Vrouwen en krachttraining: slanker, strakker en keiharde billen

Waarom alle vrouwen aan krachttraining zouden moeten doen: Ja, echt, allemaal: jong, oud, groot, klein, dik of dun. Ik ben van mening dat krachttraining voor iedereen is weggelegd en voor iedereen voordelen kan bieden. Want je wordt echt niet meteen maatje Schwarzenegger wanneer je één keer een barbell aanraakt (zo’n stang, weetjewel). Deze en nog drie andere vooroordelen zal ik in dit blog ontkrachten. Want lieve lezer, ijzer is je grootste vriend.

Maar ik wil niet gespierd worden…

Hold your horses, vriendin. Over het algemeen hebben wij vrouwen niet de aanleg om mega gespierd te worden. Ook niet wanneer je 3 keer in de week aan krachttraining doet. Door het relatief lage testosterongehalte in onze lichamen moeten wij voor een kilo spier namelijk een stuk harder werken dan de gemiddelde man.

Maar wat kun je dan wel bereiken met krachttraining? Dat strakke lichaam waar je al maanden bij wegkwijnt op Instagram. Gelifte billen én borsten, zeg maar dag tegen die kipfilets!

Maar niemand anders doet het…

Ik begrijp het, je wilt niet de enige vrouw in het krachthok zijn. Of stel je voor dat je iemand moet vragen om de halterschijven er voor je aan te hangen.  Maar geloof mij als ik zeg dat krachttraining, ook bij vrouwen, steeds meer aantrekt. De volgende keer dat jij op je crosstrainer naar TLC staat te kijken (guilty, die dagen horen erbij), kijk dan eens wat verder dan je scherm. Je zult zien dat er verbazingwekkend veel dames tussen het ijzer staan.

Bijkomend voordeel? Je bent misschien niet met zoveel, maar daardoor is de connectie alleen maar groter. Voordat je het weet heb je er een nieuwe beste vriendin bij!

Maar wat nou als ik blessures oploop…

Maar wat nou als ik jou zou vertellen dat cardio vele malen meer blessures kent dan krachtsport? Krachttraining is namelijk een heel gecontroleerde sport. Je kunt je niet af laten leiden door wat er op tv is, daar is het gewicht gewoon te zwaar voor. (Maar natuurlijk ook weer niet zo zwaar, dat je het niet onder controle hebt. Dáár krijg je blessures van.)

Natuurlijk is het van belang dat je een oefening op de juiste manier uitvoert. Maar daar zijn de trainers voor, toch? Ook de overige (mannelijke) sporters zijn vaak niet te beroerd om je tips te geven over je techniek. Op zich niet verkeerd, even naar zijn biceps kijken terwijl ie je oefening voordoet 😉

Maar met cardio verbrand ik toch veel meer calorieën…

Op dit vooroordeel kan ik maar één heel duidelijk antwoord geven: NEE. Natuurlijk is een rondje joggen goed voor je conditie, en je zult er ook zeker wat vet mee verbranden. Maar een uur snelwandelen op de loopband kan absoluut niet op tegen een uur met gewichten gooien. Daarbij zal de vetverbranding na een effectieve krachttraining langer op peil blijven dan bij een cardio workout.

Plus, wordt jouw bil groter/strakker van een rondje fietsen? Dacht het niet!

Dus dames, wie zie ik morgen allemaal in het krachthok?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

3 reacties op “Vrouwen en krachttraining: slanker, strakker en keiharde billen”

  1. Pingback: De vroege menopauze.. Wat?! Nu al? | Pink Press ♡ Life Style Blog

  2. Pingback: Kickboksen tegen een depressie en voor een strak lijf | Pink Press ♡ Life Style Blog

  3. Pingback: Doe je mee aan de Demak'Up Detox Water Challenge? ⋆ Marstyle

Reacties zijn uitgeschakeld.