Close

Zo geef je gemakkelijk een luxe uitstraling aan je interieur

Wil je dat je huis er rijk en luxe uit ziet, maar je hebt geen miljonairs budget? Met de volgende tips kun je het er uit laten zien of je veel meer hebt uitgegeven dan je eigenlijk hebt gedaan…

Gouden Spray Paint

Voor wat extra glamour denk dan in goud tinten. Spray bijvoorbeeld wat lijstjes, een klein kastje, een oude vaas. Het geeft meteen wat glamour aan de kamer. Je hebt genoeg aan 1 laagje spray, maar voor het extra effect kun je ook meerdere lagen toevoegen.

Breng textuur aan

Vaak in de duurdere hotels en de grote villa’s zie je van die mooie werkjes op het plafond, of de rand van muren naar plafond. Dit kun je heel makkelijk zelf doen. Vooral als je creatief bent kun je het zelf met gips maken. Anders kun je het bij de bouwmarkt kopen en er bijvoorbeeld een marmeren look aan geven, of in dezelfde kleur als de muur spuiten.

Ook bijvoorbeeld met een kleed en mooie kussens op de bank breng je meer textuur aan een kamer. Of wat dacht je van een rustig uitziend maar toch apart vloerkleed?

Luxe raambekleding

Denk hier aan overgordijnen met een verduisterende voering. Dit zijn de ultieme sfeermakers en te verkrijgen met onder andere een waveplooi, wat een erg chique look aan je woning geeft.

Je kunt ook bijvoorbeeld houten jaloezieen ophangen voor de Scandinavische look die nu veel gebruikt word bij de inrichting van luxe villa’s. Houten jaloezieën zijn enorm populair en je woning krijgt er een luxe en sfeervolle uitstraling van. Deze raambekleding is geschikt voor alle interieurstijlen. In een effen tint zijn ze dus mooi in een Scandinavisch interieur en in een houttint komen ze heel gaaf uit in een industrieel interieur. Voor shutters geldt hetzelfde. Ook hier moet je echt kijken welke tinten en soorten waar passen. Maar hoe dan ook passen ze echt in ieder interieur.

Gebruik van plakplastic

Je hebt echt mooi plakplastic met een marmeren look. Als je dit in de lades van kasten doet. Of bijvoorbeeld wat plankjes? Dan heb je meteen een heel andere uitstraling. Als je dan ook nog de kast een nieuwe laag verf geeft en nieuwe knoppen plaatst, heb je een hele chique kast in een fractie van wat je zou betalen voor een nieuwe kast.

Planten en bloemen

Mooie grote bloempotten, kleine vaasjes met bloemen. Bedenk het maar. Maar bloemen en planten geven instant klasse aan een kamer. Het fleurt de boel op. Vooral de hele grote potten met een banenboom bijvoorbeeld in de woonkamer is echt een eye catcher.

Verf de muren

Wat vooral in de woonkamer de kamer groter doet lijken zijn lichte muren. Wel moet je er op letten dat de muren tegenover elkaar dezelfde kleuren hebben. Wij hebben in de woonkamer een glazen wand en daar tegenover de ramen. Om het licht te houden moesten beide muren dus wit blijven. Anders kun je een of 2 muren (tegenover elkaar) ook in een wat donkere tint verven.

Kunst aan de muur

Kunst aan de muur geeft vaak al een andere indruk in huis. En dit hoeft echt niet duur te zijn. Je kunt namelijk ook een sample nemen van wat kunstig behang en het inlijsten om zo grote frames te hebben. Voor de wat kleinere kun je ook plaatjes van het internet uitprinten. Nog een idee is een groot frame, met bijvoorbeeld een paar bloemen erin. Erg kunstig, kost je niets.

Maak een headboard bij de bedden

Op Pinterest is daar zoveel inspiratie voor! Je kunt dit super makkelijk zelf maken. Met een paar plankjes hout kom je al een heel eind. Doe het de glamour manier met een fluwelen doek en schroef er wat van die nepdiamanten in. Of doe het heel simpel met een plankje met mooie lijstjes erop, en wat lampjes eraan.

Hou het simpel

Ga echt Marie Kondo op het huis. Doe zoveel mogelijk weg, en ruim echt goed op. Wat Marie Kondo ook zegt, bakjes zijn je beste vriend. Zorg voor ruimte in de kamers. Zet alle items wat verder uit elkaar in plaats van alles dicht op elkaar. Niet te veel beeldjes, lijstjes, schilderijtjes en van alles meer. Dat maakt het al snel druk en rommelig. Vind je het moeilijk om dingen weg te gooien, geef het dan weg.

Let erop dat je gelijke afstand houd tussen sier items. Dat maakt het al snel wat rustiger. Hang lijsten op gelijke hoogtes, en met dezelfde afstand tussen elkaar. Houd je daarbij ook een thema en kleuren voor een bepaalde kamer.

Breng het naar de tweedehands winkel, of geef het aan een goed doel. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen nog interesse hebben in je spullen. Ik ken een bedrijf bijvoorbeeld die voor best veel geld vintage speelgoed op koopt. Daar kun je dan weer verf of iets dergelijks van halen om het huis op te knappen.

Lees ook: Zo maak je van je muur een echte eye catcher!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang