Ga naar de inhoud

5X Waarom een groot leeftijdsverschil bij kinderen juist leuk is!

zussen leeftijdsverschil

Regelmatig krijg ik de vraag of het niet vervelend is zo een groot leeftijdsverschil tussen mijn twee meiden. Waarom ik het prima vind en eigenlijk wel een aanrader lees je hieronder

De zusjes schelen 7 jaar

Ik snap heel goed dat mensen denken dat van dezelfde leeftijd leuker is. Dan kunnen ze samen spelen, worden het echt vriendinnen. Ook is het waarschijnlijk handiger op school, en zitten ze in dezelfde fases.

Maar heel eerlijk ben ik voor mij persoonlijk echt erg blij met het enorme verschil. Ik bedoel je kunt de keuze natuurlijk niet altijd zelf maken, maar ik ben echt gelukkig dat het zo is gelopen.

Het had hier ook anders kunnen zijn omdat ik wel al eerder zwanger was. En ook die had hartstikke welkom geweest. Maar het is zoals het is en voor ons pakt het goed is.

De liefste zusjes

  • Kijk ruzie heb je altijd tussen zusjes. Oh wacht, regelmatig, als ik zoiets zeg zijn er altijd 10 die zeggen dat hun kinderen nog nooit 1 discussie hebben gehad en altijd lief samen spelen. Maar goed. Ik dwaal af.Ze hebben wel eens ruzie, en kunnen als twee boze katten tegenover elkaar staan. Het zijn dan ook echt pittige meiden. Maar daarentegen kunnen ze ook heel veel lol hebben, elkaar troosten en samen spannen tegen mama.
Keira en Miya
Al vanaf dag 1 kijkt Miya op tegen haar grote zus. Zij is werkelijk waar haar grote voorbeeld. Ze wil zich kleden als zij, praten als zij en als haar grote zus het leuk vind, dan zij ook.
Grappig genoeg is er andersom ook echt respect. De kleine is best snel met leren, kan goed voor zichzelf opkomen en is heel erg netjes bijvoorbeeld. Ook heeft ze heel veel humor en weet altijd haar zus aan het lachen te maken.
 • De dames helpen elkaar enorm. Toen de puber achterliep met lezen, zat ze elke avond bij haar kleine zusje op bed om voor te lezen. Voor beide een win situatie dus.

  De oudste helpt de kleine met rolschaatsen, en de kleine gaat braaf mee de hond uitlaten zodat er nog een stiekeme afspraak met een vriendin kan gemaakt worden als ze van mij eigenlijk niet weg mag…

 • Al vanaf baby draagt de kleuter vaak kleding van haar zus. Ik heb niet alles bewaard, maar de leukste dingen wel, en nog doe ik dat.

  Kijk natuurlijk kocht ik ook wel eens een schattige baby pyjama, en heel veel rompertjes bij de C&A. Het was gewoon erg lief om haar dan in diezelfde baby kleding te zien. Wat ik trouwens ook leuk vond was om een baby kalender bij te houden. Beide heb ik bewaard want hoe leuk is het om te vergelijken!

 • De kleine mag uiteraard nog niet zelf op TikTok, maar de puber betrekt haar zusje overal bij. Samen oefenen ze dansjes, roepen ze elkaar bij nieuwe leuke liedjes van YouTube en zo hebben ze echt veel plezier.
 • De puber heeft de respectabele leeftijd van 12 (volgende week 13) bereikt. Wat inhoud dat zij volgens de wet best een uurtje mag oppassen. Het zou ook in de avond mogen, maar ik hou het even bij af en toe in de middag.

  Zo kunnen zij lekker thuisblijven als ik even boodschappen ga doen, of mijn man mij van het station moet halen of iets dergelijks.

Zo kan ik eigenlijk nog wel 100 dingen bedenken maar dan ben jij al afgehaakt!Dikke knuffel!leeftijdsverschil kinderen