Zo leer je jouw kind fietsen op de allerleukste manier!

leren fietsen - Zo leer je jouw kind fietsen op de allerleukste manier!

Je kind gaat leren fietsen !

Onzekere oogjes, een trillende onderlip, en de eerste trapjes op een trapper. In het leven van elk kind komt een moment dat het gaat leren fietsen.
Uiteraard helpen wij als ouders mee om deze mijlpaal te verwezenlijken door ze aan te moedigen en ze letterlijk een duwtje in de rug te geven. Het is aan ons om de juiste fiets uit te kiezen en de daarbij behorende hulpmiddelen. Want op een omafiets gaat hij het natuurlijk nooit leren.

DSC 0222 - Zo leer je jouw kind fietsen op de allerleukste manier!Een leuke fiets met zijwieltjes ( en een gekke bel )

Je kan je kind al op zeer jonge leeftijd bekend laten raken met fietsen.
de logische stap na een loopfiets voor je peuter is een fiets met trappers voor je kleuter. Het belangrijkste is natuurlijk dat je kind de fietslessen als leuk gaat ervaren. Ga samen een mooie fiets uitzoeken en koop er een gekke fietsbel bij, dan is de interesse al heel snel gewekt. Wij zijn bij bikester.nl op de site gaan kijken. Ze hebben daar namelijk alles voor fietsen. Zo kun je er dus ook de lampjes of een mooi mandje voorop erbij bestellen. Je krijgt dan het hele pakket thuisgestuurd. Wij lieten het wel bij de fietsenmaker helemaal in elkaar zetten, gewoon omdat ik daar niet zo heel handig in ben.
Monteer zeker een paar goede zijwieltjes op de fiets. Ze mogen iets hoger dan het achterwiel, niet teveel, maar hoog genoeg dat hij af en toe ‘los’ fietst. En ik zeg het nog maar een keer, aanmoedigen ! Op een positieve manier natuurlijk.DSC 0225 - Zo leer je jouw kind fietsen op de allerleukste manier!

Leren met vallen en opstaan

Je rent achter ze aan alsof ze van porselein zijn en pakt ze zo snel mogelijk op wanneer de zwaartekracht toeslaat. Fietsen leer je met vallen en opstaan. Zodra de zijwieltjes eraf mogen ligt het gevaar op de loer, maar dat hoort er allemaal bij. Ik zette vaak een pion op een paar meter afstand en beloofde hem een cadeautje als hij die afstand wist te bereiken. Daarna zette ik de pion steeds een stukje verder weg. En dat hielp ! kleine stukjes fietsen lijkt een stuk minder eng dan die hele lange straat.DSC 0223 - Zo leer je jouw kind fietsen op de allerleukste manier!

Samen de weg op

Nu die kleine los kan fietsen zal je zien dat hij de hele dag wilt fietsen, want het is leuk ! En hij is trots ! Dus neem hem zoveel mogelijk mee op pad. Naar school, naar de speeltuin, naar de winkel etc. Zo ervaart hij hoe het is om in het verkeer te fietsen en dan kan je hem ondertussen leren wat de verkeersborden betekenen. En geniet maar van die kleine kleuter terwijl hij naast je fietst op weg naar de ijssalon, want ze hebben onderweg vaak hele verhalen te vertellen..

Hou oud was jouw kindje toen hij/zij leerde fietsen?leren fietsen 3 tips - Zo leer je jouw kind fietsen op de allerleukste manier!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 
Spread the love

7 comments on “Zo leer je jouw kind fietsen op de allerleukste manier!

  1. We zitten nu in de lerenfietsenfase. Het gaat niet zo snel als ik zou willen, maar ik wil ook niet te veel pushen. Het lukt vast voordat ie 12 is 😉

  2. Ik heb nog geen kinderen, maar ik weet nog heel goed dat ik leerde fietsen. Ik had zo een lichtroze fiets met een roze nijlpaard-bel. Dat vond ik echt fantastisch! Dat maakt het voor een kind ook wel leuk denk ik. Allemaal toeters en bellen.

  3. Wat een leuke fiets 😀 En inderdaad als ze het eenmaal doorhebben willen ze alleen nog maar fietsen!

  4. ah zo ziet, grappig hoe ze zoiets leren en als ze het eenmaal kunnen verleren ze het nooit meer

  5. Ik weet het eigenlijk niet eens meer precies. Erg eigenlijk. Op dat moment denk je dat je het wel onthoudt, maar de praktijk is anders….

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: