Close

Lekker loungen in de tuin in de lente

Koning winter blaast zijn laatste adem uit en zorgt voor het laatste beetje vorst op de jonge blaadjes van de rozen in de tuin. De dauwdruppels worden gulzig opgezogen door een lieveheersbeestje dat eerder lag te slapen op de rand van een theekopje dat op de Dedon tuintafel stond.

Spring is a true reconstructionist.
– Henry Timrod –

De gezelligheid naar buiten

Na een seizoen gourmetten, kerstmannen, regen en kou zijn we het collectief eens dat het ook wel een keer klaar mag zijn met binnen zitten. Wanneer de dagen langer worden en de tuin tot bloei komt openen wij onze harten en daarmee de hekken van de tuin. We verplaatsen de theelichtjes en toastjes naar buiten en verwelkomen de geuren en kleuren dat het voorjaar met zich meebrengt. Even met een kop thee of een glas wijn de eerste zonnestralen op je gezicht laten schijnen. Een gratis vitamine D behandeling, daar wordt je vrolijk van.

Houtskool en coleslaw

Nu de deuren en gordijnen weer open kunnen en de huiskamer naar buiten wordt verplaatst dek je niet de eettafel binnen, maar die mooie lange tuintafel dat de hele winter op je heeft staan wachten. Een gekleurd flesje met narcissen op een tafelkleed met pastelkleuren nodigt je uit voor een festival van smaken en geuren die de verse salades en aardbeien met zich meebrengen. De stoere, maar indringende geur van de barbecue geeft de prikkelingen van je zintuigen de balans dat het nodig heeft.

Welkom, het voorjaar is begonnen.

Gezelligheid op slippers

De kinderen bewonderen de vlinders in de tuin en proberen ze aan te raken terwijl hun mondjes volgepropt zitten met donuts en limonade. Volwassenen keuvelen over alles en niets terwijl ze nog een beetje saus op hun bord gooien.
Ze schudden de kussens van de loungebank nog even op om daarna heerlijk te relaxen van het sfeertje in de tuin.

Een grote wens is nog steeds de Dedon nestrest lounger, een sensationeel ontwerp van de Franse designers Daniel Pouzet en Fred Frety dat de enige is in zijn soort.
De zon streelt ons als een warme deken na een duistere periode, alsof het zich wilt excuseren voor haar afwezigheid. Moeder natuur zingt een troostlied met de vogels als haar orkest. Wakker worden was nog nooit zo poëtisch.

We hebben al die tijd zo verlangt naar buiten. Naar de zon, de warmte en het leven. Het is zoals waar Henry Timrod over schreef, de natuur reconstrueert zichzelf, elk jaar opnieuw.

Het is alsof het ons wilt leren dat na elke donkere periode, een lichte periode op ons staat te wachten. En misschien is dat wel de essentie van het leven.

Geniet en wees dankbaar voor wat je hebt.

Count your blessings.

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang