De leukste activiteiten voor het gezin tijdens de feestdagen

De tijd rondom de feestdagen is perfect om samen te genieten en leuke dingen te doen met het gezin. Deze tips zijn super leuk voor in het weekend of tijdens de kerstvakantie.

Naar de kerstmarkt voor de feestdagen

Hier zijn wij echt dol op de kerstmarkt. De heerlijke geuren, al die lichtjes en mooie kleuren. De enige markt die de kinderen vaak echt leuk vinden. Ook zijn er altijd lekkere hapjes en doe je veel inspiratie op. Ze zijn er door het hele land, maar Duitsland pakt het vaak nog groter aan. Je kunt bijvoorbeeld een kerstmarkt busreis maken, dan ga je in de ochtend weg en komt einde van de dag weer thuis.

Decoreren

Kinderen zijn dol op decoreren. Ze gooien er al hun energie in, de meeste volwassenen hebben er geen tijd voor. Naarmate kinderen ouder worden, kun je ze zelf de leiding geven. Er zijn veel elegante decoratieprojecten die kinderen kunnen doen. Bijvoorbeeld het decoreren van kerstballen met glitters en stickers.

Zet een talentenjacht op

Dit is een activiteit met ontzettend veel mogelijkheden. En het is geweldig voor alle leeftijden, inclusief de volwassenen. Als je wat dingen te doen hebt, kunnen de kinderen een show samenstellen en later voor je uitvoeren. Of het hele gezin kan pronken met hun talenten voor bezoekende gasten – playbacken en dansen op een favoriet liedje of gewoon een paar kerstliedjes zingen. Een show kan net zo uitgebreid of zo eenvoudig zijn als je wilt. Dit kan kostuums, een origineel script en live muziek betekenen. Of absoluut niets van dat. Zoek uit wat het beste werkt voor je gezin. En als al je kinderen geen geboren artiesten zijn, kunnen ze nog steeds genieten van het schrijven, regisseren, bouwen of ontwerpen van kostuums.

Bakken

Van peuters tot tieners, kinderen zijn dol op mixen en bakken, maar bovenal houden ze van de lekkernijen aan het eind. Terwijl je kinderen leert bakken, stel je de vakantiebakprojecten af op de vaardigheden en leeftijden van je kinderen. Voeg activiteiten toe om kleine kinderen bezig te houden terwijl jij meer gecompliceerde bakopdrachten doet, en zorg ervoor dat ervaren kinderbakkers het voortouw kunnen nemen.

Cadeautjes maken

Zelfgemaakte cadeautjes maken is heel leuk voor kinderen. Ze vinden het heerlijk om ze te maken en ouders houden ervan om ze te krijgen. Maar zelfgemaakte geschenken hoeven niet alleen beperkt te blijven tot Moederdag. Er zijn veel geschenken die kinderen kunnen maken – hetzij met toezicht of alleen. Maak een boswandeling, verzamel blaadjes, droog ze en laat je kinderen er mooie schilderijen maken. Je zal zien dat het ware kunstenaars zijn.

Tips om te doen rondom de feestdagen

Foto’s van Frankfurt zijn van Shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

6 gedachten over “De leukste activiteiten voor het gezin tijdens de feestdagen”

  1. Ik vind een Kerstmarkt zo leuk! Twee jaar geleden (of is het alweer drie jaar terug) waren we in Osnabrück. Hartstikke leuk, ondanks dat Mila ziekjes aan het worden was (bleek achteraf). Gek genoeg vind ik het tegenwoordig wat spannend om een mensenmassa in te gaan met ons dochtertje erbij. Ik wil niet uit angst leven, maar op de een of andere manier hou ik toch een beetje rekening met rare dingen in grote mensenmassa’s. Ik denk dat ik een wandeling in het bos ook heel fijn vind om te doen. In de maand december zijn zoveel prikkels.

  2. Grappig, die grote foto herkende ik meteen (zie mijn laatste blog)
    Zelf heb ik nog altijd een duitse kerstmarkt op mijn lijstje staan. Lijkt me heerlijk daar eens overheen te struinen.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: