Met deze 2 tips hoef je geen tweede hypotheek af te sluiten voor een leuke kinderkamer

Kinderen willen graag een leuke kinderkamer hebben en de ouders hebben niet altijd de financiële middelen om hier een hoop geld aan uit te geven. Toch kun je ook leuke kinderkamers maken zonder groot budget. Kijk eerst eens in huis wat je allemaal nog hebt staan. Soms kom je al een eind door meubels een andere kleur te geven of door spullen te hergebruiken die elders in huis staan te verstoffen.

En als je zelf ook nog eens handig bent, kun je zelf gordijnen naaien of een leuk kleed maken. Ook is het belangrijk een planning te maken en te kijken hoeveel budget je hebt voor de kamer en hoeveel tijd je hebt om deze te realiseren. Zo kun je misschien eerst nog wat sparen voor je de kamer klaar moet hebben of kun je elke maand een deel doen. Ook kun je wachten op goede aanbiedingen als het nog niet direct af hoeft.

Tweedehands en toch leuke kinderkamer

Een van de simpelste en beste oplossing is spullen tweedehands kopen. Veel mensen willen graag hun spullen nieuw hebben. Vaak worden deze spullen maar even gebruikt en weer te koop aangeboden. Het kopen van tweedehands spullen is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook goed voor het milieu. Omdat jij iets tweedehands koopt hoeft er niet weer iets nieuws gemaakt te worden, waarvoor er grondstoffen nodig zijn. Met een nieuw verfje of wat kleine aanpassingen maak je deze tweedehands spullen weer als nieuw. Omdat je alles tegen een mooie prijs krijgt kun je meer dingen aanschaffen. Ook zijn er vaak diverse weggeefhoeken op social media, waar spullen zelfs gratis worden aangeboden.

Tijdloos en neutraal

Het beste is om een leuke kinderkamer te maken die tijdloos is en neutraal van kleur. Zo hoef je alleen maar accessoires te vervangen als je zoon of dochter de kamer niet meer mooi vind. Met neutrale kleuren hoef je niet over te schilderen. Tijdloze meubels gaan eeuwen mee. Ook als je meerdere kinderen hebt zijn tijdloze en neutrale kamers makkelijk. Zo heb je geen gedoe met jongens of meisjes thema’s maar is de kamer met slechts enkele accessoires aan te passen voor een broer of zus. Ook moet je afwegen of iets echt nodig is. Heb je wel een wiegje nodig voor je baby als die ook meteen in een ledikant kan slapen? Koop zoveel mogelijk spullen op de groei, waar ze lange tijd mee kunnen doen.

Heb jij nog leuke tips?

De kamer foto is van Shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

8 thoughts on “Met deze 2 tips hoef je geen tweede hypotheek af te sluiten voor een leuke kinderkamer

  1. Vaak hoeft het inrichten van een kinderkamer niet al te duur te zijn. Met tweedehands spullen en wat creativiteit kom je een heel eind

  2. Weer een handige blog Judith. Een kamer inrichten kan al veel geld kosten. Mijn meubels zijn door mij/ons zelf ontworpen. Dat kost ook wat. Maar het zou net zo goed ergens anders kunnen staan.

  3. Goede tips, vooral om het neutraal te houden. Dat scheelt echt veel geld. Ook verven ipv behangen kan flink voordeliger zijn.

  4. Hele goede tips, vooral om een kamer tijdloos en neutraal te houden, met accessoires kun je er dan elke keer een andere draai aan geven: zo groeit de kinderkamer mee met het kind zonder een fortuin te kosten

  5. Een 2e hypotheek voor een kinderkamer. Het moet toch niet gekker worden . Ik verbaas me echt dat mensen zo veel geld uitgeven aan een ruimte die je met minder geld en meer creativiteit meer je eigen kunt maken.

  6. Met een klein budget kan het impact enorm zijn inderdaad. Bij ons viel het wisselen van een poster al in de smaak. Ook een nieuw dekbed doet wonderen. Het pimpen van kastjes vond ik geweldig tot ik fulltime ging werken, dan heb je gewoonweg de tijd niet meer

Comments are closed.