Close

Een nieuwe vloer in huis!

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwhuis? Of verhuis je naar een huis waarvan je de vloer in bijvoorbeeld de woonkamer niet zo bij je past? Je moet dan gaan kijken naar een nieuwe vloer.

Vooral laminaat is tegenwoordig een erg populaire vloersoort, met een goede reden. Hij is meestal erg gemakkelijk schoon te houden. Altijd erg fijn en zeker als je kinderen hebt. Bovendien heb je een laminaatvloer zo gelegd. Zelfs voor door de minder handige mensen onder ons is deze klus meestal goed te doen.

Natuurlijk wil je wel de goede keuze maken, want je moet vaak lang doen met een vloer. Bovendien is je vloer bepalend voor de sfeer in huis. Laminaat kopen doe je dus niet zomaar. Maar welke kleur en welk soort laminaat past bij het interieur dat je wil? Er is tegenwoordig zóveel keuze en er zijn zoveel dingen waar je moet letten. Zo zou je zomaar door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Lees daarom onze tips en je bent klaar om naar de winkel te rennen voor mooi laminaat.

 

Als je gaat kijken naar laminaat, zul je al snel merken dat ze verschillen in dikte. Over het algemeen geldt: hoe dikker je laminaat, hoe minder last je zult hebben van contactgeluid als je er op loopt of als je kinderen spelen. Ga hoe dan ook altijd wel  voor een goede ondervloer, want die werkt geluidsisolerend en zorgt dat je laminaat lang meegaat!

 

Verder kun je kiezen voor laminaat met of zonder v-groef. Het betekent simpel gezegd dat je kiest tussen laminaat met of zonder een naad tussen de planken. Ga je voor de eerste optie, dan moet je ook besluiten of je de naad rondom wil of alleen aan de lange zijde van je laminaat. Bij moderne interieurs zorgt een vloer zonder v-groef voor een glad ogende en dus wat moderner interieur. Wil je graag karakter in huis, kies dan voor een vloer met v-groef. Zo lijkt je vloer ook meer op een echte houten vloer.

 

Tegenwoordig is grijs een populaire kleur voor laminaat. Het sluit goed aan bij moderne en stoere interieurs en heeft een vrij neutrale uitstraling. Hierdoor hoef je bij het kopen van je meubels minder te letten op de combinatie met je vloer. Een meer landelijke uitstraling krijg je dan juist weer door licht(bruin) laminaat. Kijk in dat geval wel goed of je houten meubels matchen qua kleur.

 

Tot slot een tip voor iedereen: leg je laminaat altijd mee met de lichtinval. Daarmee zorgt je voor een ruimtelijk effect en lijkt je huis een beetje groter. Altijd fijn natuurlijk!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Een nieuwe vloer in huis!

  1. Ik waardeer dat je erop wees dat hoe dikker mijn laminaat, hoe minder last ik van contactgeluid zal hebben als ik er op loopt of als mijn kinderen spelen. Mijn man en ik hebben besloten om ons huis te renoveren, en we hebben 2 kinderen, dus we moeten voor een dik laminaat kiezen. Ik wil ook een licht laminaat vinden omdat onze woning klein is, en zo’n laminaat het visueel groter kan maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang