Close

Loftdeuren voor een bijzondere sfeer | Slim met kleine kinderen!

Loftdeuren zijn in huis echte sfeermakers. Dat is niet het enige. Ik heb zelf ervaren dat het een constructiesysteem is dat ook optimaal gemak biedt. Daarom heb ik ook meerdere loftdeuren in huis. Bijvoorbeeld in de slaapkamer van mijn kind, waar de kast van deze praktische schuifdeur is voorzien.

Wist je dat het ruimtebesparend is om een dergelijke deur voor een kastopening te plaatsen? De deur klapt namelijk niet naar buiten open. Je schuift de kastdeur namelijk gewoon opzij. Voor je kind is het in de slaapkamer daarom alleen al een ideaal deursysteem. Dat is het in mijn woonkamer trouwens ook.

 

Originele afscheiding tussen woonkamer en eetkamer

 

Loftdeuren zijn er niet alleen om een kastopening of deuropening mee af te sluiten. In mijn woonkamer zijn er twee van deze schuifdeuren te vinden. De woonkamer was een groot geheel en om wat meer sfeer erin te brengen, heb ik gekozen voor het laten plaatsen van twee schuifdeuren die de ruimte opdelen. Zo heb ik een gezellige living die afgescheiden is van de sfeervolle eetkamer. Als jij ook schuifdeuren in huis wilt, zijn er een aantal aandachtspunten om op te letten. Zeker als er kinderen in huis zijn.

 

Schuifdeurbeslag voor extra gemak

 

Een loftdeur is gemakkelijk open te schuiven, maar voor kinderen is dat niet altijd praktisch. Het is wel mogelijk om een schuifdeur wat praktischer te laten zijn. Zo is het mogelijk om voor schuifdeurbeslag te kiezen. Je kind opent dan heel gemakkelijk de schuifdeur door van het schuifdeurbeslag gebruik te maken. Als je geen beslag monteert op de loftdeur is deze te openen door tegen de zijkant aan te duwen. Kinderen kunnen nogal wat robuust te werk gaan als de deur niet direct doet wat zij willen. In dat opzicht is het handig om in deze situatie voor schuifdeurbeslag te kiezen.

 

Groot oppervlak overbruggen met twee loftdeuren

 

Voor een doorsnee deuropening of kastopening volstaat het echt wel om een enkel loftdeur te laten monteren. Heb je een groter oppervlak om te overbruggen, zoals in mijn woonkamer met de opdeling tussen living en eetkamer? Dan ligt het al snel voor de hand om voor twee grote loftdeuren te kiezen die je elk aan een kant plaatst. Op deze manier is er namelijk een grote ruimte te overbruggen als je de schuifdeuren sluit.

 

Houd rekening met het materiaal

 

Bij het kopen van loftdeuren is het van belang om met het materiaal rekening te houden. Zo moet het natuurlijk bij je interieur aansluiten. Het type materiaal, zoals hout, staal of gebruikte paneeldeuren bepaalt de sfeer in huis. Dat geldt ook voor de uitvoering in kleur. Daarnaast heb je de mogelijkheid om voor een transparante oplossing te kiezen. In mijn woonkamer zijn de loftdeuren van hout gemaakt, maar wel met glas erin. Dat geeft optisch gezien een extra transparant en ruimtelijk effect. Heb je net als ik kinderen in huis en kies je ook voor glas? Schaf dan in verband met veiligheidsoverwegingen loftdeuren aan die uitgevoerd zijn met gelaagd glas.

 

Zelf maken of uitbesteden

 

Als je heel handig bent, is het mogelijk om loftdeuren helemaal naar je eigen zin samen te stellen. Het is echter wel precisiewerk met een railsysteem dat op de juiste plek moet komen en de loftdeur die van hangers moet worden voorzien. Als je dat net als ik niet ziet zitten en je partner ook niet echt handig is, besteed je de klus gewoon uit. Dan weet je zeker dat je straks net als ik een bijzondere sfeermaker in huis hebt.

fotos van deuren zijn van SHutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

5 thoughts on “Loftdeuren voor een bijzondere sfeer | Slim met kleine kinderen!

  1. We willen komend jaar of volgend haar flink vaan verbouwen, dus vind dit heel interessant om te lezen! Ik neem loft deuren zeker mee in mijn overweging!

  2. Ik zou de graag tussen de keuken en de voortuin willen hebben. Lijkt mij heerlijk om zo het huis te verlengen in de zomer

  3. Heel tof! Je brengt me op ideeën, lijkt me toch wel erg mooi als we de keuken zouden kunnen afsluiten van de huiskamer. Dan is een loftdeur veel mooier dan een extra muur en bovendien neemt hij minder plek in. Iets om te onthouden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang