Een echte leef tuin, klaar voor de zomer!

Het voorjaar is aangebroken, de zomer is aantocht, dus de hoogste tijd om je tuin hiervoor klaar te maken! De tijd van buiten de dag starten met een kopje koffie, in de zon liggen en barbequen is weer bijna aangebroken, eindelijk. Tijd om de tuin dus aan te passen, ik wilde een echte leef tuin

Zelf ben ik fan van mooie houten tuinmeubelen en design tuinartikelen. Dit is vaak net even wat minder standaard dan wat in de meeste tuincentra te koop is en maakt je tuin wat meer bijzonder. Zeker wanneer de rest van de tuin simpel is aangelegd, kunnen mooie design tuinmeubelen er echt wat aparts van maken.

Houten tuinmeubelen

Al jaren ben ik fan van de steigerhouten meubelen. Ik wil ook al jaren verhuizen, dus eigenlijk steeds maar afgewacht. Dit jaar besloten we om minimaal nog 1 jaar hier te blijven, dus wilde ik echt een hele zomer gewoon lekker in de tuin kunnen zijn. Mijn droom was dus een mooie grote tafel, met een bank erbij.

Deze steigerhouten tafel is handgemaakt, dat maakt elke tafel toch net even wat anders. Ook de houten bank ben ik zo dol op! Zo kunnen wij lekker met zijn allen gewoon aan tafel zitten, en ook als de vriendinnen van de meiden er zijn bijvoorbeeld, kunnen ze lekker samen buiten zitten. Helemaal super voor de vele BBQ’s die ik van plan ben te houden deze zomer. Iets meer genieten mag wel vind ik.

Ik heb nu nog een paar simpele houten stoelen erbij staan, maar het lijkt mij nog wel wat om een paar eyecatchers neer te zetten. Met flink veel kleur bijvoorbeeld. Ik houd heel erg van een leef tuin, een tuin bohemian stijl. Het strakke groeit wel een beetje aan me, maar ik mis dan wel heel erg kleur in de tuin.

Moestuinbakken

Wat ik dan ook erg mooi vind in de tuin zijn grote houten moestuin bakken. Waar ik dan 2 rijen met moestuintjes in wil, en de middelste rij gekleurde bloempjes van iets. Ik zag dat laatst bij iemand, en ik was meteen verliefd! Normaal heb ik eigenlijk de halve tuin vol met citroenmelisse en munt staan, maar dit jaar hebben we kleine Stormy en die wil nog wel eens behoorlijk graven in de tuin, ik ben bang dat niet veel het zal overleven dit jaar. Misschien ga ik het nog wel eens helemaal betegelen, dat scheelt ook een hoop modder en aarde in huis. Aan de andere kant is het ook wel lekker voor de kleine meid om af en toe in aarde te wroeten en te spelen.

De bedoeling is om allerlei kleuren mooie hangpotten aan de schutting te hangen, voor een lekker kleurrijk geheel, om het een vrolijke tuin te maken.

Speelterrein

Vorig jaar zomer was de hele tuin een speelparadijs. Met een glijbaan, zandbak, zitje, stoeltjes en weet ik wat nog meer. Dit jaar probeer ik het iets meer voor volwassenen te houden, maar met wel nog genoeg plek om lekker te kunnen spelen, en uiteraard hou ik plek vrij voor het zwembad.

Hoe vind jij de tuin geworden?

Lees ook: De tuin in de winter


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

8 gedachten over “Een echte leef tuin, klaar voor de zomer!”

  1. Lovely! Dat ziet er helemaal klaar uit. Misschien nog een plantenbak hier en daar met wat groen !

  2. Ben ook echt fan van houten tuinmeubels, geeft toch veel meer karakter dan andere materialen! Kijk alvast uit naar de foto’s van je hangpotten!

  3. Ik vind de tafel er prachtig uitzien. Steigerhouten meubelen hebben zo’n mooie, rustige en robuuste uitstraling. Ik ben ondertussen ook weer bezig in de tuin. Wij hebben geen kinderen dus geen speelgoed/speelruimte in de tuin. Ik heb wel kipjes dus die nemen een groot deel van de tuin in beslag.

  4. Echt heel gaaf, die tafel is zo mooi! Perfect voor lange zomeravonden. Hopelijk kunnen jullie er veel van genieten.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: