Close

Langer en gezonder haar doe je zo!

Een paar maanden geleden begonnen mijn vriendin Cassandra en ik aan een haar challenge. Wij wilden sterker, gezonder, mooier en langer haar. Is het gelukt?

De haar challenge

Viviscal daagde ons uit (lees hier het eerste blog over Viviscal). Zij hebben een mooie kuur voor sterker, langer en gezond haar. Viviscal heeft een speciale lijn voor vrouwen met producten die wetenschappelijk zijn geformuleerd om het haar te voeden, gezonde haargroei te ondersteunen en haaruitval te bestrijden bij vrouwen met fijn haar.

Helaas krijg ik op de 1 of andere manier altijd allergische reacties op bepaalde substanties in pillen. Het kunnen pure groente pillen zijn en alsnog reageer ik daar op. Hoe graag ik het ook wilde proberen, ik durfde het niet aan. Cassandra nam met liefde mijn plek in want zij liep net als ik met een klein dun bosje touw.

Zij kreeg voor 3 maanden capsules en speciale shampoo en conditioner. Ze zeggen dat je het zeker 3 maanden moet gebruiken om resultaten te zien dus dat heeft ze ook vrolijk gedaan. De elixer geeft een onmiddellijke fix, je ziet echt meteen verschil.

BELANGRIJKE ACTIEVE INGREDIËNTEN IN VIVISCAL MAX STRENGTH:

AminoMar® Marine-complex
Het exclusieve en gepatenteerde ingrediënt in Viviscal-supplementen, waarvan klinisch is bewezen dat het dunner wordend haar voedt en de bestaande haargroei bevordert.
Biotine
Een in water oplosbaar vitamine B-complex dat het lichaam helpt om koolhydraten, vetten en aminozuren te metaboliseren, wat de bouwstenen van eiwitten zijn, en dus essentieel zijn voor de vorming van de haarstructuur.
Vitamine C
Een krachtige antioxidant die helpt meer ijzer in het bloed te absorberen. Vitamine C in Viviscal-supplementen is afgeleid van de Acerola Cherry, een van de rijkste bronnen van beschikbare vitamine C.
IJzer
Een essentieel mineraal dat helpt bij het maken van rode bloedcellen, die zuurstof transporteren naar cellen in het lichaam, inclusief haarzakjes. Dunner wordend haar kan één van de zichtbare symptomen van bloedarmoede zijn (ijzerdeficiëntie).(BRON VIVISCAL)
De producten van Viviscal

Het resultaat met Viviscal van Cassandra.

Als eerste was ze erg enthousiast over de shampoo en conditioner. Het haar werd zachter en het voelde erg fijn aan. Zeker het gevoel of het wat doet zeg maar.

Over de capsules dachten wij dat het iets minder effect had dan verwacht, maar als je dan de voor en na foto’s ziet, dan is er dus echt een duidelijk verschil. Wel voelde ze dat het haar net wat steviger en beter aan voelt. Zij gaat dus toch nog maar even door. Ook de nagels zijn een stuk sterker trouwens!

Links en rechtsonder zijn de resultaten na 3 maanden gebruik van de Viviscal capsules en de shampoo/conditioner. Zoals je ziet heeft ze natuurlijk wel een stukje geknipt, maar het ziet er echt voller en gezonder uit.

Hoe ik mijn haar te lijf ging..

Ik was er klaar mee. Maar dan ook echt klaar. Je kon geen kant meer op. Ik kreeg het bijna niet meer stijl en het jeukte vreselijk. Volgens een expert was ik gewoon allergisch van alle verf opbouw op mijn haar. Het was te veel.

Ik wilde heel heel graag mijn hoofd kaal scheren. Maar mijn man gooide er een veto in. Dus werd het heel kort. Ik besloot naar een krullen kapper te gaan waar ze verstand hebben van mijn type haar. Niet lullig, maar de afgelopen 40 jaar is mijn haar geknipt door dames met Europees haar, en dat heb ik gewoon niet. Mijn hoofd is wit, maar mijn haar is echt een mix van Suriname en Nederland.

Bij de kapper vond ik het wel even spannend, maar toen ze bezig was wilde ik korter en korter en Jop werd steeds witter en witter haha. En het was kort hoor. Echt blij keek ik niet in de spiegel en de pruik ging meteen weer op. Wel was ik zo blij met dat mijn hoofd niet meer jeukt en dat het haar zo zacht aan voelt!

 

De grijze postduif

Tja ik ben zo grijs als wat. De uitgroei ziet er dus uit alsof ik eerst kaal ben ofzo. Maar ik laat het even met rust. Misschien na de zomer weer voorzichtig een kleurtje er door heen. Alhoewel grombre de trend is nog steeds. Wie weet.

Hoe snel groeit mijn haar en hoe hou ik het gezond?

Ik ben helemaal van de sjaaltjes. Geen gel of andere producten, ik laat het gewoon even met rust. Als ik iets belangrijk heb zoals trouwen laatst, dan zet ik een mooie pruik op. Alhoewel we nu een maand na het knippen zijn en het best wel een stuk is gegroeid al. Met een sjaaltje of speldje staat het eigenlijk wel ok.

Ik gebruik nu de conditioner en haarmasker van The Body Shop met shea boter. Om het zacht en verzorgd te houden. Verder ben ik meer water gaan drinken en meer groente gaan eten. Van alles wat ik nam het dubbele. Vlees en brood wat minder. Gisteren ben ik met de Vegan switch begonnen, en dan is het echt alleen groente en peulvruchten voor 10 dagen. Hopelijk gaan mijn darmen en huid dan ook beter. Het heeft allemaal met elkaar te maken, dus dat zal ook zeker op mijn haar effect hebben. Maar dat lees je dan in mijn review over de vegan switch.

Ben jij wel eens drastisch kort gegaan, of heb je producten gebruikt om je haar sneller te laten groeien? Met de kortingscode PinkpressViviscal10 heb je 10% korting + gratis verzending bij viviscal.nl

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

5 thoughts on “Langer en gezonder haar doe je zo!

  1. Een vriendin van mij trekt thee van groene thee en lavendel, en dat spuit ze af en toe in haar haar om de hoofdhuid te verzachten. Misschien werkt het ook voor jou?

  2. Op je laatste vraag: Ik vond mijn ruglange haar op schouderlengte afknippen al drastisch! Jeetje wat knap dat je dit gedaan hebt, ik weet zeker dat het heel goed is voor je haar!

  3. Dapper hoor, maar wel mooi dat het zo’n resultaat oplevert. Moet ik zelf misschien ook maar eens gaan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang