kinderkamer Met deze 2 tips hoef je geen tweede hypotheek af te sluiten voor een leuke kinderkamer

Kinderen willen graag een leuke kinderkamer hebben en de ouders hebben niet altijd de financiële middelen om hier een hoop geld aan uit te geven. Toch kun je ook leuke kinderkamers maken zonder groot budget. Kijk eerst eens in huis wat je allemaal nog hebt staan. Soms kom je al een eind door meubels een andere kleur te geven of door spullen te hergebruiken die elders in huis staan te verstoffen.

En als je zelf ook nog eens handig bent, kun je zelf gordijnen naaien of een leuk kleed maken. Ook is het belangrijk een planning te maken en te kijken hoeveel budget je hebt voor de kamer en hoeveel tijd je hebt om deze te realiseren. Zo kun je misschien eerst nog wat sparen voor je de kamer klaar moet hebben of kun je elke maand een deel doen. Ook kun je wachten op goede aanbiedingen als het nog niet direct af hoeft.

Tweedehands en toch leuke kinderkamer

Een van de simpelste en beste oplossing is spullen tweedehands kopen. Veel mensen willen graag hun spullen nieuw hebben. Vaak worden deze spullen maar even gebruikt en weer te koop aangeboden. Het kopen van tweedehands spullen is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook goed voor het milieu. Omdat jij iets tweedehands koopt hoeft er niet weer iets nieuws gemaakt te worden, waarvoor er grondstoffen nodig zijn. Met een nieuw verfje of wat kleine aanpassingen maak je deze tweedehands spullen weer als nieuw. Omdat je alles tegen een mooie prijs krijgt kun je meer dingen aanschaffen. Ook zijn er vaak diverse weggeefhoeken op social media, waar spullen zelfs gratis worden aangeboden.

Tijdloos en neutraal

Het beste is om een leuke kinderkamer te maken die tijdloos is en neutraal van kleur. Zo hoef je alleen maar accessoires te vervangen als je zoon of dochter de kamer niet meer mooi vind. Met neutrale kleuren hoef je niet over te schilderen. Tijdloze meubels gaan eeuwen mee. Ook als je meerdere kinderen hebt zijn tijdloze en neutrale kamers makkelijk. Zo heb je geen gedoe met jongens of meisjes thema’s maar is de kamer met slechts enkele accessoires aan te passen voor een broer of zus. Ook moet je afwegen of iets echt nodig is. Heb je wel een wiegje nodig voor je baby als die ook meteen in een ledikant kan slapen? Koop zoveel mogelijk spullen op de groei, waar ze lange tijd mee kunnen doen.

Heb jij nog leuke tips?

De kamer foto is van Shutterstock


ageology banner Met deze 2 tips hoef je geen tweede hypotheek af te sluiten voor een leuke kinderkamer

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo