, als je heel veel overgewicht hebt, dan is hardlopen niet handig ivm de knieën en rug die overbelast kunnen raken. Een crossfit apparaat of juist krachttraining kan wel met vrijwel elk gewicht. 

Het belangrijkste is dat je ook fitnessapparaat kiest die bij je past. Heb je een hekel aan krachttraining dan gaat dat niet werken. Ga je liever rijstkorrels tellen dan hardlopen, dan kun je beter krachttraining doen. Zelf deed ik een tijdje krachttraining, zwemmen en roeien (fitnessapparaat). Krachttraining was te zwaar op mijn spieren met fibromyalgie, maar hardlopen gaat lekker. Ook zwemmen en roeien gaan goed. Op deze manier kan ik een routine volhouden en lig ik niet een week bij te komen. Dat is zo zonde. 

Mocht je meer tips zoeken, stuur vooral een bericht of laat een comment hier achter. 

Liefs 🩷

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang