Close
Lekker op vakantie in de tuin
Lekker op vakantie in de tuin

Lekker op vakantie in de tuin

Heb je een beetje ruime tuin? Dan is dat de place to be aankomende mooie dagen! Je kunt er natuurlijk een keurig nette tuin van maken, maar een speelparadijs is natuurlijk veel leuker!

Nu al zin in de zomer

Met al dat mooie weer krijg ik zoveel zin in de zomer! Wij moesten onze vakantie nog boeken, maar hebben besloten die voor het einde van het jaar te bewaren. De zomer is zo veelbelovend hier in Nederland dat wij net zo goed lekker hier van het mooie weer kunnen genieten.

Ik verwacht dat de uitjes en alles op een wat lager pitje staan, dus wat mij betreft maken wij van de tuin een heerlijke plek om een vakantie door te brengen.

de tuin | de fijnste plek in de vakantie
de tuin | de fijnste plek in de vakantie

1. Een zwembad mag niet missen!

Een opzetzwembad in de tuin is natuurlijk de nummer 1 bij echt lekker weer. Ik zou hem dit jaar ook gewoon wat groter doen. Als je dan toch veel in die tuin bent. Zo pas je er allemaal in, ja toch? Een intex zwembad heb je vanaf klein tot lekker groot met een metalen frame. Wij hebben er nu 1 zonder frame en zelf vind ik dat minder handig. Dus wil er nu wel 1 met frame bestellen. En nog een maatje groter.

2. Een schommelstoel

Je moet echt kunnen relaxen in de tuin vind ik. Het moet niet alleen speel plezier zijn. Zo een schommelstoel die je aan een haak hangt is heerlijk om even rustig een boekje te lezen. Echt een moment om je lekker terug te trekken, ook dat hoort bij vakantie. Een hangmat is natuurlijk ook ideaal!

3. De trampoline

Lekker wat beweging kan geen kwaad. De trampoline is super leuk om in beweging te blijven. Het maakt heel veel happy endorfine aan, ook bij volwassenen, dus gewoon even doen. Bovendien kan de zon zo alle kanten van je lichaam pakken voor een all over tan.

4. Een zandbak en waterbak

Vooral voor de kleintjes is het leuk om lekker met water en zand te kliederen. Het hoeft echt geen fancy bak te zijn. Een grote bak met zand en een grote bak met water doen al wonderen. Natuurlijk kun je ook echt een speeltuin neerzetten, maar dat ligt een beetje aan je budget en formaat tuin.

5. De BBQ

Natuurlijk mag een BBQ niet missen in de tuin. Al was het alleen maar om de geur van vakantie die je krijgt van een BBQ. En als de kinderen lekker aan het spelen zijn, de man met vuur mag spelen en jij met een wijntje en een boek in de hangstoel zit, is het allemaal zo slecht nog niet toch?

6. Een lekker ruime loungeset

Vorig jaar hebben wij hier eindelijk in geïnvesteerd. Jaren lang hadden wij oude sets in de tuin staan. Totaal niet comfortabel, meer zo van dat er wat stond. Maar omdat we nu best een ruime tuin hebben en ik het echt heel relaxed vind om in de tuin te werken s’avonds in de zomer, moest er een goede tuinset komen.

Waar mijn man en ik in alles een andere smaak hebben, was dat ook hier het geval. Ik wilde van dat rieten spul met lekker dikke kussens en veel kleur. Hij wilde strak hout met strakke kussens en in 1 kleur. We hebben nu dus een set van riet met hele strakke grijze kussens. Als ik ooit een open budget heb dan komt mijn zin er nog wel doorheen.

Wel fijn vind ik de wat hogere tafel. Ik kan dan gewoon rechtop zitten, laptop op tafel en rustig doorwerken. De bedoeling was om afgelopen maand in Spanje aan mijn boek te beginnen, maar dat ga ik nu lekker op mooie zomeravonden in de tuin doen.

7. Veel planten in terracotta potten

Terracotta potten geven mij echt dat idee dat ik in het buitenland ben. Eigenlijk zou ik het liefst het hele huis die kleur verven, maar goed, we blijven niet voor altijd in deze woning, dus ik laat het even voor wat het is. Misschien dat ik wel de trap ga doen. Dan is het net zo een vakantie trap naar de tuin toe. Tot die tijd doe ik het wel met de potten. Veel groen en veel kleur geven echt sfeer aan een tuin. Bovendien ruikt het lekker en trek je zo vlinders aan. Genieten toch!

Wat maak jij van de tuin deze zomer?

Maak van de tuin een speelparadijs
Maak van de tuin een speelparadijs

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Lekker op vakantie in de tuin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang