Close
liefde voor jezelf Liefde voor jezelf op Valentijnsdag!

Liefde voor jezelf op Valentijnsdag!

Op Valentijnsdag hebben we het altijd over de liefde voor een partner. Maar vergeet vooral niet dat ook liefde voor jezelf net zo belangrijk is. En voor de singles op zoek; liefde voor jezelf is het begin en een belangrijk vitaal onderdeel van een goede relatie. 

Geef een beetje liefde voor jezelf

Het is grappig, mensen worden mega opstandig van termen als zelfliefde en lief zijn voor jezelf. Haren gaan er rechtop van staan. Vrouwen die het hardop verkondigen worden wappies genoemd, uitgescholden in de comments op social media. Waar komt dan toch die intense haat vandaan voor zelfliefde? Waarom zou je daar boos om worden? 

Toegegeven, de manier waarop de boodschap vaak gebracht wordt is wat naïef en zweverig. Maar de bedoeling erachter is goed. We schreeuwen met zijn allen dat er geen tijd voor is om even rustig die kop thee te drinken, of in bad te gaan. Maar dat zijn maar voorbeelden. Het is niet een vaste manier om wat liefde voor jezelf te geven. Je kunt het helemaal doen hoe jij dat wilt. Een hele mooie manier, waardoor je ook echt positiever in het leven komt te staan (yay gaan we weer met die zweeftermen) is met een journal. 

een beetje liefde voor jezelf doe je met deze tips

Dankbaar zijn doe je zo!

Sinds een paar maanden schrijf ik alles op in een journal. Een beetje het oude dagboek van vroeger maar dan een mooiere term en minder gebroken hartjes. Ik doe het ook niet elke dag, maar er zijn soms momentjes waar ik in plaats van even scrollen op mijn telefoon terwijl ik een serie kijk, dan in mijn journal duik. Soms doe ik het in de ochtend voor het lawaai begint. Soms doe ik het tussen de middag als ik even niet meer naar mijn laptop kan kijken. 

Gewoon mijn hart luchten. Het hoeft helemaal niet zinnig te zijn, maar ik schrijf dus doelen op, mijn frustraties en echt waar, het maakt je hoofd letterlijk een stuk leger. 

Steeds vaker hoorde ik over dankbaarheid in je journal zetten. Ik vind dat oprecht lastig en kwam niet verder dan dankbaar voor dat mijn koffie nog heet was toen ik het dronk, of dat mijn kinderen even geen ruzie maakten. Nou kwam het dat mijn dochter aan het shoppen was bij myjewellery.nl en ze zag daar een geweldige gratitude journal. Die heb ik besteld (oke oke, ook een jurkje en een prachtig armbandje, want hoe kun je daar nou niet alles willen hebben?). 

“Het vastleggen van je gedachten op papier maakt ze tastbaar. Het verankert je dromen in de realiteit en herinnert je eraan waar je naartoe gaat.”

Elon Musk

In de gratitude journal kun je dan elke ochtend je doelen voor de dag neerzetten en waar je dankbaar voor bent op dat moment. In de avond schrijf je een kort stukje over je dag en wat je hebt kunnen vieren. Einde van de week kun je ook nog een week reflectie doen en wat je globaal zou wensen voor de week erop. Zo zie je dus al heel snel waar je wel blij mee bent in het leven, en alles wat goed ging in plaats van te focussen op wat er allemaal fout gaat. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat hoe meer je de focus legt op positieve dingen, je dat meer aantrekt. En dat mensen die elke dag dankbaar zijn, positiever in het leven staan. Positiever in het leven staan is goed voor de gezondheid, helpt bij stress (wat weer allerlei kwalen in het leven brengt), en helpt zelfs bij slapen. Niet dat een gratitude journal je nou magisch beter maakt, maar alle beetjes helpen. Ik weet uit persoonlijke ervaring dat als je alles opkropt en niet naar de mooie dingen kijkt, dat je daar heel ziek van kunt worden. En 1 star, do not recommend.

Valentijnsdag tip: op myjewellery.nl hebben ze een prachtige pagina gemaakt waar je het perfecte valentijnscadeau voor haar, voor jou, kunt vinden. Waaronder dus de gratitude journal. Zeker een aanrader!

Ik ben benieuwd of jij ook een journal gebruikt, en op welke manier? 

Lees hier hoe ik verloofd ben op Valentijnsdag!

geloven in de liefde

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Liefde voor jezelf op Valentijnsdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang