Close
7X Tips om nu eens die lange wandeling te gaan maken

7X Tips om nu eens die lange wandeling te gaan maken

De stap naar hardlopen is soms groot. Maar als je een lange wandeling maakt is dat net zo goed voor je gezondheid. Die beweging heb je toch echt nodig. Begin daarom met een goede lange wandeling.

Hieronder een paar tips om te beginnen met een goede wandeling.

1: Goede schoenen

Met zoveel goede schoenen op de markt weet je bijna niet meer welke je moet kopen. Na je 40ste komen er vaak klachten hier en daar, en niemand zit te wachten op lelijke gezondheidsschoenen. De Xsensible Stretchwalker speelt hier handig op in.

Waar komt de Xsensible Stretchwalker vandaan?

Deze sneakers komen uit Nederland. Ze worden deels ontworpen in Japan en gemaakt in Portugal. Een lekker internationaal design dus. Ze pakken het beste van elke plek en zijn daarmee met echt heerlijke sneakers gekomen. Er is zelfs een hele goede hiking lijn gekomen onder hetzelfde principe met de multilaag zolen en de goede pasvorm. Je kunt ze vinden bij Van den Assem.

2: Passende kleding

Kleding moet wel lekker zitten. Niet te warm, maar ook niet te koud. Een stevige wandeling is toch wel iets van sport, dus in je skinny jeans en een glittertop is dat niet handig. Kijk naar het weer en zorg dat je waterafstotende kleding draagt. Een dikke jas loopt niet zo fijn, dus je kunt ook denken aan lagen of speciale hiking jassen die net zo warm zijn, waterdicht, maar eigenlijk heel dun.

3: Begin rustig

Je gaat lopen, niet de Mount Everest beklimmen, je hoeft niet eerst alle winkels leeg te kopen. Begin gewoon met wat je hebt, maak een korte wandeling en doe elke keer een stapje verder. betere kleding, betere schoenen, langere route. Houd wat je meeneemt onderweg tot een minimum, dat is allemaal extra gewicht namelijk en maakt het alleen maar zwaarder.

4: HYDRATE!

Zorg dat je een goede drinkfles bij je hebt. Eventueel een thermosfles met warme koffie om even pauze te nemen. Maar genoeg drinken is ook tijdens het wandelen belangrijk. Doe desnoods je Tena in. Niet drinken zorgt voor allerlei klachten naast dat je dan ook minder energie hebt. Van uitdroging gaat niemand beter lopen namelijk.

7X Tips om nu eens die lange wandeling te gaan maken

5: Waar gaan we heen?

Stippel een leuke route uit, of begin gewoon en kijk waar je uitkomt. Er zijn geen verplichtingen. Je kunt ook lekker naar het strand of het bos rijden , en daar een stuk lopen.

6: Stil of muziek?

Ik vind het zelf lekker om met een headset op te lopen. Maar genieten van de rust en stilte is ook echt heerlijk.

7: Denk om je ademhaling

Ademhalen lijkt logisch, maar let er even op. Door de adem wat rustiger en dieper te maken voel je jezelf echt even ontspannen. Ga anders eerst even rustig bij een boom zitten. Doe je ogen dicht en probeer je heel bewust te zijn van je ademhaling. Als je gaat hyperventileren ga dan rustig tellen. Er is iets met tellen dat het ademen rustiger maakt.

Bereid je voor op de lange wandeling

Voor de duidelijkheid, we hebben het niet over lekker slenteren door de winkelstraat, maar echt minimaal een uur goed doorwandelen. Het gaat erom dat je net niet buiten adem bent, maar de volgende dag wel je spieren voelt.

Wandelen is super voor je spieren, botten en je geestelijke gezondheid. Vooral na je 40ste gaat dit allemaal achteruit. Maar dat kun je zo enorm vertragen en verbeteren, het is zonde om je er zo bij neer te leggen. Mocht je nou echt gezondheidsredenen hebben om niet lang te wandelen, probeer dan een korte wandeling. Alles is echt beter dan helemaal niets.

Tijdens de overgang heb je echt meer beweging nodig. Wist je dat je opvliegers en dat suffe gevoel echt kunt verminderen door goed met je lichaam bezig te zijn. Moest je vroeger ook zo lachen om die oudjes met hun wandelschoenen die gingen wandelen? Wij noemen het nu hiking, en nou is het cool. Alle hippe influencers doen het, dus als je nog mee wilt doen, dit is je kans. Ik vond het ook suf, want waar loop je heen? Maar je merkt dat bijvoorbeeld langs de kust er zo een uur voorbij is. Helemaal als je tussendoor een pauze neemt met een lekkere beker warme chocomelk. Balance is key in dit geval.

Geniet er van!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang