“De Australische blogster Belle Gibson heeft bekend dat ze haar duizenden fans voor de gek heeft gehouden met haar ‘inspirerende kankerverhaal’. Gibson (23) ligt onder vuur nu duidelijk is dat ze verhalen over haar vermeende ziekte compleet uit haar duim zoog. Sommige fans van de blogster voelen zich dusdanig verraden dat ze willen dat Gibson wordt vervolgd.” De Telegraaf.

In blogland brak er een fikse discussie los, want waarom zou iemand liegen.
Een jongen die eerlijk zei dat het puur aandacht is, en dat mensen dat vaker doen, werd met de grond gelijk gemaakt. Nou vraag ik mij eerlijk af, komen die mensen uit een ei?

Liegen om aandacht en geld is toch zo veel voorkomend dat het om te schamen is. Keihard, vreselijk, schandalig. Ja zeker! Maar ze liegen er niet minder om.

Liar, Liar, pants on fire

Mensen verzinnen kanker,zwangerschappen en verkrachting om mee te doen, om aandacht, om geld los te krijgen of een vriendje te pakken. Dat ze daarmee de echte slachtoffers ontzettend benadelen boeit echt gewoon niet. Het gaat om hun, en niet om jou. Het is pure egoïsme, zij moeten er beter van worden. Dat kan soms heel erg ver gaan. Van mij mogen ze echt flink gestraft worden, want hoeveel meisjes doen  bijvoorbeeld geen aangifte omdat ze bang zijn niet geloofd te worden?D1BC6AD5 0B29 4029 AD96 CC96C72D5AA2 - Waarom liegen mensen?

Vriendinnen die liegen

Ik had een vriendin die verzon dat haar moeder dood was, om gratis een auto te huren. Die bij elke bekende Nederlander die overleed een dramatisch verhaal over hun vriendschap vertelde, die bij elke ramp minimaal 4 vrienden had die er bij betrokken waren. Vreselijk was het toen een goede vriend overleed en je bijna meer medelijden met haar had dan met zijn moeder, terwijl er al maanden geen contact was en zij hem nooit meer wilde spreken. Waarom? Om aandacht, om meer verkeer naar haar blog, om financiële steun of om verdere onduidelijke redenen.

Een andere vriendin verzon een zwangerschap, met vreselijke gevolgen voor de man die nooit met haar naar bed is geweest. Weer 1 die jaloers was op de aandacht die ik kreeg dat ze diefstal verzon en ik een nacht op het bureau zat. Of wat dacht je van een vrouw die graag een relatie met mijn ex wilde en overal poste dat ik een heks was met voodoo krachten en hem had betoverd.
Ook zakelijk liegen mensen over hun werkverleden en ervaring. Verzinnen ze contacten die er niet zijn. Kopiëren ze je blog en maken er hun verhaal van. Ze zijn je beste vriendin, en stelen je ideeën.

Waarom doen mensen dit?

Nogmaals: aandacht, status en geld.

Hoe mooi zou het zijn als de echte verhalen zoveel aandacht zouden krijgen? Als de mensen die echt nare dingen hebben meegemaakt, worden gehoord en geholpen?

Maar helaas, een leugenaar heeft nou eenmaal een mooier of beter verhaal, en is 10x brutaler! Eigenlijk zou je daarvan moeten leren, en het gebruiken voor een goed doel. Want de goede, zijn gewoon veel te netjes en aardig.

Wat vind jij?

Lees ook:

  1. De beeldscherm heldinnen
  2. Slechte vriendinnen

F21D084F EF77 40A8 BDF0 BEAA76696B58 - Waarom liegen mensen?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love