Letters leren is een eitje.

Letters leren doe je zo!

Letters leren is een eitje. Toen ik de titel zag werd ik meteen razend nieuwsgierig! Ik ben zelf geen held met spelling, en ook mijn meisje heeft er nog wat moeite mee. Met dit boekje zou het dus een eitje moeten zijn.

Review Letters leren is een eitje

Ik heb het boek “Letters leren is een eitje” eerlijk waar eerst zelf gelezen. Ik moest natuurlijk wel weten of hij geschikt was voor kinderen.. -ahum- . Maar wow wat een slim bedacht boekje! Ik ken nog wel wat bloggers die hem best eens zouden mogen bestellen, maar ik noem geen namen :D. Zelf krijg ik ook regelmatig op mijn kop van de spellingsmaffia, maar ik heb dit boekje dan ook nu naast mijn laptop liggen als de kleine er niet in leest..

Met handige tips en truukjes om te leren lezen. Mijn meisje heeft vooral moeite met de D en de B, of de 2/z/s. En juist daarvoor staan hier hele handige en makkelijke tips in. Het wordt uitgelegd vooral in plaatjes, wat voor de beelddenkers vooral enorm handig is.

Zelf ben ik ook een beelddenker, en puur theorie is gewoon niet zo makkelijk te behappen. Met plaatjes en een visual erbij, snap ik het gewoon beter, en onthoud ik dat makkelijker. Ik kan mij dus heel goed voorstellen dat kinderen die al moeite hebben met concentreren, hun aandacht er beter bij houden als er een beeld bij is.

Dit boekje is eigenlijk voor kinderen vanaf 6 jaar ongeveer, of die net beginnen met lezen. Maar ik kan het je zeker aanraden als je kind wat ouder is en gewoon wat meer moeite heeft met bepaalde klanken, of met lezen bijvoorbeeld.Letters leren is een eitje

Letters leren is een eitje

Letters leren is een eitje! Ezelsbruggetjes om letters & klanken uit elkaar te houden
”Letters leren is een eitje” is een leuk & leerzaam boek voor ouders en kinderen (3-7) om samen letters te leren en te beginnen met lezen. Ouders kunnen de fraai vormgegeven ezelsbruggetjes gebruiken om hun kind te helpen letters & klanken te herkennen.

De ezelsbruggetjes zijn zo veel mogelijk gekoppeld aan de vorm van de letter of klank en daardoor makkelijk te onthouden. Ook helpt dit boek op een beeldende – en soms ludieke – wijze bij het uit elkaar houden van bijvoorbeeld de ”b/d” en de ”ie/ei”.
Met dit boek wordt letters leren een eitje! (bron: persbericht)

Succes!

Hoe staat het met jouw spelling?

Maak het alfabet leuk en makkelijk

Lees ook:

 1. Puzzelen voor bejaarden en peuters? Think again!
 2. Koken met kinderen doet eten?
 3. Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums
 4. Review en Interview over Stukjes Hemelblauw
 5. De must have boeken voor meisjes van 10 tot 12 jaar

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

13 thoughts on “Letters leren is een eitje.

 1. Ik had hem ergens gewonnen. Is alleen nooit aan gekomen en ik weet niet meer waar ? zucht.

 2. Graag voor onze tweeling Lucas en Eva die al helemaal met letters bezig zijn 😀

 3. Leuk, leuk, leuk! Ik ben juf in groep 3 en dit boek wil ik heel graag in de klas hebben! Ik ga nu heel hard duimen dat deze mooie prijs naar onze school toe komt!

 4. Erg leuk! Rens, mijn zoon, heeft een communicatieve beperking dus voor hem is lezen ook een opgave. Voor hem zou deze ondersteuning ideaal wezen.

 5. Echt wat voor mijn dochter … ze gaat volgende week starten in groep 3. Loopt sinds haar geboorte achter, heeft een jaar langer gekleuterd en we zijn benieuwd hoe ze het gaat doen. Dit boekje zal haar vast en zeker op weg helpen en de juffen versteld doen staan! 🙂

 6. Kijk hier hebben we dan echt wat aan, klanken en beeld, moet lukken toch, en mama is nooit te oud om bij te leren;)))

 7. O dat zou een mooi en leerzaam boek zijn voor mijn dochter. Nu word ze soms paniekerig en huilerig als ze het even niet meer weet. Hoe iets te schrijven. Ik gun haar de rust als ze meer zelfvertrouwen en zekerheid krijgt.

 8. T lijkt me een geweldig boek voor mijn mannetje! Hij is nog geen 6, maar wel al enorm bezig met letters. Zelf schrijf ik tegenwoordig soms stukjes op de lokale nieuws website, een beetje ondersteuning daarbij is ook nooit weg 😀 😉

 9. Wat een gave actie!
  Ons zoontje Milan, die net naar groep 3 is gegaan heeft ook moeite met de letters D,B,T.
  We lezen elke avond een boekje voor en nu ook de boekjes die hij zelf kan lezen.
  Alleen is dat laatste toch wel moeilijk;)
  Wat zou het handig zijn voor hem om dit fijne boekje te mogen winnen.
  Dan snapt hij de letters vast beter!

 10. Oooooh heel graag!!! Voor beide kindjes. Juist de jongste kan hier veel aan hebben in verband met nu moeite met sommige klanken, voor de oudste waardevolle ondersteuning altijd goed!

 11. Wat leuk! Mijn dochtertje heeft nog een beetje last met taal/spelling en als dit boekje daarbij kan helpen, zou dat leuk zijn. Ik maak dus graag een kans xx

Comments are closed.