barbie Later als ik groot ben wil ik Barbie zijn

Al dat gedoe over Barbie, ik ben het er niet mee eens. Ik wilde als kind journaliste en fotografe worden.Maar ook wereldberoemd, of Barbie. Want Barbie, die kon alles worden!

Barbie

Kijk, ik weet dat mensen vinden dat Barbie lelijk moet worden met een uitkering, want dat is realistisch. Maar dat was mijn streven niet vroeger. Ik wilde niet opeens blond stijl haar en perfecte borsten (IEUW BORSTEN!) met benen tot aan de sterren. Dat wilde ik veel later pas, maar toen speelde ik al lang niet meer met Barbie.

Wat ik wel wilde waren haar geweldige outfits, later werd ze zelfs gekleed door Lagerfeld of Anna Sui bijvoorbeeld. Ze heeft een dreamhouse, Malibu Mansion en talloze huizen. Een paar vliegtuigen, studio, paarden, auto’s, scooters, campers, jachten, en verschillende salons.

Ze was een dierenarts, popster, journaliste, prinses, stewardess, juffrouw, auto racer. Ze ging 4 jaar voor Neil Amstrong al naar de maan, en was de eerste vrouw die ooit meedeed als kandidate om president te worden. Ze was een model, zangeres, mode ontwerpster, CEO, chirurg, ballerina, US leger officier, brandweer vrouw, kok en een aerobic instructrice. Of wat dacht je van tandarts, basketball speler, football speler? Ze deed mee in de Olympische spelen als gymnast, zwemster en hardloopster. Een kinderarts, fotografe, handgebaren juffrouw, architect, skiër.
Ze was zelfs Jennifer Lopez, Cindy Lauper, Grace Kelly, Penelope Cruz en Barbra Streisand. Ze deed mee aan Dancing with the stars, The Hunger Games, Dynasty… en wat was Barbie nou niet?

Waarom zou een kind niet mogen fantaseren om zo een beroep uit te voeren? Is het echt zo erg om ambitie te hebben? Is het echt zo erg om je leuk te willen kleden, of te sporten om in shape te blijven? Of zijn alle geblondeerde vrouwen stiekem getraumatiseerde Barbie wannabe’s? Waarom zijn zoveel vrouwen toch zo anti Barbie?

Het filmpje hieronder laat perfect zien hoe kinderen omgaan met Barbie. Aanrader!

 


ageology banner Later als ik groot ben wil ik Barbie zijn

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo