Close

Lekker zwemmen in de winter is heerlijk!

Het hele jaar ben ik met een bikini body bezig geweest om in een bikini te passen. Dat is niet helemaal gelukt. Maar wat ik wel veel doe is zwemmen. En nu met een nieuwe app hoop ik het sporten ook weer wat vaker op te pikken. 

Zwemmen in de winter, ben je gek geworden?

Nee hoor! Ik vind het echt heerlijk. Nou heb ik de mazzel dat bij mijn sportschool een zwembad zit. Helemaal fijn voorverwarmd, en lekker rustig. Zo probeer ik toch een paar keer per week wat baantjes te trekken. De afgelopen weken was het weer wat minder omdat mijn pup opeens last van verlatingsangst blijkt te hebben. Maar die trainen we nu, en hopelijk kunnen we dan snel weer met zijn allen lekker sporten.

Want hoe stom ik het vroeger ook vond, ik vind sporten nu echt heerlijk. Ik hou van het gevoel van spierpijn de volgende dag, en ik voel mij fitter en gezonder. Zonder sporten word ik heel snel moe en werken mijn hersenen minder goed. Ook wordt de PCOS veel erger lijkt het. Zo word ik dus alleen maar zieker en beroerder en gedeprimeerd. Dat wil niemand.

Na het sporten ga ik dus altijd zwemmen. De laatste paar weken eigenlijk alleen maar zwemmen. Al is het een half uurtje, maar daarna is het een soort van roes. Zo relaxed en fijn voel je daarna. Je bent toch bezig geweest en met je ogen dicht is het net vakantie. Je hele lichaam wordt gebruikt, dus het is ook nog eens echt heel goed voor je. Ook als je blessures hebt bijvoorbeeld. Op dagen dat ik heel veel pijn heb, ga ik zwemmen, dat ontspant echt!

 

Buiten zwemmen in de winter

Wat heel goed voor de weerstand schijnt te zijn is wel echt buiten zwemmen. Je kunt niet zomaar zonder training een koude duik nemen. Dan kun je echt onderkoeling en een hartaanval riskeren. Met oud en nieuw doen veel mensen de nieuwjaarsduik, maar dat is ook onder begeleiding en ga je meteen weer het water uit.

Er zijn groepen waarbij je kunt aansluiten en dan begin je met een duik, en ga je steeds wat langer het water in. Dit is goed voor het doorzettingsvermogen maar ook voor bijvoorbeeld de bloedsomloop. Een warming up en daarna meteen weer warm worden is dan wel belangrijk.

Je kunt vast oefenen in de sauna. Dat je na de sauna koud water over je heen doet, of daar in het buitenbad gaan. Ook heb je koud water baden om in te oefenen. Kun je kijken of het wat voor jou is.

En die bikini dan?

Bij LASCANA hebben ze veel verschillende bikini’s, badpakken en tankini’s. Ik heb nu een badpak van Adidas. Ik had eerst een mooie die de boel een beetje bij elkaar houd, maar die cups zwemmen minder lekker. Deze van Adidas heeft zo een ingebouwde sport bh en is echt mega fijn. Bedekt alles, dus ik voel mij daar prima in.

Sporten met een app

Zwemmen gebruik dus meestal a het sporten. Op mijn sportschool is een trainer, maar die zie ik eens in de 6 weken om de trainingen te bespreken. Omdat het zo slecht gaat de laatste tijd wil ik echt niet met hem op de weegschaal. Voel ik me echt zo een loser. Dus ik heb een app gedownload van aaptiv.com. Bij Aaptiv kun je echt heel veel verschillende work outs doen. Van hardlopen buiten, binnen, krachtsport tot yoga en mediteren. Echt alles. Je hebt alleen je koptelefoon nodig. De verschillende work outs hebben hun eigen bijpassende muziekje, en een vlotte Amerikaan die je alle instructies motiverend mee praat. Ik heb dat nodig. Iemand die zegt wat ik moet doen bij het sporten. Iemand die roept dat ik door moet gaan, en go! Ook al is het geen echte persoon die naast je staat, het voelt wel heel echt en traint ontzettend fijn.

Daarna zonder trainer en zonder telefoon (JA! Een half uur zonder telefoon!) even het zwembad in, heerlijk vrije tijd voor deze mama!

zwemmen in de winter

De foto’s van zwemmen zijn van shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

13 thoughts on “Lekker zwemmen in de winter is heerlijk!

  1. Ik fiets veel, maar met deze sneeuw liever niet 🙂 dus ga ik ook vaker zwemmen. Heerlijk!

  2. Wat een leuke post. Ik vind zwemmen eigenlijk heel leuk maar doe het veel te weinig. En dat terwijl ik elke week bij het zwembad kom om mijn dochter daar te droppen voor zwemles

  3. Wat goed van je en ook heelrijk om te gaan zwemmen. Er is niets beter voor je lijf dan dat. Ik denk er vaak an,m aar elke keer vind ik de stap zo groot. aan en uit kleden, natworden, dan haak ik af. Maar als ik het zo lees is het wel aanstekelijk

  4. O super leuke post. Zo leuk beschreven. Op vakantie zwem ik enorm veel maar helaas doe ik het te weinig tijds de wintermaanden….Misschien moet ik maar eens vaker gaan. x

  5. Zwemmen vind ik heerlijk op het strand in de zomer en voor dochterlief die last heeft van haar knieën is het heel fijn maar toch die stap om in de winter de koud in te stappen om naar het zwembad te gaan blijft me te zwaar.

  6. Bedankt voor deze bemoedigende post! Zwemmen is natuurlijk enorm gezond en je gebruikt al je spieren. Ik doe het eigenlijk nooit omdat ik het zoveel werk vind, maar het heeft zeker wel wat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang