Close
korean skincare voor een glanzende huid

Waarom is Koreaanse skincare zo goed?

Je hebt er als beautylover vast al eens van gehoord: Koreaanse skincare. Het is sterk in opkomst in de westerse wereld! Maar waarom is dat eigenlijk zo? Wat zijn nu de precieze voordelen van de Koreaanse skincare routine en de bijbehorende producten? Lees verder!

Alles wat de huid nodig heeft

Koreaanse huidverzorging is gericht op een volledige verzorging van de huid. Er wordt aan álles gedacht. De volledige routine bestaat dan ook uit tien (!) stappen. Daar kunnen we in het westen echt nog iets van leren. Geen onderdeel wordt overgeslagen bij Koreaanse skincare, wat maakt dat je huid echt kan floreren. En dat wil je! Reinigen, voeden, exfoliëren en beschermen – alle onderdelen komen voorbij, in verschillende stappen. Zo is er al het belangrijke verschil tussen milde en diepe reiniging, wat beide meetelt. Het maakt het absoluut de moeite waard om je in deze stappen te verdiepen.

verschillende Koreaanse skincare

Innoverende producten

De beautyproducten uit Zuid-Korea behoren tot de beste van de wereld. Innovatie staat voorop, met vernieuwende formuleringen en ingrediënten. Ken je bijvoorbeeld COSRX al? Van toners tot zonbescherming, je vindt hier allerlei essentiële onderdelen. De Zuid-Koreaanse producten hebben een actieve en effectieve werking, terwijl je er maar een klein beetje van hoeft aan te brengen.

Ultieme glanzende huid

Streef je een glanzende huid na? Dat is beeldschoon! Geen onzuiverheden en een glowy skin: je kunt het bereiken met Koreaanse huidverzorging. De huid van Zuid-Koreaanse vrouwen staat hier immers bekend om! Ook op een hogere leeftijd kun je nog van een stralende huid genieten, als je maar de juiste, doordachte verzorging toepast.

Luisteren naar je huid

Leer luisteren naar de behoeftes van je huid: dit staat voorop in de Koreaanse skincare routine. Je geeft je huid echt wat er nodig is. In het westen proberen we over het algemeen meer de problemen op te lossen, nadat ze al zijn ontstaan. Kijk maar naar rimpelcrème, die we massaal beginnen te smeren zodra de eerste rimpeltjes ontstaan. Dat is natuurlijk ook een methode, maar het werkt nog wel beter om een gezonde huid te behouden – het liefst al vanaf een jonge leeftijd. De huid blijft jaar in, jaar uit in balans. En dat zie je absoluut terug. Door de diepe hydratatie droogt je huid bijvoorbeeld niet zo gauw uit, zelfs niet in de wintermaanden. Tijdloze, natuurlijke ingrediënten sluiten altijd goed aan bij de ondersteuning van de huid, ook als je dezelfde producten al een lange tijd gebruikt.

Betere bescherming

Waar we in het westen nog wel wat meer aandacht aan mogen besteden in de beauty routine? Dat is de bescherming van de huid! Door de huid beter te reinigen bijvoorbeeld, en écht alle vuilresten weg te halen. Make-up en bacteriën: er blijft van alles achter gedurende de dag. Ook in zonbescherming aanbrengen zijn we hier vrij laks. Grote kans dat je alleen in de zomer zonnebrand gebruikt. Pas dit liever het hele jaar toe, bijvoorbeeld met een SPF dagcrème. Dit voorkomt veroudering van de huid! Over tien, twintig of dertig jaar zal je jezelf dankbaar zijn. Probeer alvast zo ver vooruit te denken – het is een van de krachten van Korean skincare.


About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang