Love Swim 2016: internationaal zwemfeest in de Amstel tijdens Europride

Vrijdag 5 augustus, de dag voor de Canal Parade, organiseert Gay Swim Amsterdam voor de tweede keer Love Swim. Van 16.30 tot 21.00 uur nemen honderden zwemmers uit binnen- en buitenland een duik in de Amstel voor een sportief zwemfestijn midden in de stad.

Vroeger in de zomer zwom ik regelmatig in de Amstel wanneer het mocht, super leuk natuurlijk in de grachten springen! Later toen ik Keira al had kwam er het Amstelbad, dan kon je zwemmen op een boot op de Amstel, mega leuk natuurlijk!!

Zwemmen in de Amstel!

Love Swim is onderdeel van de Gay Pride in Amsterdam. Omdat Amsterdam dit jaar ook de Europride viert, wordt een groot aantal buitenlandse deelnemers verwacht. Iedereen die kan zwemmen kan meedoen. Er worden diverse afstanden gezwommen: 250, 500, 750 en 1.500 meter.
Daarnaast is er een fun triatlon die bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen (ook bekend als de Pride Run).

Tijdens het zwemfestijn in de Amstel wordt bovendien een demonstratie synchroonzwemmen gegeven, waarvoor een Nederlands kampioensteam een speciale uitvoering creëert.

Aanmelden
Tot op de dag zelf kunnen zwemmers zich opgeven voor Love Swim via http://loveswim.nl of bij het startpunt: Roeicentrum Berlagebrug, Weesperzijde 1094, Amsterdam. Inschrijving voor de triatlon sluit op 1 augustus.
Wat denk je, ga jij ook mee doen? Als ik volgend jaar in een betere conditie ben ga ik zeker!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥