Close
milieuvriendelijk en groen: de tuin in 2020

Een landelijke groene tuin doe je zo!

Van een strakke moderne tuin, naar een landelijke groene tuin. Gingen we eerst met zijn allen andersom, nu willen we groen. Niet alleen omdat het beter is voor de natuur, maar het is voor jezelf ook een stuk rustiger.

We gaan weer groen!

Vroeger als ik het over een tuin had, dan bedoelde ik eigenlijk meer een soort van terras. Strakke tegels, strakke banken en dan zo min mogelijk groen. Later werden de strakke banken voorzien van kleurrijke geweven kleden en lekker veel kussens. Het onkruid wordt bijna niet meer weggehaald, en de tuin lijkt steeds groener. Maar ik wil meer.

Ik had begrepen dat ze in delen van Amsterdam nu zelfs subsidie geven, of je helpen met een concept voor een groenere tuin. Jammer dat ze het hier in Ede niet doen. We wonen in zo een groene stad. Ze halen zelfs de parkeerplekken bij de Action weg om er bomen neer te zetten. Maar goed, we hebben het over mijn tuin. Het is een huurhuis, dus we kunnen niet al te veel doen. Ik kan wat dat betreft niet wachten tot we ons nieuwe huis hebben. Dan kan ik de tuin helemaal inrichten hoe ik dat wil met een mooie houten loungeset (daar heb ik het al jaren over nu volgens mij) en echt heel veel groen!

Grappig eigenlijk want ik heb mega hooikoorts.De tuin: we gaan weer groen!

Plannen voor de tuin

In deze tuin is eigenlijk alles verkeerd. de schutting hangt op half elf, en de tegels hebben hun beste tijd gehad. Langs de schutting hebben we een soort van moestuintje lopen, en die wil ik graag uitbreiden. Er moet een rits tegels weg, en dat wil ik opvullen met simpel gras. Misschien gemixt met wat bloemetjes voor de kleur. Ergens komt dan nog een grote regenton om het water op te vangen.

We hebben een ini mini bruin schuurtje staan vol met zooi. Maar hij staat lief onder een boom en tegen veel bladeren aan. Soort van kabouter huisje. Die wordt wit met blauw geverfd. Ook van binnen. Daarin wil ik een lekkere lounge stoel hebben. Ik wil dan klimplanten verder over het huisje laten groeien. Zodat ik mijn eigen elfenhuisje heb. Heerlijk om af en toe even helemaal terug te trekken. We gaan deze zomer niet weg, dan is een eigen plek voor iedereen gewoon heel fijn.

Langs de oude schutting aan de andere kant zijn nu ook klimplanten gepland. Zo wordt dat een hele groene schutting vol met bloemen als het allemaal uitkomt hoe ik wil. Je moet er een lange adem voor hebben want het groeit minder snel dan er op het zakje stond. Maar goed, we zullen zien. Vorig jaar had ik dezelfde aan de andere kant, en dat ging ook opeens heel snel.zo heb je weer een groene tuin

Groener is beter

Ik ben echt niet heel groen of zo. Maar ik let er wel steeds meer op. Nou moeten wij heel veel vuil sorteren, want we hebben 4 kliko’s. Dan wordt je vanzelf groener. Door een groene tuin met veel planten en niet te veel tegels te hebben stroomt het water beter terug de grond in. De grond blijft koeler, de bijen en vlinders komen terug, en je houd zo zelf een stukje ecologie in stand. Prima toch!

Heb jij nog groene tips voor mij?

milieuvriendelijk en groen: de tuin in 2020

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Een landelijke groene tuin doe je zo!

  1. Sinds een tijdje verdiepen wij ons hier ook wat meer in, maar we zijn er nog niet helemaal uit wat we nu precies willen. Vooralsnog hebben we gewoon wat bloemetjes en plantjes gepoot zodat het in ieder geval al wat groener aan doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang