Leuk leren schrijven! Plus WINACTIE!!!

STABILO Education heeft een nieuwe, innovatieve serie oefenboekjes voor schrijfmotoriek op de markt gebracht, voor thuis en op school. De vier boekjes ‘Klaar om te leren schrijven’ (groep 1 en 2) en de vier boekjes ‘Makkelijker leren schrijven’ (groep 3 en 4) helpen kinderen vanaf ongeveer 4 jaar om spelenderwijs de (schrijf)motoriek te oefenen zodat ze in groep 3 klaar zijn om sneller een vlot en ontspannen handschrift te ontwikkelen.

Als je mijn handschrift ziet, dan begrijp je waarom ook Keira een dokters handschrift heeft. Meer dan de helft van de jongens (51%) en bijna een derde van de meisjes (31%) heeft problemen met het handschrift. Deze kinderen, variërend in leeftijd van zes tot twaalf jaar, verkrampen wanneer zij langer dan een half uur achter elkaar moeten schrijven.lerenschrijven 3 - Leuk leren schrijven! Plus WINACTIE!!!

Hier speelt STABILO Education op in met de lancering van een nieuwe serie oefenboekjes voor de schrijfmotoriek. Het gaat om acht oefenboekjes waarmee kinderen vanaf vier jaar spelenderwijs leren schrijven. Klachten als “Mijn hand doet pijn” of “Ik kon niet snel genoeg meeschrijven bij het dictee”, zullen daardoor hopelijk snel minder worden.

Om kinderen met hun schrijfprestaties te helpen, heeft STABILO Education met medewerking van specialisten uit het onderwijs acht oefenboekjes ontwikkeld. Vier oefenboekjes voor in groep 1 en 2 en vier oefenboekjes voor in groep 3 en 4, voor thuis en/of op school. De kinderen gaan hierin mee op een spannend avontuur met ‘Avontuurlijke Vrienden’. Samen met de vrienden nemen zij het op tegen Bruno, de irritante trol, om zo hun doel te bereiken. Zij helpen de 4 vrienden door het uitvoeren van spannende opdrachten en oefenen tegelijkertijd de belangrijkste competenties van de schrijfmotoriek: druk, tempo, vorm en ritme.

De oefeningen worden afgewisseld met leuke verhaaltjes en creatieve knutselopdrachten. Zo worden de kinderen meegenomen in de wereld van tekens en letters. Daarbij gaat het vooral om het oefenen van de bewegingen die nodig zijn om te leren schrijven en niet zozeer om het exact natekenen van de lettervormen. Een combinatie van oefeningen voor zowel de fijne als de grove schrijfmotoriek, met de nadruk op plezier.

De inhoud van de nieuwe serie oefenboekjes is gebaseerd op een uniek concept, want leren schrijven is complexer dan vaak op het eerste gezicht wordt gedacht. Om een vormvast en geautomatiseerd handschrift te kunnen ontwikkelen, is het oefenen van vloeiende en ontspannen bewegingen noodzakelijk. lerenschrijven 2 - Leuk leren schrijven! Plus WINACTIE!!!

Max helpt met druk doseren, Leo geeft het juiste tempo aan, Sofie houdt van mooie vormen en Lena helpt om het juiste ritme te vinden. Bij de oefeningen voor groep 3 en 4 ligt het accent op leesbaar, vloeiend, ontspannen en vlot schrijven. Bovendien zijn deze boekjes zo ontwikkeld dat kinderen die beginnen met leren lezen de oefeningen ook zelfstandig kunnen uitvoeren. De boekjes kosten € 12,95 per stuk

review + winactie

Wij hebben er hier thuis even mee geoefend. En het is echt op een leuke manier leren. Ik deed de zelftest ook even, en dat ging minder goed dan gehoopt. Voor Keira zijn de boekjes iets te simpel, maar evengoed was het natuurlijk een geweldige oefening.

Ik mag beide boekjes ook weggeven, dus als jouw kindje graag wil leren, of moeite heeft met handschrift bijvoorbeeld, dan zou ik zeker mee doen!!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

24 comments on “Leuk leren schrijven! Plus WINACTIE!!!

 1. Ik doe graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva 😀 zij oefenen heel graag letters en schrijven

 2. Graag doen wij ( mijn kleine avonturier en ik mee )
  Het zou fantastisch zijn om zijn skills te kunnen vergoten met deze oefenboekjes. Dit op een leuke laagdrempelig me manier het avontuur van schrijven en pengreep te stimuleren!
  Faalangst de deur uit en op weg naar een groot avontuur!

 3. Ik doe graag mee voor onze oudste dochter van bijna 6. Ze zit nu in groep 2 en probeert al regelmatig ye schrijven of te oefenen daarmee

 4. ik zou deze set graag willen winnen voor onze dochter Tessa. Zij gaat komend schooljaar naar groep 3 en is nu al druk bezig met het schrijven van de letters.

 5. Ik wil heel graag onze jongste helpen ( hij is vijf zit in groep 2)
  Hij vindt het allemaal best dus een beetje hulp kan hij wel gebruiken ?
  Maar wil ook graag onze oudste helpen ( hij is 11 maar heeft autisme en heeft een laag IQ zit in groep 6 maar hij zit qua onderwijs nu in groep 4 )

 6. Wat leuk! Ik kende deze boekjes niet. Mijn oudste wil dolgraag leren schrijven dus wij doen graag mee!

 7. Wat leuk! Mijn oudste dochter, Amélie, is nu 6 en pakt graag een aardrijkskundeboek uit de kast om woorden over te schrijven. Ze vindt schrijven en lezen. Maar ik hoop niet dat ze zo’n hopeloos handschrift krijgt als ik, dus ik doe graag mee! Ik denk dat ze er erg veel plezier mee zou hebben.

 8. Ik doe graag mee voor mijn oudste zoon. Hij zit in groep 2 en schrijven valt niet mee. Ik vrees ook dat hij netjes schrijven moeilijk gaat vinden. Zo spelenderwijs leren lijkt ons heel leuk!

 9. Lijkt me erg leuk voor mijn nichtje Liz. Zij zit nu in groep 1 en oefent heel graag.

 10. Ik doe graag mee voor mijn oudste twee jongens. De een is links en begint nu met letters en zijn naam te schrijven. In veel schrijf boekjes zit hij met zijn hand op het voorbeeld doordat hij links is. Ik ben benieuwd of dit boekje daar rekening mee houdt. De oudste heeft al een paar jaar fysiotherapie voor zijn motoriek, heeft ook moeite met schrijven puur motorisch gezien want spelling etc kan hij wel goed. Ik doe dus graag mee!

 11. Leuk! Lijkt me handig voor in mijn klas en op school. Ik doe graag mee.

 12. Loot graag mee. Mijn zoontje heeft een slechte fijne motoriek dus hier heeft hij zeker iets aan.

 13. Ik doe zeker graag mee voor mijn zoon, hij heeft moeite met de pengreep en het handschrift. Na een gesprekje met de juf voor de vakantie besloten om nog even een paar maandjes op school te oefenen en daarna eventueel via therapie een betere pengreeop te krijgen. Maar als we nu ook nog eem thuis met zo’n leuke methode mogen oefenen….wie weet….

 14. Ik doe heel graag mee voor mijn zoon. Hij moet elke week naar fysio voor zijn fijne motoriek en het is moeilijk om leuke oefeningen te vinden. Dus dit is erg leuk!

 15. Ben er wel nieuwsgierig naar. Mijn zoontje van 4 kan hierbij wel wat hulp en extra oefening gebruiken zodat zijn motoriek beter wordt. Vooral spelenderwijs zodat het leuk is!

 16. Mijn meid is dol op tekenen en leert steeds meer schrijven. Ze is 4.5 jaar en dus echt aan het begin. Dit zou super zijn om hiermee te helpen.

 17. O wat handig om te weten wist niet dat dit er was .had ik eerder moeten weten voor de oudste ..groep 5 en groep 4 krijgen allebei extra les in schrijven zo moeilijk en slordig .we zijn nu al een beetje aan het oefenen met zoontje groep 2 zou dit goed van pas komen vind het ook erg moeilijk

 18. Wat leuk!!onze Destiney begint in groep vier net met de stabillo te schrijven maar vooral met het Snelle schrijven zoals dag task op schrijven is het Niet altijd zo netjes.ons boefje Jayden gaat aankomend school jaar naar groep drie dus het broekje van groep drie vier zou echt gaaf zijn!

 19. ziet er een leuk oefenboekje uit voor mijn kleinzoontje die vier jaar is en nog niet zo vasthandig

 20. doe graag mee voor mijn kleinzoontje kan die al oefenen voor wanneer hij naar het eerste leerjaar gaat

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: