loafers
Fashion

De loafers zijn weer terug!

Oh man ik weet nog hoe ik vroeger een hekel had aan loafers. Die waren voor de kakkers. Tot ik in London een tijdje woonde, en ze daar helemaal in waren. Sindsdien ben ik verliefd op de loafers. Dit jaar zijn ze er weer in vele kleuren vormen.

IMG 9875 - De loafers zijn weer terug!De loafers

Of bordeelslippers zoals mijn moeder ze altijd noemden, zijn sinds de jaren 30 eigenlijk niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Eerst vooral voor zakenmannen, daarna voor internaat jongens, en uiteindelijk mochten ook de meisjes en vrouwen ze aan. IMG 9879 - De loafers zijn weer terug!

De tiener jongens gaven er de naam penny loafers aan. Dit omdat ze altijd een muntje konden verstoppen in het vakje voorin. Dan kon je nog even bellen. Voor de jonkies die meelezen, vroeger hadden we telefoons hangen op de hoek van de straat, daar deed je geld in, en kon je gewoon bellen! Zonder oplader. Heel bijzonder. IMG 9885 - De loafers zijn weer terug!

De mannen droegen de loafers over het algemeen zonder sokken beetje Don Johnson Miami Vice stijl. De vrouwen droegen ze met kousen of korte sokken. Maar tegenwoordig maakt het niet zoveel meer uit. De stijl van de loafers is hetzelfde gebleven, en toch zijn ze veel veranderd. IMG 9892 - De loafers zijn weer terug!

Mijn loafers

Ik heb de loafers bij Sacha schoenen besteld, en zijn de moderne versie. Ze zijn van een zwarte krokodillenleer print, met een dikke grove witte zool. Ik vind dit zelf heerlijk lopen, en het is natuurlijk net even wat anders. Op de foto’s draag ik ze met een zwarte legging van Conte, die vormt het lichaam een beetje en zit lekker hoog. Het shirt is van de Primark, en het jasje heb ik zo een 10 jaar geleden op het Waterlooplein gekocht voor een euro.

Uiteraard staan deze schoenen net zo leuk onder een pantsuit, een skinny jeans of een knielange rok voor een preppy look. IMG 9904 - De loafers zijn weer terug!

De lipstick kreeg ik nieuw opgestuurd en is de beloved pink van Levara. Heerlijk zacht en niet droog, zonder te glimmen. Best een prestatie voor lipstick vind ik de laatste tijd. De kleur was ik ook erg blij mee, wat vind jij? IMG 9895 - De loafers zijn weer terug!

Iemand zei tegen mij dat ik de knotjes wat hoger op mijn hoofd moest zetten, ik ben nog niet zo overtuigd?

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - De loafers zijn weer terug!
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

4 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: