Later als ik groot ben wil ik Barbie zijn

Al dat gedoe over Barbie, ik ben het er niet mee eens. Ik wilde als kind journaliste en fotografe worden.Maar ook wereldberoemd, of Barbie. Want Barbie, die kon alles worden!

Barbie

Kijk, ik weet dat mensen vinden dat Barbie lelijk moet worden met een uitkering, want dat is realistisch. Maar dat was mijn streven niet vroeger. Ik wilde niet opeens blond stijl haar en perfecte borsten (IEUW BORSTEN!) met benen tot aan de sterren. Dat wilde ik veel later pas, maar toen speelde ik al lang niet meer met Barbie.

Wat ik wel wilde waren haar geweldige outfits, later werd ze zelfs gekleed door Lagerfeld of Anna Sui bijvoorbeeld. Ze heeft een dreamhouse, Malibu Mansion en talloze huizen. Een paar vliegtuigen, studio, paarden, auto’s, scooters, campers, jachten, en verschillende salons.

Ze was een dierenarts, popster, journaliste, prinses, stewardess, juffrouw, auto racer. Ze ging 4 jaar voor Neil Amstrong al naar de maan, en was de eerste vrouw die ooit meedeed als kandidate om president te worden. Ze was een model, zangeres, mode ontwerpster, CEO, chirurg, ballerina, US leger officier, brandweer vrouw, kok en een aerobic instructrice. Of wat dacht je van tandarts, basketball speler, football speler? Ze deed mee in de Olympische spelen als gymnast, zwemster en hardloopster. Een kinderarts, fotografe, handgebaren juffrouw, architect, skiër.
Ze was zelfs Jennifer Lopez, Cindy Lauper, Grace Kelly, Penelope Cruz en Barbra Streisand. Ze deed mee aan Dancing with the stars, The Hunger Games, Dynasty… en wat was Barbie nou niet?

Waarom zou een kind niet mogen fantaseren om zo een beroep uit te voeren? Is het echt zo erg om ambitie te hebben? Is het echt zo erg om je leuk te willen kleden, of te sporten om in shape te blijven? Of zijn alle geblondeerde vrouwen stiekem getraumatiseerde Barbie wannabe’s? Waarom zijn zoveel vrouwen toch zo anti Barbie?

Het filmpje hieronder laat perfect zien hoe kinderen omgaan met Barbie. Aanrader!

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Mommy Loves Pink

  haha worden het steeds vaker eens ook nog!! 🙂

 2. Karen

  Ik was geen poppenkind, maar met Barbie heb ik uren gespeeld. Zo goed voor mijn fantasie. Hele verhalen speelde ik na met het Barbie poppenhuis, Ken en Barbie’s paard. I love Barbie. En ik ben het vandaag weer eens met jou eens 🙂

 3. Mommy Loves Pink

  Goed he! Die van mij gelukkig ook 🙂

 4. Linda

  Heerlijk en helemaal mee eens! Ik was dol op barbies toen ik een jong meisje was en vond het heerlijk om mee te spelen! Als ik een dochter gehad had, zouden ze hier ook zeker in huis zijn! 🙂
  Mijn jongens hebben er even mee gespeeld, maar vonden het uiteindelijk toch echt iets voor meisjes…sja 🙂
  Maar ben het helemaal eens met je!

 5. rtf

  Ik vind het zo zielig dat sommige mensen andere mensen / kinderen niet de kans willen geven om te dromen.

  Nu ook weer met Sinterklaas en kerst. Ieder jaar is het weer raak. Als toezichthouder van een bieb waar veel kinderen komen, probeer ik vaak lollig te doen met de kids. Lekker over onzin babbelen. Van de week ook. Ik ga helemaal in de rol met een kind van een jaar of 5 over Sinterklaas en dat je braaf moet wezen en dat hij die dag (afgelopen woensdag) naar de bieb zou komen….komt de moeder er tussen. “Oh dat hoef je niet tegen haar te zeggen, hoor. Wij geloven niet in het voorliegen tegen onze kinderen. Zij weet allang dat Sinterklaas niet bestaat”.

  WAAROM?!?! Laat dat kind toch lekker genieten van de sint zolang het kan!!! Geloof mij, mijn hart breekt iedere keer als ik zo’n gezin tegen kom. En hetzelfde met Barbies. Als ze hun fantasie er in kwijt kunnen, waarom laat je ze niet? Iedere pedagoge zal zelfs zeggen dat het juist goed is voor een kind. Dat is niet voorliegen of het kind in de realiteit laten leven, het is een uitlaatklep voor de geestelijke ontwikkeling van het kind!

  Eerlijk waar, ik vind het zielig als volwassenen dit soort pleziertjes de kinderen willen ontnemen.

 6. Linda

  Goede insteek! Eerlijk gezegd nog nooit zo bij stil gestaan, zelfs niet na het filmpje gezien te hebben. Maar ben het helemaal met je eens. Barbies geven kinderen de vrijheid om alles te kunnen zijn die ze willen zijn, ongeacht het uiterlijk. Gelukkig denkt dochter er precies hetzelfde over en speelt ze graag met mijn oude barbies.

%d bloggers liken dit: