Close

8 dingen die je van je kind kunt/zou moeten leren

Na de 35725ste blog te lezen over hoe wij onze kinderen vervelend moeten vinden en hoe zwaar het allemaal is,  vond ik het wel tijd voor een tegengeluid.

Die vervelende kinderen

Yup,  meer dan eens bid ik voor een mute knop op mijn meisjes. Helemaal wanneer ze,  zoals vannacht om 3 uur, besluiten genoeg geslapen te hebben, en lekker willen spelen. Liedjes zingen en heel hard giechelen om die gekke ouders die willen dat ze gaan slapen. Dan weet je dat in de ochtend iedereen sjagrijnig is,  en de hele dag een ramp is omdat we allemaal moe zijn. Afgezien van Miya dan, die is nooit moe.

Maar juist op zo een frustratie moment,  dan denk ik bijvoorbeeld aan gisteravond,  en moet ik toch stiekem een beetje lachen. Ik heb 2 ontzettend leuke meiden die het heerlijk vinden om met elkaar te spelen. Waarvan de 1 niet kan wachten tot de ander wakker is om samen lekker hun ouders te pesten.

Ik bedacht 8 dingen die ik,  en jij misschien ook kan leren van mijn prachtige meiden.

Spelen is leuk

Oke,  nee ik vind het vreselijk. Vooral omdat er nog een berg was ligt en een deadline die gehaald moet worden. Mijn fantasie komt tot liggen op het strand met een cocktail,  of een huishoudteam die mijn huis komt poetsen elke dag.

Maar zij kunnen nog met een plastic zak en een rietje een hele nieuwe wereld bouwen. Soms moet je gewoon jezelf leren verliezen in hun fantasiespel en zo een hele nieuwe creatieve jij ontdekken.

Nieuwe vrienden maken

. Wie maakt er nog makkelijk nieuwe vrienden? Behalve die moeder van school of een collega? Stap je rustig af op die groep vrienden,  en vraag je of je erbij mag zitten? In mijn geval ga ik liever naakt ijsvissen,  dan zoiets te doen.

Dus ik bewonder mijn meisje dat ze het elke keer weer doet. De ene keer willen ze niet spelen,  de andere keer heeft ze een groep met nieuwe vriendjes. Soms reageren de kinderen heel raar,  maar vaker is het heel gezellig. Dapper vind ik dat.

Zingen (of lachen)

. OP JE ALLERHARDST! Als je boos of juist heel vrolijk bent. Gewoon zingen. Verzin je eigen liedje en zing lekker. Ok, toegegeven dat op straat je misschien vreemde blikken krijgt. Maar waarom is dat eigenlijk? Is vrolijk zingen zo een verschrikking, al is het vals? Moeten we echt een psychiater er op af sturen? Waarom is dat minder geaccepteerd dan sjagrijnig in de rondte kijken?

Verkleedpartijtjes

. Kinderen hebben de mazzel dat wat ze ook aantrekken het altijd grappig of schattig is. Het maakt totaal niet uit wat voor kleuren combi ze aan hebben. Maar jammer genoeg zitten de volwassenen zo vast in hun mening over wat goed en fout is,  of wat wel en niet kan,  dat een kind totaal zichzelf niet mag zijn. Ze moeten allemaal hetzelfde aan, en alles in de smaak van mama.

Wat een gelach om die domme vader die de verkeerde kleuren combinatie aan doet bij een kind. Joh,  wees blij dat het kind aangekleed is. Laat ze lekker zelf meedenken en kiezen. Het scheelt zoveel stress in de ochtend. Ze zijn nog kind en wees eerlijk,  wil jij hetzelfde aan als je moeder?

Let er op dat het past bij het weer en de leeftijd, ¬†maar verder… Lighten up! Misschien zelf eens uit die comfort zone stappen?

Met Miya ben ik online gaan shoppen (ze haat echt winkelen) en kwamen wij bij Schattigebabykleertjes.nl terecht. Overigens hebben ze daar hele schattige kleding tot maat 134 ongeveer. Miya en ik waren dol op de lekker bontkleurige en vooral aaibare collectie van Like Flo. Echt die jasjes en broekjes, van dat fluweel waar Miya zo gek op is. Helaas nu nog alleen in kleine maatjes, maar als het goed is dan kun je eind van het jaar ook grotere maten verwachten.

Wij hebben best wat bijpassende kleertjes gekocht, zodat ze alles eigenlijk leuk kan combineren. Check alle foto’s in dit blog voor inspiratie!

De vraag “waarom?”.

Mijn dochter vraagt altijd waarom. Vaak bloedirritant, ¬†want daarom. Maar ook wel weer heel slim. Ze neemt niks zomaar aan, ¬†vraagt door en leert zo heel veel. Wij ook. Want moeten het dan opzoeken.Ik houd mij ook liever bezig met wat anders dan al die “waarom” vragen te beantwoorden, zoals waarom zijn vrouwen niet de baas want ze zijn veel slimmer en liever.

Waarom vertellen de vrouwen hun mannen niet dat ze even normaal moeten doen met hun achterlijke oorlogspelletjes. Waarom laten we kleine jongens nog oorlogje spelen? Best belangrijke vragen. Want idd. Waarom?

Nee zeggen.

Het is een wereldwijd vrouwen probleem om Nee te zeggen. We zeggen Ja op alles en tegen iedereen. We nemen cursussen en workshops alleen om Nee te leren zeggen. Kinderen (en mannen) zeggen gewoon Nee zonder na te denken,  zonder bang te zijn dat je ze daarna niet meer aardig vindt. Gewoon Nee zeggen,  je kunt het eens proberen.

Complimenten geven

. Geef iemand gewoon een compliment. Zie je iemand met geweldige laarzen,  zeg er wat van. Zit hun haar geweldig,  vraag het adres van de kapper. Het voelt misschien raar,  en de meeste mensen zullen het ook raar vinden,  maar hoe zou je het zelf vinden? Ik zie mensen stralen na zo een leuk compliment van mijn dochter. Het maakt een mooier straat beeld als iedereen wat aardiger tegen elkaar zou zijn.

Mijn meiden zijn echte knuffelberen.

Als ze je mogen of lief vinden krijg je een flinke knuffel. Ook gewoon uit het niets. Gewoon omdat ze daar zin in hebben (Nee,  niet bij vreemden voor de azijnpissers).

Ze vragen wel een vreemde in de trein hoe het gaat,  of wensen iemand beterschap bij de dokter.Hun oprechte interesse zorgt vooral bij ouderen dat ze zich even belangrijk voelen,  veel zien hun kleinkinderen weinig of niet. Dat hoor je dan. In de trein heeft Keira geweldige contacten gelegd met studenten of zakenmensen. Is haar haar eens prachtig gevlochten op een ritje Ede naar Amsterdam,  of heeft iemand die werkte bij het ministerie van onderwijs serieus notities gemaakt.

De kleine word overal met open armen ontvangen want ze geeft altijd van die berenknuffels en weet precies wanneer je ze nodig hebt. Dat beetje aandacht en liefde,  dat zou ik meer moeten doen.

Dus ipv weer te klagen of het onder sarcasme te verstoppen. Bedenk hun liefde en onschuld. Wat je van ze kan leren, en dat zij natuurlijk reflecteren.. Het ouderschap is zwaar, ik weet het. Maar het is ook leuk en geweldig! ‚̧

8 dingen die je van je kind kunt - zou moeten leren

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang